de beste bronnen voor

Stamboom Abbadi


Overzicht van de beste gegevens voor stamboom Abbadi
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Abbadi? Begin hier met een overzicht van aanpak en bronnen voor de genelaogie van familie Abbadi. De verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor uw familie.
Suggestie: naast de online bronnen op deze website, lees ook:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van de stamboom Abbadi in 5 minuten


Het begin van stamboom Abbadi is in de basis heel simpel. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Abbadi
Uw stamboom maken Abbadi

Stamboomonderzoek naar Abbadi - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Abbadi hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Abbadi.

Op deze pagina vindt u veel tips voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Abbadi, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten zult vinden - specifiek voor de stamboom Abbadi.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Abbadi voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Abbadi
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Abbadi

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Abbadi
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Abbadi

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Abbadi. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Zaken om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Abbadi is het belangrijk om rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke achternaam Abbadi betekent niet per definitie dat er een verwantschap is (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens altijd met originele bronnen en indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u data gevonden heeft. Zodat u het altijd kunt controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Abbadi zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bron om copyright problemen te omzeilen en daarnaast om de betrouwbaarheid van de data te verifieren.


Abbadi online
Informatie over Abbadi online ontdekt? Check de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Abbadi

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom online te vinden zijn?Let op: merk op dat gegevens van anderen incorrect kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Abbadi langzamerhand uit.


familie Abbadi
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Abbadi

Eenvoudig veel informatie vinden voor familie Abbadi? Zoek direct resultaat op deze websites:

 • Zoek "Abbadi" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Abbadi
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Abbadi
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Abbadi.
 • FamilySearch.org Abbadi
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Abbadi.

De stamboom Abbadi steeds uitgebreider uitzoeken

Ga verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Abbadi. Kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek te doen:

 • stamreeks Abbadi: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Abbadi: dit betreft onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Abbadi: dit betreft onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Abbadi: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van achternaam Abbadi te vinden, de stamvader Abbadi en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorvaders.

De stamreeks Abbadi geeft een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de stamboom Abbadi.stamvader Abbadi
Stamvader Abbadi is de naamgever van de familie Abbadi


stamreeks Abbadi
kwartierstaat Abbadi
genealogie Abbadi
parenteel Abbadi

Ben ik familie van de "bekende" Abbadi?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlander, bekende familie Abbadi, de beruchte crimineel Abbadi, of filmster Abbadi? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een beroemd figuur wil niet betekenen dat u altijd familie bent. Er zijn heel veel personen die bij toeval eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de genealogie van de bekende Abbadi wellicht al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Abbadi ?
Maken beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Abbadi?

Google eens op "stamboom Abbadi" of "genealogie Abbadi" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar uw of andere familie Abbadi:

Wie heet er nog meer Abbadi?

Wie heten er ook Abbadi? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw onderzoek.


meer familie Abbadi
Wie heet er ook Abbadi? Tip: Speur onbekende achternaamgenoten op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Waar komt de naam Abbadi vandaan?

De naam Abbadi bestaat zeker al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut ziet u waar de naam Abbadi in Nederland of België veel gebruikt is - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel informatie over familieleden zult traceren. U kunt dan in de gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Abbadi

De naam Abbadi: Maar waar komt Abbadi vandaan? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Abbadi (NL) »

België:
Zoek herkomst van Abbadi (BE) »

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Abbadi
Hoe leefde Abbadi vroeger? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont veel oude Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Abbadi in het Nationaal Archief.

 • Abbadi in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Abbadi.

 • Bibliografie Abbadi
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Abbadi voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Abbadi voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Schrijfwijzen Abbadi?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Abbadi?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Abbadi. Zoek schrijfwijzen van Abbadi »

Boeken voor genealogisch onderzoek naar Abbadi

Ook in de boekenwinkel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van familie Abbadi kan onderzoeken. Hierbij een aantal verwijzingen naar een paar van de beste boekenvoor de beginnende stamboomonderzoeker. De volgende boeken zijn online te verkrijgen en kunnen assisteren bij genealogisch onderzoek:

Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Aanvullende ideeën voor stamboomonderzoek Abbadi

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Abbadi? Kijk dan eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Abbadi
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Abbadi

Vastleggen van alle stamboomgegevens

Er is veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens, en de verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat betekent de naam Abbadi?

Wat betekent de naam Abbadi? Uw voorouders hebben een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Abbadi vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Abbadi
Wat betekent Abbadi?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Abbadi. Zoek betekenis van Abbadi »

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk op internet om meer gegevens over uw familieleden op te zoeken.

Regionale historische archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot hun administraties.

informatie Abbadi
Vind nog meer informatie over familie Abbadi in de lokale archieven.

Geef de familiegeschiedenis Abbadi kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële archieven. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Abbadi


Vind andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Abbadi:

Heeft de familie Abbadi een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Abbadi te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Abbadi die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Abbadi bekend?

Zoek naar familiewapen "Abbadi"

Kunt u geen familiewapen voor Abbadi vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een expert te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Abbadi laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Abbadi, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Terug in de geschiedenis Abbadi

Ook gegevens over overleden Abbadi-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw zoektocht vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Abbadi

overleden Abbadi
Informatie over overleden Abbadi familieleden geven veel extra gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Abbadi dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Is familie Abbadi van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen deze vraag wel gesteld: "Is mijn familie wellicht van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Abbadi deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Abbadi. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De adelijke families

Aavullende informatie voor de stamboom Abbadi

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Abbadi? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Abbadi uitzoeken
Meer weten over de stamboomvan familie Abbadi?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van Asselen | stamboom Aret | stamboom Alons | stamboom Barsingerhorn | stamboom Van Battum