de beste bronnen voor

Stamboom Admiraal


Overzicht van de beste online bronnen voor stamboom Admiraal
Stamboomonderzoek doen naar familie Admiraal? Begin hier met een overzicht van aanpak voor de genelaogie van uw familie. De links op deze page zijn gepersonaliseerd voor familie Admiraal.
Suggestie: naast de online links op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin stamboom Admiraal in 5 minuten


Het starten met de stamboom Admiraal is in de basis heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Admiraal
De stamboom maken Admiraal

Stamboomonderzoek naar Admiraal - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Admiraal hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Admiraal.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Admiraal.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Admiraal voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Admiraal
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Admiraal

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Admiraal
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Admiraal

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Admiraal. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Admiraal

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders online te zoeken zijn?Let op: weet dat data van derden incorrect kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Admiraal langzamerhand uit.


familie Admiraal
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Admiraal

Snel veel informatie vinden voor familie Admiraal? Zoek resultaat op deze websites:

 • Archieven Admiraal
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • Zoek "Admiraal" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • MyHeritage.com Admiraal
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Admiraal.
 • CBG Admiraal
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Admiraal".

 • WieWasWie Admiraal
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Admiraal".

Stamboom Admiraal uitgebreider laten groeien

Ga steeds verder terug in de historie met verder onderzoek naar Admiraal. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Admiraal: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Admiraal: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Admiraal: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Admiraal: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van achternaam Admiraal te vinden, de stamvader Admiraal en daarnaast vaak ook de beroepen van de diverse voorvaders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Admiraal geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Admiraal
Stamvader Admiraal is de naamgever van de familie Admiraal


stamreeks Admiraal
kwartierstaat Admiraal
genealogie Admiraal
parenteel Admiraal

Waarschuwing: Zaken om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Admiraal is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Een identieke naam Admiraal betekent niet per definitie dat er een bloedband is (m.a.w. dat het familie is). Controleer gegevens altijd met originele bronnen en indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd bij waar u bepaalde data ontdekt heeft. Zodat u het kunt controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Admiraal zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om auteursrechtelijke discussies te voorkomen en om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Admiraal online
Admiraal online ontdekt? Controleer de bronnen.

Waar komt de familienaam Admiraal vandaan?

De naam Admiraal bestaat zeker al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar Admiraal in Nederland of België veel gebruikt wordt - een aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel familieleden zult vinden. U kunt dan in de gemeentearchieven van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Admiraal

De naam Admiraal: Maar waar komt de naam Admiraal nu vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Admiraal (NL) »

België:
Zoek herkomst van Admiraal (BE) »

Geef de familiegeschiedenis Admiraal kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële archieven. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Admiraal
 • Bezoek een lokaal museum


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Admiraal:

Schrijfwijzen Admiraal?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Admiraal?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Admiraal. Zoek schrijfwijzen van Admiraal »

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Admiraal
Hoe leefde Admiraal in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel geeft een beeld hoe mensen vroeger leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Admiraal in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Admiraal.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Admiraal in het Nationaal Archief.

 • Bibliografie Admiraal
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Admiraal voorkomt in de geschiedenis.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Admiraal, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

Stamboom Programmatuur

Wanneer u even druk bent geweest met stamboomonderzoek naar de familie Admiraal ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is vaak zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en hun verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige programma's zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wie heet er nog meer Admiraal?

Wie heten er nog meer Admiraal? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Admiraal
Wie heet er nog meer Admiraal? Zoek bekende of onbekende achternaamgenoten op Online Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Wat betekent de naam Admiraal?

Wat betekent de naam Admiraal? Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. Waar is de naam Admiraal vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Admiraal
Wat betekent Admiraal?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Admiraal. Zoek betekenis van Admiraal »

Heeft de familie Admiraal een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor Admiraal te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Admiraal die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Admiraal oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Admiraal bekend?

Zoek naar familiewapen "Admiraal"

Kunt u geen familiewapen voor Admiraal vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Admiraal laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Admiraal, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Naslagwerken voor genealogisch onderzoek naar

Ook in de boekhandel zijn veel bronnen te vinden hoe men de stamboom van familie Admiraal kan onderzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar een paar van de beste genealogische naslagwerkenvoor de beginnende genelogisch onderzoeker. De volgende boeken kunnen assisteren bij stamboomonderzoek:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Historische archieven

De regionale archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online om meer informatie over familieleden te vinden.

Regionale archieven:

Naast archieven hebben gemeenten of steden zelf een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Admiraal
Vind ook informatie over familie Admiraal in de regionale archieven.

Extra ideeën voor stamboomonderzoek Admiraal

U zoekt nog meer ideeën voor familie Admiraal? Raadpleeg eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Admiraal
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Admiraal

Terug in de geschiedenis Admiraal

Ook informatie over overleden Admiraal-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw zoektocht vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Admiraal

overleden Admiraal
Grafstenen van overleden Admiraal familieleden geven veel extra informatie voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan het familielid Admiraal dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Ben ik familie van de "bekende" Admiraal?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Admiraal, de beruchte crimineel Admiraal, of moviestar Admiraal? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd figuur wil niet betekenen dat u per definitie familie bent. Er zijn heel veel personen die per toeval dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de beroemde persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Admiraal wellicht al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Admiraal ?
Maken beruchte beroemdheden van vroeger ook deel uit van uw familie Admiraal?

 • Biografisch Portaal Admiraal
  De website van Biografisch Portaal geeft informatie over kopstukken en andere opzienbarende figuren uit de Nederlandse geschiedenis, uit het verleden tot nu.

 • "Admiraal" op Wikipedia zoeken
  Zoek of Admiraal voorkomt op Wikipedia (als bekend persoon of andere verwijzing)

Google eens op "stamboom Admiraal" of "genealogie Admiraal" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar familie Admiraal:

Is familie Admiraal van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag vroeg of laat wel eens voorgelegd: "Is mijn familie wellicht van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Admiraal deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Admiraal. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De adelijke families


stamboom Admiraal uitzoeken
Meer weten over familie Admiraal?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Koole | stamboom Berger | stamboom Snippe | stamboom Van der Schaaf | stamboom Veenendaal