de bronnen

Stamboom Altink


Overzicht van de bronnen en gegevens voor stamboom Altink
Onderzoek doen naar familie Altink? Begin hieronder met de genelaogie van familie Altink. De links op deze webpage zijn gepersonaliseerd voor uw familie.
Suggestie: naast de online tips op deze website, lees ook:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin uw stamboom Altink in 5 minuten


Het starten met stamboom Altink is eigenlijk erg eenvoudig. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboom zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Altink
Uw stamboom maken Altink

Stamboomonderzoek naar Altink - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Altink hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Altink.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Altink, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden - specifiek voor stamboom Altink.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Altink voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Altink
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Altink

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Altink
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Altink

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Altink is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

 • Dezelfde naam Altink betekent niet automatisch dat er een verwantschap bestaat (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijffouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Houd altijd bij waar u bepaalde data gevonden hebt. Zodat u het kunt controleren.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Altink zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bron om auteursrechtelijke problemen te omzeilen en om de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Altink online
Altink online gevonden? Check altijd de oorspronkelijke bronnen.

De stamboom verder uitzoeken

Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Altink. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Altink: dit is onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Altink: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Altink: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Altink: dit is onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van achternaam Altink te vinden, de stamvader Altink en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorouders. Soms stuit mee op een familiewapen Altink.

De stamreeks Altink geeft een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Altink
Stamvader Altink is de naamgever van de familie Altink


stamreeks Altink
kwartierstaat Altink
genealogie Altink
parenteel Altink

Online informatie voor Stamboom Altink

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Altink. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders op internet te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat data van derden incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Altink
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Altink

Snel informatie vinden voor de familie Altink? Zoek direct resultaat op deze websites:

 • FamilySearch.org Altink
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Altink.

 • MyHeritage.com Altink
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Altink.
 • WieWasWie Altink
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Altink".

 • Archieven Altink
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

Terug in de geschiedenis Altink

Wanneer u al wat data van stamboomleden hebt gevonden, kunt u altijd verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden Altink-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw onderzoek slim vast, zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Altink

overleden Altink
Informatie over overleden Altink familieleden geven veel extra informatie voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan deze persoon Altink dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Heeft de familie Altink een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor Altink te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Altink die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Altink bekend?

Zoek naar familiewapen "Altink"

Kunt u geen familiewapen voor Altink vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Altink laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Altink, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Aanvullende ideeën

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Altink? Kijk eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Altink
Lees meer over stamboomononderzoek naar Altink

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om meer gegevens over uw familieleden te acherhalen.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Altink
Vind ook informatie over familie Altink in de historische archieven.

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Altink
Hoe leefde Altink in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont diverse historische Nederlandse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Altink voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Altink
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Altink voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Altink, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Altink in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Altink.

Ben ik familie van de "bekende" Altink?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Altink, de beruchte boef Altink, of filmster Altink? U hoeft niet familie te zijn.

Dezelfde achternaam als een algemeen beroemd persoon wil niet betekenen dat u altijd familie bent. Er zijn veel mensen die toevallig eenzelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de bekende figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de stamboom of genealogie van de bekende Altink wellicht al eens is onderzocht.


Lid van familie Altink ?
Maken bekende of beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Altink?

Google eens op "stamboom Altink" of "genealogie Altink" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar familie Altink:

Wat is de oorsprong van de familienaam Altink?

De naam Altink bestaat mogelijk al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar Altink in Nederland of België veel gehanteerd is - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt dan in de gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Altink

De naam Altink: Wat is de herkomst van Altink? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Altink (NL) »

België:
Zoek herkomst van Altink (BE) »

Vastleggen van alle stamboomgegevens

Wanneer u even bezig bent geweest met onderzoek naar de familie Altink ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij stamboomonderzoek vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let bij een programma op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u data uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Boeken familieonderzoek familie

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van Altink kan onderzoeken. Hier een verwijzing naar enkele van de beste genealogische boeken. De volgende boeken zijn via internet te koop en kunnen assisteren bij het familieonderzoek:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Verborgen verleden
 

Wie heet er nog meer Altink?

Wie heten er nog meer Altink? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Altink
Wie heet er nog meer Altink? Tip: Speur bekende of onbekende familieleden op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Wat betekent de naam Altink?

Wat betekent uw naam Altink? Uw voorouders hebben een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Altink op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Altink
Wat betekent Altink?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Altink. Zoek betekenis van Altink »

Schrijfwijzen Altink?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Altink?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Altink. Zoek schrijfwijzen van Altink »

Geef de familiegeschiedenis Altink kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële archieven. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Altink


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Altink:

Is familie Altink van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen deze vraag wel eens voorgelegd: "Is mijn familie van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Altink deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Altink. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Nederlandse adelijke families

Meer over stamboom Altink

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Altink? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Altink uitzoeken
Meer weten over de stamboom Altink?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van den Berghe | stamboom Bagci | stamboom Van Beuzekom | stamboom De Backer | stamboom Aksu