de online bronnen voor

Stamboom Van Arenthals


Overzicht van de bronnen en gegevens voor stamboom Van Arenthals
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Van Arenthals? Begin hieronder met de genelaogie van uw familie. De links op deze page zijn gepersonaliseerd voor Van Arenthals.
Suggestie: naast de links op deze website, lees ook eens:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van stamboom Van Arenthals in 5 minuten


Het starten met de stamboom Van Arenthals is in de basis erg simpel. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboomonderzoek zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Van Arenthals
De stamboom maken Van Arenthals

Stamboomonderzoek naar Van Arenthals - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Van Arenthals hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Van Arenthals.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Van Arenthals, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden voor stamboom Van Arenthals.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Van Arenthals uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van Arenthals
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van Arenthals

Sommige families vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van Arenthals
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van Arenthals

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Van Arenthals

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Van Arenthals. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders op internet te zoeken zijn?Let op: weet dat data van derden incorrect kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Van Arenthals langzamerhand uit.


familie Van Arenthals
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van Arenthals

Eenvoudig gegevens vinden voor de familie Van Arenthals? Zoek direct resultaat op de volgende sites:

 • CBG Van Arenthals
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van Arenthals".

 • Zoek "Van Arenthals" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Van Arenthals
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • FamilySearch.org Van Arenthals
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van Arenthals.

 • MyHeritage.com Van Arenthals
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van Arenthals.

NB: Om rekening mee te houden

Bij stamboomonderzoek naar Van Arenthals is het van belang om altijd rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke achternaam Van Arenthals betekent niet per definitie dat er een bloedband bestaat (lees: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens altijd met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens veel fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg vast waar u data gevonden heeft, zodat u het kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Van Arenthals zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bronnen om copyright issues te voorkomen en om de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


Van Arenthals online
Van Arenthals online ontdekt? Check de bronnen.

De stamboom Van Arenthals meer laten groeien

Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Van Arenthals. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Van Arenthals: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van Arenthals: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van Arenthals: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van Arenthals: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de achternaam Van Arenthals te vinden, de stamvader Van Arenthals en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorouders. Soms stuit mee op een familiewapen Van Arenthals.

De stamreeks Van Arenthals geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Van Arenthals
Stamvader Van Arenthals is de naamgever van de familie Van Arenthals


stamreeks Van Arenthals
kwartierstaat Van Arenthals
genealogie Van Arenthals
parenteel Van Arenthals

Waar komt de familienaam Van Arenthals vandaan?

De naam Van Arenthals bestaat zeker al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart kunt u zien waar Van Arenthals in Nederland of België veel gehanteerd wordt - veel gebruik is een aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. U kunt dan in gemeentearchieven van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Van Arenthals

De naam Van Arenthals: Maar waar komt de naam Van Arenthals nu vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Van Arenthals (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van Arenthals (BE) »

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Van Arenthals
Hoe leefde Van Arenthals in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont diverse middeleeuwse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van Arenthals in het Nationaal Archief.

 • Van Arenthals in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van Arenthals.

 • Krantenartikelen waarin Van Arenthals voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Van Arenthals
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van Arenthals voorkomt in de geschiedenis.

Schrijfwijzen Van Arenthals?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van Arenthals?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van Arenthals. Zoek schrijfwijzen van Van Arenthals »

Ben ik familie van de "bekende" Van Arenthals?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Van Arenthals, de beruchte boef Van Arenthals, of moviestar Van Arenthals? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een bekend figuur wil niet betekenen dat u per definitie familie bent. Er zijn veel mensen die eenzelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de bekende figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de genealogie van de beroemde Van Arenthals wellicht al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Van Arenthals ?
Maken bekende of beruchte personen uit het verleden ook deel uit van uw familie Van Arenthals?

Google eens op "stamboom Van Arenthals" of "genealogie Van Arenthals" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar uw of andere familie Van Arenthals:

Boeken voor stamboomonderzoek

Ook in de boekhandel zijn bronnen te vinden hoe men de genealogie van familie Van Arenthals kan onderzoeken. Hier een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen genealogische boekenvoor de beginnende genelogisch onderzoeker. De volgende boeken kunnen helpen bij stamboomonderzoek naar Van Arenthals:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan gegevens om een stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk op internet om meer informatie over uw familie te vinden.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Van Arenthals
Vind nog meer informatie over familie Van Arenthals in de archieven.

Extra ideeën

U zoekt nog meer ideeën om meer te weten te komen over familie Van Arenthals? Kijk dan eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Van Arenthals
Lees meer over stamboomononderzoek naar Van Arenthals

Wie heet er nog meer Van Arenthals?

Wie heeft nog meer de achternaam Van Arenthals? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Van Arenthals
Wie heet er nog meer Van Arenthals? Speur bekende of onbekende achternaamgenoten op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Geef de familiegeschiedenis Van Arenthals kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van Arenthals


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Van Arenthals:

Heeft de familie Van Arenthals een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van Arenthals die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van Arenthals bekend?

Zoek naar familiewapen "Van Arenthals"

Kunt u geen familiewapen Van Arenthals vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van Arenthals laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van Arenthals, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Terug in de geschiedenis Van Arenthals

Ook gegevens over overleden Van Arenthals-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw onderzoek vindt bij uw onderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van Arenthals

overleden Van Arenthals
Informatie over overleden Van Arenthals familieleden geven veel extra gegevens voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan het familielid Van Arenthals dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Vastleggen van alle stamboomgegevens

Er is bij stamboomonderzoek vaak zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat betekent de naam Van Arenthals?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Van Arenthals op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Van Arenthals
Wat betekent Van Arenthals?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van Arenthals. Zoek betekenis van Van Arenthals »

Is familie Van Arenthals van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag vroeg of laat wel eens voor: "Is mijn familie of een voorouder wellicht van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van Arenthals deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van Arenthals. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Nederlandse adelijke families

Meer weten over stamboom Van Arenthals

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Van Arenthals? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Van Arenthals uitzoeken
Meer weten over Van Arenthals?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Adriaansz | stamboom Adriaansens | stamboom Aloserij | stamboom Andriese | stamboom Abbassi