de bronnen

Stamboom Nijhove


Overzicht van de beste online bronnen en gegevens voor stamboom Nijhove
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Nijhove? Begin hieronder met een overzicht van aanpak en bronnen voor de genelaogie van familie Nijhove. De verwijzingen op deze pagina zijn geschikt gemaakt voor Nijhove.
Tip: naast de online bronnen op deze website, lees ook:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van uw stamboom Nijhove in 5 minuten


Het starten met stamboom Nijhove is eigenlijk erg simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Nijhove
De stamboom maken Nijhove

Stamboomonderzoek naar Nijhove - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Nijhove hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Nijhove.

Op deze website vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Nijhove, zodat u snel bruikbare resultaten kunt vinden voor stamboom Nijhove.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Nijhove uitvoeren.

Stamboomonderzoek Nijhove
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Nijhove

Sommige families vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Nijhove
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Nijhove

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Nijhove

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Nijhove. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders eenvoudig op internet te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Nijhove
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Nijhove

Eenvoudig veel informatie vinden voor de familie Nijhove? Zoek resultaat op deze websites:

 • MyHeritage.com Nijhove
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Nijhove.
 • Zoek "Nijhove" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Nijhove
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • FamilySearch.org Nijhove
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Nijhove.

Zaken om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Nijhove is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

 • Dezelfde naam Nijhove betekent niet per definitie dat er een bloedband is (m.a.w. dat het familie is). Controleer gevonden gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg altijd vast waar u bepaalde data ontdekt hebt. Zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Nijhove zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om copyright problemen te voorkomen EN om de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Nijhove online
Gegevens van Nijhove online gevonden? Controleer de bronnen.

Stamboom Nijhove uitgebreider laten groeien

Ga verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Nijhove. Kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Nijhove: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Nijhove: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Nijhove: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Nijhove: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van naam Nijhove te vinden, de stamvader Nijhove en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorvaders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Nijhove geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Nijhove
Stamvader Nijhove is de naamgever van de familie Nijhove


stamreeks Nijhove
kwartierstaat Nijhove
genealogie Nijhove
parenteel Nijhove

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Nijhove
Hoe leefde Nijhove in het verleden? Het bekende schilderij van Brueghel laat via uitgebeelde spreekwoorden zien hoe mensen vroeger leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Nijhove
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Nijhove voorkomt in de geschiedenis.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Nijhove in het Nationaal Archief.

 • Nijhove in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Nijhove.

 • Krantenartikelen waarin Nijhove voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Terug in de geschiedenis Nijhove

Wanneer u al wat data van verwanten hebt gevonden, kunt u altijd verder terug in het verleden. Ook gegevens over overleden Nijhove-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt bij uw onderzoek slim vast, zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Nijhove

overleden Nijhove
Informatie over overleden Nijhove familieleden geven veel gegevens voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe het familielid Nijhove dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Nog meer ideeën voor de stamboom Nijhove

U zoekt nog meer ideeën om meer te weten te komen over familie Nijhove? Kijk dan eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Nijhove
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Nijhove

Ben ik familie van de "bekende" Nijhove?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Nijhove, de beruchte crimineel Nijhove, of moviestar Nijhove? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd persoon wil niet betekenen dat u automatisch familie bent. Er zijn veel mensen die toevallig eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit niet onwaarschijnlijk.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Nijhove misschien al eens is uitgeplozen.


Lid van familie Nijhove ?
Maken beruchte figuren uit het verleden ook deel uit van uw familie Nijhove?

Google eens op "stamboom Nijhove" of "genealogie Nijhove" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar uw familie Nijhove:

Boeken voor familieonderzoek

Ook in de boekhandel zijn tips te vinden hoe men de genealogie van Nijhove kan onderzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar enkele van de beste online te verkrijgen genealogische naslagwerkenvoor de startende en gevorderderde genelogisch onderzoeker. De volgende boeken kunnen behulpzaam zijn bij genealogisch onderzoek naar familie Nijhove:

Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Vastleggen van alle data

Wanneer u even bezig bent met onderzoek naar familie Nijhove ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij stamboomonderzoek vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens, en de verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Waar komt de naam Nijhove vandaan?

De naam Nijhove bestaat zeker al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut ziet u waar de naam Nijhove in Nederland of België veel gehanteerd is - een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Nijhove

De naam Nijhove: Waar komt Nijhove nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Nijhove (NL) »

België:
Zoek herkomst van Nijhove (BE) »

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om een stamboom mee op te zetten. Kijk online om informatie over uw familieleden te vinden.

Regionale archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Nijhove
Vind ook informatie over familie Nijhove in de historische archieven.

Geef de familiegeschiedenis Nijhove kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Nijhove
 • Bezoek het lokale museum


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Nijhove:

Heeft de familie Nijhove een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Nijhove te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Nijhove die alleen mag gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Nijhove oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Nijhove bekend?

Zoek naar familiewapen "Nijhove"

Kunt u geen familiewapen Nijhove vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Nijhove laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende delen. Hieronder staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Nijhove, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Schrijfwijzen Nijhove?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Nijhove?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Nijhove. Zoek schrijfwijzen van Nijhove »

Wat betekent de naam Nijhove?

Wat betekent de naam Nijhove? Uw voorouders hebben een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Nijhove op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Nijhove
Wat betekent Nijhove?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Nijhove. Zoek betekenis van Nijhove »

Wie heet er nog meer Nijhove?

Wie heten er nog meer Nijhove? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Nijhove
Wie heet er nog meer Nijhove? Tip: Speur bekende of onbekende familieleden op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Is familie Nijhove van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag eens voor: "Is mijn familie wellicht ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Nijhove deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Nijhove. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende informatie voor de stamboom Nijhove

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Nijhove? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Nijhove uitzoeken
Meer weten over de stamboom Nijhove?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom El Aissaoui | stamboom Abeling | stamboom Adig├╝zel | stamboom Alfrink | stamboom Amels