de beste bronnen

Stamboom Abrahams


De beste gegevens voor stamboom Abrahams
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Abrahams? Begin hier met de stamboom van uw familie. De bronnen zijn zoveel mogelijk gepersonaliseerd voor familie Abrahams.
Tip: naast de bronnen op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start stamboom Abrahams in 5 minuten


Het begin van de stamboom Abrahams is in de basis heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Abrahams
De stamboom maken Abrahams

Stamboomonderzoek naar Abrahams - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Abrahams hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Abrahams.

Op deze pagina vindt u veel tips en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Abrahams, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten zult vinden - specifiek voor de stamboom Abrahams.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Abrahams voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Abrahams
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Abrahams

Sommige families vinden het mooi hun familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Abrahams
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Abrahams

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Zaken om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Abrahams is het belangrijk om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Eenzelfde naam Abrahams betekent niet per definitie dat er een verwantschap is (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gegevens immer met originele bronnen en zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijffouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd bij waar u data gevonden heeft. Zodat u het kunt terugvinden.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Abrahams zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om copyright issues te voorkomen EN om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te controleren.


Abrahams online
Gegevens van Abrahams online gevonden? Check altijd de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Abrahams

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Abrahams. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom op internet te zoeken zijn?Let op: merk op dat data van derden onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Abrahams
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Abrahams

Eenvoudig informatie vinden voor de familie Abrahams? Zoek direct resultaat op deze websites:

 • FamilySearch.org Abrahams
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Abrahams.

 • Zoek "Abrahams" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • MyHeritage.com Abrahams
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Abrahams.
 • WieWasWie Abrahams
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Abrahams".

De stamboom Abrahams uitgebreider uitzoeken

Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Abrahams. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Abrahams: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Abrahams: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Abrahams: dit is stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Abrahams: dit betreft onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van naam Abrahams te vinden, de stamvader Abrahams en tegelijk vaak ook de beroepen van de diverse voorvaders.

De stamreeks Abrahams geeft ook een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek naar de familie Abrahams.stamvader Abrahams
Stamvader Abrahams is de naamgever van de familie Abrahams


stamreeks Abrahams
kwartierstaat Abrahams
genealogie Abrahams
parenteel Abrahams

Wat betekent de naam Abrahams?

Wat betekent uw naam Abrahams? Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. Waar is de naam Abrahams vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Abrahams
Wat betekent Abrahams?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Abrahams. Zoek betekenis van Abrahams »

Wie heet er nog meer Abrahams?

Wie heeft nog meer de achternaam Abrahams? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Abrahams
Wie heet er nog meer Abrahams? Tip: Speur bekende of onbekende familieleden op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Heeft de familie Abrahams een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor Abrahams te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Abrahams die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Abrahams oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Abrahams bekend?

Zoek naar familiewapen "Abrahams"

Kunt u geen familiewapen voor Abrahams vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

Het is aan te raden een expert in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Abrahams laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Abrahams, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Wat is de oorsprong van de naam Abrahams?

De naam Abrahams bestaat al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart kunt u zien waar de naam Abrahams in Nederland of België veel gebruikt wordt - veel gebruik geeft een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Abrahams

De naam Abrahams: Waar komt Abrahams vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Abrahams (NL) »

België:
Zoek herkomst van Abrahams (BE) »

Software

Er is bij stamboomonderzoek zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en hun verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let bij een programma op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Extra ideeën voor stamboomonderzoek Abrahams

U zoekt aanvullende ideeën om meer te weten te komen over familie Abrahams? Raadpleeg dan eens de volgende links:


bronnen stamboom Abrahams
Lees meer over stamboomononderzoek naar Abrahams

Schrijfwijzen Abrahams?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Abrahams?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Abrahams. Zoek schrijfwijzen van Abrahams »

Geef de familiegeschiedenis Abrahams kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële documenten. Hier zijn een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Abrahams


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Abrahams:

Terug in de geschiedenis Abrahams

Wanneer u al wat data van verwanten hebt gevonden, kunt u verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden Abrahams-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt bij uw onderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Abrahams

overleden Abrahams
Grafstenen van overleden Abrahams familieleden geven veel gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe deze persoon Abrahams dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Historische archieven

De archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om uw stamboom mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om gegevens over familieleden op te speuren.

Regionale historische archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Abrahams
Vind meer informatie over familie Abrahams in de historische archieven.

Ben ik familie van de "bekende" Abrahams?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Abrahams, de beruchte crimineel Abrahams, of filmster Abrahams? U hoeft niet familie te zijn.

Dezelfde naam als een algemeen bekend figuur wil niet zeggen dat u per definitie familie bent. Er zijn heel veel mensen die eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit waarschijnlijk.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen beroemde persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Abrahams misschien al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Abrahams ?
Maken beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Abrahams?

Google eens op "stamboom Abrahams" of "genealogie Abrahams" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar familie Abrahams:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Abrahams
Hoe leefde Abrahams vroeger? Het beroemde schilderij van Brueghel laat via spreekwoorden zien hoe mensen in het verleden leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Abrahams voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Abrahams in het Nationaal Archief.

 • Bibliografie Abrahams
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Abrahams voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Abrahams, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

Naslagwerken voor familieonderzoek naar

Ook in de boekenwinkel zijn veel tips te vinden hoe men de genealogie van familie Abrahams kan uitzoeken. Hier een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen genealogische boeken. De volgende boeken zijn via internet te verkrijgen en kunnen assisteren bij het stamboomonderzoek naar familie Abrahams:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
 

Is familie Abrahams van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel gesteld: "Is mijn familie ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Abrahams deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Abrahams. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor stamboom Abrahams

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Abrahams? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Abrahams uitzoeken
Meer weten over Abrahams?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Bunt | stamboom Apeldoorn | stamboom Draijer | stamboom De Joode | stamboom Eskes