de bronnen

Stamboom Asbreuk


Overzicht van de bronnen voor stamboom Asbreuk
Onderzoek doen naar uw familie Asbreuk? Begin hieronder met een overzicht van aanpak en bronnen voor de genelaogie van familie Asbreuk. De verwijzingen op deze page zijn specifiek voor familie Asbreuk.
Suggestie: naast de online verwijzingen op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van stamboom Asbreuk in 5 minuten


Het starten met de stamboom Asbreuk is in de basis heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboom zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Asbreuk
Uw stamboom maken Asbreuk

Stamboomonderzoek naar Asbreuk - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Asbreuk hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Asbreuk.

Op deze website vindt u veel tips, bronnen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Asbreuk.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Asbreuk uitvoeren.

Stamboomonderzoek Asbreuk
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Asbreuk

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Asbreuk
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Asbreuk

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

De stamboom Asbreuk verder uitzoeken

Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Asbreuk. Kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Asbreuk: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Asbreuk: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Asbreuk: dit is stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Asbreuk: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de achternaam Asbreuk te vinden, de stamvader Asbreuk en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorvaders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Asbreuk geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Asbreuk
Stamvader Asbreuk is de naamgever van de familie Asbreuk


stamreeks Asbreuk
kwartierstaat Asbreuk
genealogie Asbreuk
parenteel Asbreuk

Zaken om rekening mee te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Asbreuk is het van belang om rekening te houden met het volgende.

 • Eenzelfde (achter)naam Asbreuk betekent niet per definitie dat er een verwantschap bestaat (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd bij waar u gegevens gevonden heeft, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Asbreuk zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om auteursrechtelijke discussies te omzeilen EN daarnaast om de betrouwbaarheid van de data te verifieren.


Asbreuk online
Asbreuk online gevonden? Check de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Asbreuk

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Asbreuk. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom snel online te vinden zijn?Let op: onthoud dat data van anderen incorrect kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Asbreuk
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Asbreuk

Eenvoudig informatie vinden voor de familie Asbreuk? Vind direct resultaat op deze sites:

 • Zoek "Asbreuk" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie Asbreuk
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Asbreuk".

 • Archieven Asbreuk
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Asbreuk
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Asbreuk.
 • FamilySearch.org Asbreuk
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Asbreuk.

Historische archieven

De historische archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om een stamboom mee op te zetten. Kijk op internet of ga er langs om meer informatie over uw familie te acherhalen.

Regionale historische archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot die oude administraties.

informatie Asbreuk
Vind ook informatie over familie Asbreuk in de historische archieven.

Geef de familiegeschiedenis Asbreuk kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële archieven. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Asbreuk


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Asbreuk:

Schrijfwijzen Asbreuk?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Asbreuk?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Asbreuk. Zoek schrijfwijzen van Asbreuk »

Wat is de oorsprong van de familienaam Asbreuk?

De naam Asbreuk bestaat zeker al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut ziet u waar de naam Asbreuk in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een sterke aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. U kunt dan in gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Asbreuk

De naam Asbreuk: Maar waar komt de naam Asbreuk vandaan? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Asbreuk (NL) »

België:
Zoek herkomst van Asbreuk (BE) »

Naslagwerken familieonderzoek naar Asbreuk

Ook in de boekenwinkel zijn veel tips te vinden hoe men de genealogie van Asbreuk kan opstellen. Hierbij een aantal verwijzingen naar enkele van de beste genealogische boeken. Deze boeken kunnen helpen bij genealogisch onderzoek:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Asbreuk
Hoe leefde Asbreuk in het verleden? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont veel oude beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Asbreuk in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Asbreuk, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Asbreuk in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Asbreuk.

 • Bibliografie Asbreuk
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Asbreuk voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Asbreuk voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Terug in de geschiedenis Asbreuk

Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw onderzoek vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Asbreuk

overleden Asbreuk
Informatie over overleden Asbreuk familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe het familielid Asbreuk dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Stamboom Programmatuur

Wanneer u een tijdje bezig bent met onderzoek naar de familie Asbreuk wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is bij onderzoek vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wie heet er nog meer Asbreuk?

Wie heten er ook Asbreuk? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Asbreuk
Wie heet er ook Asbreuk? Speur bekende of onbekende achternaamgenoten op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Ben ik familie van de "bekende" Asbreuk?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Asbreuk, de beruchte crimineel Asbreuk, of filmster Asbreuk? Dat wil niet zeggen dat u per sefamilie bent.

Dezelfde naam als een algemeen bekend figuur wil niet zeggen dat u werkelijk familie bent. Er zijn veel personen die bij toeval eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de bekende figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de genealogie van de beroemde Asbreuk misschien al eens is uitgezocht.


Lid van familie Asbreuk ?
Maken bekende of beruchte personen uit het verleden ook deel uit van uw familie Asbreuk?

Google eens op "stamboom Asbreuk" of "genealogie Asbreuk" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie Asbreuk:

Wat betekent de naam Asbreuk?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Asbreuk op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Asbreuk
Wat betekent Asbreuk?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Asbreuk. Zoek betekenis van Asbreuk »

Extra bronnen voor de stamboom Asbreuk

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over familie Asbreuk? Raadpleeg eens de volgende links:


bronnen stamboom Asbreuk
Lees meer over stamboomononderzoek naar Asbreuk

Heeft de familie Asbreuk een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Asbreuk te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Asbreuk die alleen mag gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Asbreuk bekend?

Zoek naar familiewapen "Asbreuk"

Kunt u geen familiewapen van Asbreuk vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Asbreuk laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Asbreuk, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Is familie Asbreuk van adel?

Veel onderzoekers krijgen deze vraag eens gesteld: "Is mijn familie van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Asbreuk deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Asbreuk. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende informatie voor stamboom Asbreuk

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Asbreuk? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Asbreuk uitzoeken
Meer weten over Asbreuk?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Corbijn | stamboom Adegeest | stamboom Alleblas | stamboom Benner | stamboom Behrens