de beste online bronnen

Stamboom Alta


De beste online bronnen en gegevens voor stamboom Alta
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Alta? Begin hier met de genelaogie van uw familie. De links zijn zoveel mogelijk gepersonaliseerd voor uw familie.
Suggestie: naast de links op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start de stamboom Alta in 5 minuten


Het starten met stamboom Alta is in de basis heel eenvoudig. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Alta
Uw stamboom maken Alta

Stamboomonderzoek naar Alta - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Alta hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Alta.

Op deze website vindt u veel tips voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Alta, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden voor stamboom Alta.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Alta voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Alta
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Alta

Sommige families vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Alta
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Alta

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Alta

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Alta. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom snel op internet te zoeken zijn?Let op: merk op dat gegevens van anderen onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Alta langzamerhand uit.


familie Alta
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Alta

Eenvoudig informatie vinden voor familie Alta? Zoek resultaat op de volgende websites:

 • Archieven Alta
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • Zoek "Alta" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • CBG Alta
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Alta".

 • FamilySearch.org Alta
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Alta.

 • MyHeritage.com Alta
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Alta.
 • WieWasWie Alta
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Alta".

De stamboom steeds verder uitzoeken

U wilt stamboom steeds uitgebreider laten groeien? Ga steeds verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Alta. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Alta: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Alta: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Alta: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Alta: dit is onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de achternaam Alta te vinden, de stamvader Alta en tegelijk vaak ook de beroepen van de diverse voorvaders. Soms stuit mee daarmee ook op een familiewapen Alta.

De stamreeks Alta geeft een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Alta
Stamvader Alta is de naamgever van de familie Alta


stamreeks Alta
kwartierstaat Alta
genealogie Alta
parenteel Alta

NB: Om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Alta is het belangrijk om rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Een identieke (achter)naam Alta betekent niet vanzelf dat er een bloedband bestaat (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele bronnen en zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk veel fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Leg vast waar u bepaalde gegevens gevonden heeft. Zodat u het kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Alta zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om copyright problemen te omzeilen EN ook om direct de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Alta online
Gegevens van Alta online ontdekt? Check de bronnen.

Heeft de familie Alta een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Alta die alleen mag gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Alta oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Alta bekend?

Zoek naar familiewapen "Alta"

Kunt u geen familiewapen voor Alta vinden, wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Alta laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende onderdelen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Alta, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Terug in de geschiedenis Alta

Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw onderzoek vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Alta

overleden Alta
Informatie over overleden Alta familieleden geven veel extra gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Alta dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Boeken stamboomonderzoek

Ook in de boekenwinkel zijn veel bronnen te vinden hoe men de genealogie van Alta kan uitzoeken. Hierbij een aantal verwijzingen naar een paar van de beste online te verkrijgen genealogische boeken. De volgende boeken kunnen behulpzaam zijn bij genealogisch onderzoek:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Waar komt de naam Alta vandaan?

De naam Alta bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart ziet u waar Alta in Nederland of België veel gebruikt wordt - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel familieleden zult vinden. U kunt dan in gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Alta

De naam Alta: Wat is de herkomst van de naam Alta? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Alta (NL) »

België:
Zoek herkomst van Alta (BE) »

Wie heet er nog meer Alta?

Wie heten er ook Alta? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Alta
Wie heet er ook Alta? Speur bekende of onbekende achternaamgenoten op, op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Alta
Hoe leefde Alta in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont vele oude Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Alta in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Alta.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Alta in het Nationaal Archief.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Krantenartikelen waarin Alta voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Alta
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Alta voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Alta, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

Vastleggen van alle stamboomgegevens

Er is bij stamboomonderzoek vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens, en de verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Nog meer ideeën voor stamboomonderzoek Alta

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over familie Alta? Raadpleeg dan eens de volgende links:


bronnen stamboom Alta
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Alta

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om uw stamboom mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om informatie over familie op te zoeken.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot deze administraties.

informatie Alta
Vind ook informatie over familie Alta in de lokale archieven.

Geef de familiegeschiedenis Alta kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële documenten. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Alta


Vind andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Alta:

Schrijfwijzen Alta?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Alta?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Alta. Zoek schrijfwijzen van Alta »

Wat betekent de naam Alta?

Uw voorouders hebben een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Alta op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Alta
Wat betekent Alta?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Alta. Zoek betekenis van Alta »

Ben ik familie van de "bekende" Alta?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Alta, de beruchte crimineel Alta, of filmster Alta? U hoeft niet familie te zijn.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd persoon wil niet zeggen dat u per definitie familie bent. Er zijn veel personen die per toeval eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde figuur, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de algemeen bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de genealogie van de beroemde Alta misschien al eens is uitgeplozen.


Lid van familie Alta ?
Maken beruchte beroemdheden van vroeger ook deel uit van uw familie Alta?

Google eens op "stamboom Alta" of "genealogie Alta" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie Alta:

Is familie Alta van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen deze vraag vroeg of laat voor: "Is mijn familie of een voorouder wellicht van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Alta deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Alta. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Aavullende informatie voor de stamboom Alta

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Alta? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Alta uitzoeken
Meer weten over de stamboom Alta?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Abdallah | stamboom Van Aalsburg | stamboom Van den Abeele | stamboom El Abbassi | stamboom Abdullahi