de online bronnen voor

Stamboom Abdoella


Overzicht van de beste bronnen en gegevens voor stamboom Abdoella
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Abdoella? Begin hier met de genelaogie van uw familie Abdoella. De links zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor familie Abdoella.
Suggestie: naast de online verwijzingen op deze website, lees ook:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van uw stamboom Abdoella in 5 minuten


Het starten met de stamboom Abdoella is in de basis heel simpel. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Abdoella
Uw stamboom maken Abdoella

Stamboomonderzoek naar Abdoella - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Abdoella hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Abdoella.

Op deze pagina vindt u veel tips en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Abdoella.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Abdoella voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Abdoella
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Abdoella

Sommige families vinden het mooi hun familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Abdoella
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Abdoella

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Zaken om rekening mee te houden

Bij stamboomonderzoek naar Abdoella is het van belang om rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke achternaam Abdoella betekent niet per definitie dat er een bloedband bestaat (lees: dat het familie betreft). Controleer gegevens immer met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens mogelijk veel fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg vast waar u bepaalde data ontdekt heeft. Zodat u het kunt controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Abdoella zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om copyright issues te omzeilen en ook om direct de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Abdoella online
Gegevens van Abdoella online ontdekt? Controleer de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Abdoella

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders eenvoudig op internet te vinden zijn?Let op: merk op dat data van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Abdoella
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Abdoella

Eenvoudig gegevens vinden voor de familie Abdoella? Zoek direct resultaat op de volgende sites:

 • FamilySearch.org Abdoella
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Abdoella.

 • Zoek "Abdoella" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie Abdoella
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Abdoella".

 • MyHeritage.com Abdoella
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Abdoella.

De stamboom Abdoella verder laten groeien

U wilt de stamboom steeds uitgebreider uitzoeken? Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Abdoella. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Abdoella: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Abdoella: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Abdoella: dit is onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Abdoella: dit is onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van achternaam Abdoella te vinden, de stamvader Abdoella en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorvaders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Abdoella geeft ook een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Abdoella
Stamvader Abdoella is de naamgever van de familie Abdoella


stamreeks Abdoella
kwartierstaat Abdoella
genealogie Abdoella
parenteel Abdoella

Wat is de oorsprong van de naam Abdoella?

De naam Abdoella bestaat al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart ziet u waar de naam Abdoella in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een sterke aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel familieleden zult traceren. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Abdoella

De naam Abdoella: Waar komt de naam Abdoella vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Abdoella (NL) »

België:
Zoek herkomst van Abdoella (BE) »

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan informatie om uw stamboom mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om gegevens over uw familieleden te vinden.

Regionale historische archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Abdoella
Vind nog meer informatie over familie Abdoella in de historische archieven.

Ben ik familie van de "bekende" Abdoella?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlander, bekende familie Abdoella, de beruchte crimineel Abdoella, of filmster Abdoella? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd persoon wil niet betekenen dat u automatisch familie bent. Er zijn veel personen die dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit niet onwaarschijnlijk.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde persoon, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de genealogie van de bekende Abdoella misschien al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Abdoella ?
Maken bekende of beruchte bekendheden van vroeger ook deel uit van uw familie Abdoella?

Google eens op "stamboom Abdoella" of "genealogie Abdoella" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar familie Abdoella:

Geef de familiegeschiedenis Abdoella kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier zijn een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Abdoella
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Abdoella:

Schrijfwijzen Abdoella?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Abdoella?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Abdoella. Zoek schrijfwijzen van Abdoella »

Heeft de familie Abdoella een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor Abdoella te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Abdoella die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Abdoella oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Abdoella bekend?

Zoek naar familiewapen "Abdoella"

Kunt u geen familiewapen voor Abdoella vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Abdoella laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende delen. Hierna staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Abdoella, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Aanvullende bronnen voor stamboomonderzoek Abdoella

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Abdoella? Kijk eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Abdoella
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Abdoella

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Abdoella
Hoe leefde Abdoella in het verleden? Het beroemde schilderij van Brueghel toont vele oude Nederlandse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Abdoella voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Abdoella in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Abdoella, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Bibliografie Abdoella
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Abdoella voorkomt in de geschiedenis.

Programmatuur

Wanneer u even druk bent met stamboomonderzoek naar de familie Abdoella wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is bij onderzoek vaak zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens, en de verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Terug in de geschiedenis Abdoella

Ook gegevens over overleden Abdoella-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw speurwerk vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Abdoella

overleden Abdoella
Informatie over overleden Abdoella familieleden geven veel aanvullende gegevens voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan deze persoon Abdoella dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Wie heet er nog meer Abdoella?

Wie heeft nog meer de naam Abdoella? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Abdoella
Wie heet er ook Abdoella? Tip: Zoek onbekende familieleden op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Boeken voor genealogisch onderzoek naar familie Abdoella

Ook in de boekhandel zijn bronnen te vinden hoe men de stamboom van Abdoella kan opstellen. Hierbij een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen genealogische boeken. De volgende boeken zijn online te bestellen en kunnen assisteren bij het genealogisch onderzoek:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Wat betekent de naam Abdoella?

Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. Waar is de naam Abdoella op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Abdoella
Wat betekent Abdoella?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Abdoella. Zoek betekenis van Abdoella »

Is familie Abdoella van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag wel voor: "Is mijn familie of een voorouder van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Abdoella deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Abdoella. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Meer over stamboom Abdoella

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Abdoella? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Abdoella uitzoeken
Meer weten over Abdoella?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Akster | stamboom Abbo | stamboom Adhin | stamboom Acheampong | stamboom Allewijn