de bronnen voor

Stamboom Den Oudsten


Overzicht van de beste bronnen voor stamboom Den Oudsten
Onderzoek doen naar familie Den Oudsten? Begin hieronder met de genelaogie van familie Den Oudsten. De links op deze page zijn gepersonaliseerd voor Den Oudsten.
Tip: naast de bronnen op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van uw stamboom Den Oudsten in 5 minuten


Het begin van de stamboom Den Oudsten is eigenlijk heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Den Oudsten
De stamboom maken Den Oudsten

Stamboomonderzoek naar Den Oudsten - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Den Oudsten hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Den Oudsten.

Op deze pagina vindt u veel tips en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Den Oudsten, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden voor de stamboom Den Oudsten.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Den Oudsten voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Den Oudsten
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Den Oudsten

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Den Oudsten
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Den Oudsten

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Om rekening mee te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Den Oudsten is het belangrijk om altijd rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Een identieke (achter)naam Den Oudsten betekent niet per definitie dat er een verwantschap is (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg altijd vast waar u bepaalde data gevonden hebt, zodat u het kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Den Oudsten zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om copyright discussies te omzeilen EN daarnaast om direct de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Den Oudsten online
Gegevens van Den Oudsten online gevonden? Check de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Den Oudsten

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Den Oudsten. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom snel op internet te zoeken zijn?Let op: onthoud dat data van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Den Oudsten langzamerhand uit.


familie Den Oudsten
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Den Oudsten

Eenvoudig gegevens vinden voor de familie Den Oudsten? Zoek direct resultaat op deze websites:

 • FamilySearch.org Den Oudsten
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Den Oudsten.

 • Archieven Den Oudsten
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • WieWasWie Den Oudsten
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Den Oudsten".

 • CBG Den Oudsten
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Den Oudsten".

 • MyHeritage.com Den Oudsten
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Den Oudsten.

Stamboom verder laten groeien

Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Den Oudsten. Kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Den Oudsten: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Den Oudsten: dit is onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Den Oudsten: dit is onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Den Oudsten: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van achternaam Den Oudsten te vinden, de stamvader Den Oudsten en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de diverse voorvaders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Den Oudsten geeft ook een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek naar de familie Den Oudsten.stamvader Den Oudsten
Stamvader Den Oudsten is de naamgever van de familie Den Oudsten


stamreeks Den Oudsten
kwartierstaat Den Oudsten
genealogie Den Oudsten
parenteel Den Oudsten

Schrijfwijzen Den Oudsten?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Den Oudsten?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Den Oudsten. Zoek schrijfwijzen van Den Oudsten »

Terug in de geschiedenis Den Oudsten

Wanneer u al wat data van stamboomleden hebt gevonden, kunt u verder terug in de tijd. Ook informatie over overleden Den Oudsten-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw onderzoek vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Den Oudsten

overleden Den Oudsten
Informatie over overleden Den Oudsten familieleden geven veel gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Den Oudsten dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Wat betekent de naam Den Oudsten?

Wat betekent de naam Den Oudsten? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Den Oudsten op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Den Oudsten
Wat betekent Den Oudsten?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Den Oudsten. Zoek betekenis van Den Oudsten »

Waar komt de familienaam Den Oudsten vandaan?

De naam Den Oudsten bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar Den Oudsten in Nederland of België veel gebruikt wordt - een aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Den Oudsten

De naam Den Oudsten: Maar waar komt Den Oudsten nu vandaan? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Den Oudsten (NL) »

België:
Zoek herkomst van Den Oudsten (BE) »

Nog meer ideeën voor de stamboom Den Oudsten

U zoekt extra ideeën voor familie Den Oudsten? Kijk eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Den Oudsten
Lees meer over stamboomononderzoek naar Den Oudsten

Ben ik familie van de "bekende" Den Oudsten?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Den Oudsten, de beruchte boef Den Oudsten, of filmster Den Oudsten? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd figuur wil niet zeggen dat u automatisch familie bent. Er zijn veel mensen die dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit niet onwaarschijnlijk.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de bekende persoon, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de beroemde persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Den Oudsten wellicht al eens door iemand is uitgezocht.


Lid van familie Den Oudsten ?
Maken bekende of beruchte beroemdheden van vroeger ook deel uit van uw familie Den Oudsten?

Google eens op "stamboom Den Oudsten" of "genealogie Den Oudsten" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Den Oudsten:

Heeft de familie Den Oudsten een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Den Oudsten die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Den Oudsten bekend?

Zoek naar familiewapen "Den Oudsten"

Kunt u geen familiewapen Den Oudsten vinden, wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Den Oudsten laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Den Oudsten, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Wie heet er nog meer Den Oudsten?

Wie heten er nog meer Den Oudsten? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw onderzoek.


meer familie Den Oudsten
Wie heet er nog meer Den Oudsten? Zoek onbekende familieleden op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Stamboom Programmatuur

Wanneer u een tijdje druk bent met onderzoek naar familie Den Oudsten wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens, en de onderlinge verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om informatie over uw familieleden te acherhalen.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Den Oudsten
Vind meer informatie over familie Den Oudsten in de regionale archieven.

Naslagwerken familieonderzoek familie

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van Den Oudsten kan opstellen. Hier een aantal verwijzingen naar een paar van de beste online te verkrijgen naslagwerkenvoor de beginnende genelogisch onderzoeker. Deze boeken kunnen assisteren bij het stamboomonderzoek Den Oudsten:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Geef de familiegeschiedenis Den Oudsten kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële archieven. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Den Oudsten


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Den Oudsten:

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Den Oudsten
Hoe leefde Den Oudsten vroeger? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont diverse middeleeuwse Nederlandse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Den Oudsten voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Den Oudsten in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Den Oudsten.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Den Oudsten, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Bibliografie Den Oudsten
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Den Oudsten voorkomt in de geschiedenis.

Is familie Den Oudsten van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag eens gesteld: "Is mijn familie misschien ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Den Oudsten deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Den Oudsten. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Nederlandse adelijke families

Meer over de stamboom Den Oudsten

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Den Oudsten? Bedenk dan het volgende:


stamboom Den Oudsten uitzoeken
Meer weten over Den Oudsten?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van den Assem | stamboom Janzen | stamboom Bekkering | stamboom Fuchs | stamboom Coopmans