de beste online bronnen

Stamboom AandeWiel


Overzicht van de beste bronnen en gegevens voor stamboom AandeWiel
Onderzoek doen naar familie AandeWiel? Begin hier met de stamboom van uw familie. De links op deze pagina zijn geschikt gemaakt voor AandeWiel.
Suggestie: naast de links op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start stamboom AandeWiel in 5 minuten


Het starten met stamboom AandeWiel is eigenlijk erg simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboom zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom AandeWiel
De stamboom maken AandeWiel

Stamboomonderzoek naar AandeWiel - zelf doen?

Onderzoek naar de familie AandeWiel hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie AandeWiel.

Op deze website vindt u veel tips voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie AandeWiel.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een onderzoek naar AandeWiel voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek AandeWiel
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek AandeWiel

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden AandeWiel
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van AandeWiel

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom AandeWiel

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom snel online te vinden zijn?Let op: onthoud dat data van derden incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie AandeWiel
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie AandeWiel

Eenvoudig veel gegevens vinden voor familie AandeWiel? Vind direct resultaat op deze sites:

 • CBG AandeWiel
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "AandeWiel".

 • Archieven AandeWiel
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • Zoek "AandeWiel" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • MyHeritage.com AandeWiel
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam AandeWiel.
 • FamilySearch.org AandeWiel
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam AandeWiel.

Waarschuwing: Zaken om in de gaten te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar AandeWiel is het belangrijk om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Een identieke (achter)naam AandeWiel betekent niet per definitie dat er een bloedband is (lees: dat het familie is). Controleer gegevens altijd met originele bronnen en indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Leg vast waar u bepaalde gegevens gevonden hebt. Zodat u het kunt (her)controleren.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar AandeWiel zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bronnen om auteursrechtelijke discussies te omzeilen en om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


AandeWiel online
Gegevens van AandeWiel online gevonden? Controleer de bronnen.

Stamboom steeds meer uitzoeken

Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar AandeWiel. Kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks AandeWiel: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat AandeWiel: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie AandeWiel: dit is onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel AandeWiel: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de achternaam AandeWiel te vinden, de stamvader AandeWiel en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de voorvaders.

De stamreeks AandeWiel geeft een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader AandeWiel
Stamvader AandeWiel is de naamgever van de familie AandeWiel


stamreeks AandeWiel
kwartierstaat AandeWiel
genealogie AandeWiel
parenteel AandeWiel

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan gegevens om een stamboom mee te verrijken. Kijk online om gegevens over uw familieleden op te speuren.

Regionale historische archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie AandeWiel
Vind ook informatie over familie AandeWiel in de historische archieven.

Heeft de familie AandeWiel een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor AandeWiel te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor AandeWiel die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen AandeWiel bekend?

Zoek naar familiewapen "AandeWiel"

Kunt u geen familiewapen van AandeWiel vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen AandeWiel laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse onderdelen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen AandeWiel, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis AandeWiel
Hoe leefde AandeWiel in het verleden? Het bekende schilderij van Brueghel toont vele historische Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • AandeWiel in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar AandeWiel.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar AandeWiel in het Nationaal Archief.

 • Bibliografie AandeWiel
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam AandeWiel voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin AandeWiel voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Boeken voor genealogisch onderzoek naar

Ook in de boekhandel zijn veel bronnen te vinden hoe men de stamboom van AandeWiel kan uitzoeken. Hier een verwijzing naar een paar van de beste genealogische naslagwerkenvoor de beginnende en gevorderderde genelogisch onderzoeker. Deze boeken zijn online te koop en kunnen behulpzaam zijn bij het genealogisch onderzoek:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Vastleggen van alle stamboomgegevens

Wanneer u even bezig bent geweest met onderzoek naar de familie AandeWiel wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en hun onderlinge verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er bij een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat betekent de naam AandeWiel?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. Waar is de naam AandeWiel op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam AandeWiel
Wat betekent AandeWiel?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam AandeWiel. Zoek betekenis van AandeWiel »

Extra ideeën voor stamboomonderzoek AandeWiel

U zoekt nog meer bronnen voor de stamboom van familie AandeWiel? Raadpleeg eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom AandeWiel
Lees meer over stamboomononderzoek naar AandeWiel

Terug in de geschiedenis AandeWiel

Wanneer u al wat data van familieleden hebt gevonden, kunt u verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden AandeWiel-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw speurwerk vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen AandeWiel

overleden AandeWiel
Informatie over overleden AandeWiel familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan het familielid AandeWiel dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Geef de familiegeschiedenis AandeWiel kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie AandeWiel
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek een lokaal museum


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie AandeWiel:

Ben ik familie van de "bekende" AandeWiel?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie AandeWiel, de beruchte boef AandeWiel, of moviestar AandeWiel? Dat wil niet zeggen dat u per definitie familie bent.

Dezelfde achternaam als een bekend persoon wil niet zeggen dat u automatisch familie bent. Er zijn veel mensen die per toeval dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de bekende persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de beroemde persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de genealogie van de bekende AandeWiel misschien al eens is onderzocht.


Lid van familie AandeWiel ?
Maken bekende of beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie AandeWiel?

Google eens op "stamboom AandeWiel" of "genealogie AandeWiel" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie AandeWiel:

Waar komt de naam AandeWiel vandaan?

De naam AandeWiel bestaat al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar de naam AandeWiel in Nederland of België veel gehanteerd is - een aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. U kunt dan in de gemeentedocumenten van de betreffende gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam AandeWiel

De naam AandeWiel: Waar komt AandeWiel vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van AandeWiel (NL) »

België:
Zoek herkomst van AandeWiel (BE) »

Schrijfwijzen AandeWiel?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van AandeWiel?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam AandeWiel. Zoek schrijfwijzen van AandeWiel »

Wie heet er nog meer AandeWiel?

Wie heten er nog meer AandeWiel? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie AandeWiel
Wie heet er nog meer AandeWiel? Tip: Speur onbekende familieleden op Online Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Is familie AandeWiel van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat eens gesteld: "Is mijn familie misschien van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als AandeWiel deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van AandeWiel. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer over de stamboom AandeWiel

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar AandeWiel? Bedenk dan het volgende:


stamboom AandeWiel uitzoeken
Meer weten over van familie AandeWiel?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Achterhof | stamboom Van den Aarssen | stamboom Albada | stamboom Ballering | stamboom De Baan