de bronnen voor

Stamboom Antheunisse


Overzicht van de bronnen en gegevens voor stamboom Antheunisse
Benieuwd naar de stamboom van familie Antheunisse? Begin hieronder met de stamboom van uw familie. De bronnen zijn gepersonaliseerd voor Antheunisse.
Suggestie: naast de verwijzingen op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin de stamboom Antheunisse in 5 minuten


Het begin van stamboom Antheunisse is eigenlijk erg eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Antheunisse
De stamboom maken Antheunisse

Stamboomonderzoek naar Antheunisse - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Antheunisse hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Antheunisse.

Op deze site vindt u veel tips voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Antheunisse, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten zult vinden - specifiek voor stamboom Antheunisse.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Antheunisse uitvoeren.

Stamboomonderzoek Antheunisse
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Antheunisse

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Antheunisse
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Antheunisse

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Antheunisse. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

NB: Zaken om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Antheunisse is het belangrijk om rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Een identieke naam Antheunisse betekent niet vanzelf dat er een verwantschap is (met andere woorden: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijffouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Leg vast waar u bepaalde gegevens ontdekt heeft. Zodat u het altijd kunt (her)controleren.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Antheunisse zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om copyright issues te omzeilen en ook om direct de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Antheunisse online
Informatie over Antheunisse online ontdekt? Check altijd de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Antheunisse

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders snel online te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van derden incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Antheunisse
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Antheunisse

Snel veel gegevens vinden voor de familie Antheunisse? Zoek direct resultaat op deze websites:

 • Archieven Antheunisse
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Antheunisse
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Antheunisse.
 • FamilySearch.org Antheunisse
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Antheunisse.

 • Zoek "Antheunisse" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • CBG Antheunisse
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Antheunisse".

 • WieWasWie Antheunisse
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Antheunisse".

De stamboom meer laten groeien

U wilt stamboom Antheunisse verder uitzoeken? Ga verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Antheunisse. Kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Antheunisse: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Antheunisse: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Antheunisse: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Antheunisse: dit is onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de achternaam Antheunisse te vinden, de stamvader Antheunisse en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de voorvaders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Antheunisse geeft ook een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Antheunisse
Stamvader Antheunisse is de naamgever van de familie Antheunisse


stamreeks Antheunisse
kwartierstaat Antheunisse
genealogie Antheunisse
parenteel Antheunisse

Wat betekent de naam Antheunisse?

Wat betekent uw naam Antheunisse? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Antheunisse vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Antheunisse
Wat betekent Antheunisse?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Antheunisse. Zoek betekenis van Antheunisse »

Terug in de geschiedenis Antheunisse

Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw speurwerk vindt slim vast, zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Antheunisse

overleden Antheunisse
Informatie over overleden Antheunisse familieleden geven veel aanvullende informatie voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan deze persoon Antheunisse dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Aanvullende ideeën voor de stamboom Antheunisse

U zoekt extra bronnen voor familie Antheunisse? Raadpleeg eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Antheunisse
Lees meer over stamboomononderzoek naar Antheunisse

Wie heet er nog meer Antheunisse?

Wie heeft nog meer de achternaam Antheunisse? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Antheunisse
Wie heet er ook Antheunisse? Tip: Zoek onbekende naamdragers op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Geef de familiegeschiedenis Antheunisse kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële archieven. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Antheunisse


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Antheunisse:

Ben ik familie van de "bekende" Antheunisse?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Antheunisse, de beruchte crimineel Antheunisse, of moviestar Antheunisse? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een bekend figuur wil niet betekenen dat u automatisch familie bent. Er zijn heel veel mensen die toevallig dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit waarschijnlijk.

Om uit te vinden of u familie bent van de bekende figuur, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de algemeen beroemde figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de genealogie van de bekende Antheunisse misschien al eens is uitgeplozen.


Lid van familie Antheunisse ?
Maken beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Antheunisse?

Google eens op "stamboom Antheunisse" of "genealogie Antheunisse" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar uw of andere familie Antheunisse:

Historische archieven

De historische archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om een stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om informatie over familie te vinden.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Antheunisse
Vind nog meer informatie over familie Antheunisse in de regionale archieven.

Schrijfwijzen Antheunisse?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Antheunisse?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Antheunisse. Zoek schrijfwijzen van Antheunisse »

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Erg geschikt om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Antheunisse
Hoe leefde Antheunisse vroeger? Het beroemde schilderij van Brueghel toont een groot aantal middeleeuwse Nederlandse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Antheunisse in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Antheunisse.

 • Bibliografie Antheunisse
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Antheunisse voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Antheunisse voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Antheunisse in het Nationaal Archief.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Antheunisse, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

Wat is de oorsprong van de familienaam Antheunisse?

De naam Antheunisse bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart ziet u waar Antheunisse in Nederland of België veel gehanteerd is - een aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel familieleden zult vinden. U kunt dan in gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Antheunisse

De naam Antheunisse: Wat is de herkomst van de naam Antheunisse? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Antheunisse (NL) »

België:
Zoek herkomst van Antheunisse (BE) »

Heeft de familie Antheunisse een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Antheunisse die alleen mag gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Antheunisse oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Antheunisse bekend?

Zoek naar familiewapen "Antheunisse"

Kunt u geen familiewapen voor Antheunisse vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Antheunisse laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Antheunisse, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Software

Wanneer u een tijdje druk bent met stamboomonderzoek naar familie Antheunisse ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Naslagwerken voor genealogisch onderzoek naar

Ook in de boekhandel zijn veel bronnen te vinden hoe men de genealogie van Antheunisse kan opstellen. Hier een verwijzing naar een paar van de beste online te verkrijgen boekenvoor de startende en gevorderderde genelogisch onderzoeker. Deze boeken kunnen assisteren bij stamboomonderzoek:

Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Is familie Antheunisse van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel voor: "Is mijn familie wellicht van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Antheunisse deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Antheunisse. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende informatie voor de stamboom Antheunisse

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Antheunisse? Bedenk dan het volgende:


stamboom Antheunisse uitzoeken
Meer weten over Antheunisse?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Akar | stamboom Allali | stamboom Van der A | stamboom De Boed | stamboom Belgers