de beste online bronnen

Stamboom Akdemir


Overzicht van de bronnen voor stamboom Akdemir
Onderzoek doen naar uw familie Akdemir? Begin hieronder met de stamboom van uw familie. De bronnen zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor uw familie Akdemir.
Suggestie: naast de bronnen op deze website, raadpleeg ook eens:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start uw stamboom Akdemir in 5 minuten


Het begin van stamboom Akdemir is in de basis heel simpel. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Akdemir
Uw stamboom maken Akdemir

Stamboomonderzoek naar Akdemir - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Akdemir hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Akdemir.

Op deze pagina vindt u veel tips voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Akdemir, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden voor de stamboom Akdemir.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Akdemir uitvoeren.

Stamboomonderzoek Akdemir
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Akdemir

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Akdemir
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Akdemir

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Om rekening mee te houden

Bij stamboomonderzoek naar Akdemir is het belangrijk om rekening te houden met het volgende.

 • Eenzelfde achternaam Akdemir betekent niet automatisch dat er een bloedband bestaat (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk veel fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u gegevens gevonden heeft, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Akdemir zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bron om copyright issues te omzeilen en daarnaast om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te controleren.


Akdemir online
Informatie over Akdemir online gevonden? Check de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Akdemir

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom snel op internet te zoeken zijn?Let op: onthoud dat gegevens van derden incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Akdemir langzamerhand uit.


familie Akdemir
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Akdemir

Eenvoudig veel informatie vinden voor familie Akdemir? Zoek direct resultaat op de volgende sites:

 • FamilySearch.org Akdemir
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Akdemir.

 • Zoek "Akdemir" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Akdemir
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Akdemir
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Akdemir.

Stamboom Akdemir steeds uitgebreider laten groeien

U wilt de stamboom Akdemir verder laten groeien? Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Akdemir. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Akdemir: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Akdemir: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Akdemir: dit is onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Akdemir: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de naam Akdemir te vinden, de stamvader Akdemir en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de diverse voorouders.

De stamreeks Akdemir geeft een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Akdemir
Stamvader Akdemir is de naamgever van de familie Akdemir


stamreeks Akdemir
kwartierstaat Akdemir
genealogie Akdemir
parenteel Akdemir

Wat betekent de naam Akdemir?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Akdemir op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Akdemir
Wat betekent Akdemir?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Akdemir. Zoek betekenis van Akdemir »

Stamboom Programmatuur

Er is bij onderzoek vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle data.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Ben ik familie van de "bekende" Akdemir?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Akdemir, de beruchte boef Akdemir, of moviestar Akdemir? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een algemeen bekend figuur wil niet betekenen dat u automatisch familie bent. Er zijn heel veel mensen die bij toeval dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de beroemde figuur, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Akdemir misschien al eens is uitgezocht.


Lid van familie Akdemir ?
Maken bekende of beruchte bekendheden van vroeger ook deel uit van uw familie Akdemir?

Google eens op "stamboom Akdemir" of "genealogie Akdemir" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar uw familie Akdemir:

Terug in de geschiedenis Akdemir

Wanneer u al wat gegevens van verwanten hebt ontdekt, kunt u altijd verder terug in het verleden. Ook gegevens over overleden Akdemir-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Akdemir

overleden Akdemir
Grafstenen van overleden Akdemir familieleden geven veel gegevens voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Akdemir dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Wat is de oorsprong van naam Akdemir?

De naam Akdemir bestaat al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart ziet u waar Akdemir in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Akdemir

De naam Akdemir: Maar waar komt de naam Akdemir nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Akdemir (NL) »

België:
Zoek herkomst van Akdemir (BE) »

Geef de familiegeschiedenis Akdemir kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Akdemir
 • Bezoek het lokale museum


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Akdemir:

Schrijfwijzen Akdemir?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Akdemir?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Akdemir. Zoek schrijfwijzen van Akdemir »

Wie heet er nog meer Akdemir?

Wie heeft nog meer de naam Akdemir? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Akdemir
Wie heet er nog meer Akdemir? Tip: Speur bekende of onbekende familieleden op, op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Boeken voor genealogisch onderzoek

Ook in de boekhandel zijn tips te vinden hoe men de genealogie van Akdemir kan opstellen. Hier een aantal verwijzingen naar enkele van de beste online te verkrijgen genealogische boekenvoor de beginnende en gevorderderde stamboomonderzoeker. Deze boeken kunnen assisteren bij het genealogisch onderzoek Akdemir:

Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
 

Heeft de familie Akdemir een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Akdemir die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Akdemir oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Akdemir bekend?

Zoek naar familiewapen "Akdemir"

Kunt u geen familiewapen voor Akdemir vinden, wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Akdemir laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende delen. Hierna staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Akdemir, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Historische archieven

De archieven hebben een schat aan informatie om uw stamboom mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om meer informatie over familieleden te acherhalen.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot hun administraties.

informatie Akdemir
Vind nog meer informatie over familie Akdemir in de regionale archieven.

Nog meer ideeën

U zoekt aanvullende ideeën voor de stamboom van familie Akdemir? Raadpleeg eens de volgende links:


bronnen stamboom Akdemir
Lees meer over stamboomononderzoek naar Akdemir

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Akdemir
Hoe leefde Akdemir vroeger? Het bekende kunstwerk van Brueghel laat via gezegden zien hoe mensen in de middeleeuwen leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Akdemir voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Akdemir in het Nationaal Archief.

 • Akdemir in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Akdemir.

 • Bibliografie Akdemir
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Akdemir voorkomt in de geschiedenis.

Is familie Akdemir van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat voorgelegd: "Is mijn familie wellicht van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Akdemir deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Akdemir. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Nederlandse adelijke families

Meer over stamboom Akdemir

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Akdemir? Overweeg dan het volgende:


stamboom Akdemir uitzoeken
Meer weten over familie Akdemir?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Baptist | stamboom Abee | stamboom Aydogdu | stamboom Aras | stamboom Asbroek