de online bronnen

Stamboom Azouagh


De beste online bronnen en gegevens voor stamboom Azouagh
Stamboomonderzoek doen naar familie Azouagh? Begin hieronder met een overzicht van aanpak voor de genelaogie van familie Azouagh. De bronnen zijn geschikt gemaakt voor uw familie.
Suggestie: naast de online verwijzingen op deze website, is dit ook een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van de stamboom Azouagh in 5 minuten


Het begin van de stamboom Azouagh is in de basis erg eenvoudig. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Azouagh
Uw stamboom maken Azouagh

Stamboomonderzoek naar Azouagh - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Azouagh hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Azouagh.

Op deze pagina vindt u veel tips en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Azouagh.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Azouagh uitvoeren.

Stamboomonderzoek Azouagh
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Azouagh

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Azouagh
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Azouagh

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Azouagh. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Azouagh

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Azouagh. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders eenvoudig op internet te zoeken zijn?Let op: onthoud dat data van anderen incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Azouagh langzamerhand uit.


familie Azouagh
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Azouagh

Eenvoudig veel gegevens vinden voor de familie Azouagh? Vind resultaat op deze sites:

 • MyHeritage.com Azouagh
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Azouagh.
 • Zoek "Azouagh" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Azouagh
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • WieWasWie Azouagh
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Azouagh".

 • FamilySearch.org Azouagh
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Azouagh.

 • CBG Azouagh
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Azouagh".

Stamboom steeds meer laten groeien

Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Azouagh. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Azouagh: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Azouagh: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Azouagh: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Azouagh: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van achternaam Azouagh te vinden, de stamvader Azouagh en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de diverse voorouders. Soms stuit mee op een familiewapen Azouagh.

De stamreeks Azouagh geeft een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek naar de stamboom Azouagh.stamvader Azouagh
Stamvader Azouagh is de naamgever van de familie Azouagh


stamreeks Azouagh
kwartierstaat Azouagh
genealogie Azouagh
parenteel Azouagh

Waarschuwing: Zaken om rekening mee te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Azouagh is het belangrijk om altijd rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke naam Azouagh betekent niet per definitie dat er een bloedband is (m.a.w. dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen en zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens veel onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Leg vast waar u bepaalde data ontdekt heeft. Zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Azouagh zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bron om auteursrechtelijke discussies te voorkomen en om de betrouwbaarheid van de data te verifieren.


Azouagh online
Informatie over Azouagh online gevonden? Check de bronnen.

Terug in de geschiedenis Azouagh

Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw speurwerk vindt bij uw onderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Azouagh

overleden Azouagh
Grafstenen van overleden Azouagh familieleden geven veel aanvullende informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan het familielid Azouagh dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Ben ik familie van de "bekende" Azouagh?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Azouagh, de beruchte crimineel Azouagh, of filmster Azouagh? U hoeft niet familie te zijn.

Dezelfde naam als een beroemd persoon wil niet zeggen dat u werkelijk familie bent. Er zijn veel mensen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om uit te vinden of u familie bent van de bekende figuur, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de beroemde figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Azouagh wellicht al eens is uitgeplozen.


Lid van familie Azouagh ?
Maken beruchte figuren uit het verleden ook deel uit van uw familie Azouagh?

Google eens op "stamboom Azouagh" of "genealogie Azouagh" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Azouagh:

Schrijfwijzen Azouagh?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Azouagh?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Azouagh. Zoek schrijfwijzen van Azouagh »

Wat betekent de naam Azouagh?

Wat betekent uw naam Azouagh? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Azouagh op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Azouagh
Wat betekent Azouagh?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Azouagh. Zoek betekenis van Azouagh »

Stamboom Software

Wanneer u een tijdje druk bent met stamboomonderzoek naar de familie Azouagh wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is bij stamboomonderzoek vaak zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle data, en hun verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Azouagh
Hoe leefde Azouagh in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel geeft een beeld hoe mensen in de middeleeuwen leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Azouagh
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Azouagh voorkomt in de geschiedenis.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Azouagh in het Nationaal Archief.

 • Azouagh in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Azouagh.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Azouagh, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Azouagh voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

Waar komt de familienaam Azouagh vandaan?

De naam Azouagh bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart kunt u zien waar de naam Azouagh in Nederland of België veel gehanteerd is - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Azouagh

De naam Azouagh: Maar waar komt Azouagh nu vandaan? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Azouagh (NL) »

België:
Zoek herkomst van Azouagh (BE) »

Heeft de familie Azouagh een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor Azouagh te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Azouagh die alleen mag gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Azouagh bekend?

Zoek naar familiewapen "Azouagh"

Kunt u geen familiewapen van Azouagh vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Azouagh laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse onderdelen. Hierna staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Azouagh, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Extra ideeën

U zoekt aanvullende bronnen voor familie Azouagh? Raadpleeg eens de volgende links:


bronnen stamboom Azouagh
Lees meer over stamboomononderzoek naar Azouagh

Geef de familiegeschiedenis Azouagh kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële archieven. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Azouagh


Vind andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Azouagh:

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om gegevens over uw familieleden op te speuren.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Azouagh
Vind ook informatie over familie Azouagh in de regionale archieven.

Wie heet er nog meer Azouagh?

Wie heten er ook Azouagh? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Azouagh
Wie heet er ook Azouagh? Speur bekende of onbekende naamdragers op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Boeken voor genealogisch onderzoek naar familie Azouagh

Ook in de boekenwinkel zijn veel bronnen te vinden hoe men de genealogie van familie Azouagh kan uitzoeken. Hierbij een verwijzing naar een paar van de beste naslagwerken. De volgende boeken zijn via internet te koop en kunnen helpen bij het genealogisch onderzoek:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
 

Is familie Azouagh van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag wel voor: "Is mijn familie of een voorouder wellicht van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Azouagh deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Azouagh. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Nederlandse adelijke families

Aavullende input voor de stamboom Azouagh

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Azouagh? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Azouagh uitzoeken
Meer weten over de stamboom Azouagh?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Akkers | stamboom Baggermans | stamboom Andreas | stamboom Van Alen | stamboom Van Beilen