de bronnen

Stamboom Zwamborn


Overzicht van de beste online gegevens voor stamboom Zwamborn
Onderzoek doen naar uw familie Zwamborn? Begin hieronder met de genelaogie van uw familie Zwamborn. De links op deze page zijn zoveel mogelijk gepersonaliseerd voor Zwamborn.
Suggestie: naast de bronnen op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start uw stamboom Zwamborn in 5 minuten


Het begin van stamboom Zwamborn is eigenlijk erg eenvoudig. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboom zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Zwamborn
Uw stamboom maken Zwamborn

Stamboomonderzoek naar Zwamborn - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Zwamborn hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Zwamborn.

Op deze pagina vindt u veel tips voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Zwamborn.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Zwamborn uitvoeren.

Stamboomonderzoek Zwamborn
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Zwamborn

Sommige families vinden het mooi hun familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Zwamborn
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Zwamborn

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Zwamborn is het van belang om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Een identieke (achter)naam Zwamborn betekent niet automatisch dat er een verwantschap is (m.a.w. dat het familie is). Controleer gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Leg vast waar u data gevonden heeft, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Zwamborn zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bron om copyright issues te omzeilen en daarnaast om de betrouwbaarheid van de data te verifieren.


Zwamborn online
Informatie over Zwamborn online gevonden? Check altijd de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Zwamborn

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom op internet te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van derden onjuist kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Zwamborn
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Zwamborn

Snel veel gegevens vinden voor familie Zwamborn? Vind direct resultaat op de volgende websites:

 • CBG Zwamborn
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Zwamborn".

 • Zoek "Zwamborn" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Zwamborn
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • WieWasWie Zwamborn
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Zwamborn".

 • FamilySearch.org Zwamborn
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Zwamborn.

 • MyHeritage.com Zwamborn
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Zwamborn.

Stamboom verder uitzoeken

Ga verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Zwamborn. Kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Zwamborn: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Zwamborn: dit is onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Zwamborn: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Zwamborn: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de achternaam Zwamborn te vinden, de stamvader Zwamborn en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de voorvaders.

De stamreeks Zwamborn geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Zwamborn
Stamvader Zwamborn is de naamgever van de familie Zwamborn


stamreeks Zwamborn
kwartierstaat Zwamborn
genealogie Zwamborn
parenteel Zwamborn

Stamboom Software

Wanneer u een tijdje druk bent met onderzoek naar familie Zwamborn ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij onderzoek zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle data.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij de keuze voor een programma op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Ben ik familie van de "bekende" Zwamborn?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Zwamborn, de beruchte crimineel Zwamborn, of moviestar Zwamborn? Dat wil niet zeggen dat u per sefamilie bent.

Dezelfde achternaam als een algemeen beroemd figuur wil niet zeggen dat u per se familie bent. Er zijn heel veel personen die per toeval dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de bekende persoon, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de algemeen bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de genealogie van de bekende Zwamborn wellicht al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Zwamborn ?
Maken beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Zwamborn?

Google eens op "stamboom Zwamborn" of "genealogie Zwamborn" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Zwamborn:

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om uw stamboom mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om gegevens over familieleden te vinden.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot deze administraties.

informatie Zwamborn
Vind ook informatie over familie Zwamborn in de historische archieven.

Wat betekent de naam Zwamborn?

Wat betekent uw naam Zwamborn? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Zwamborn op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Zwamborn
Wat betekent Zwamborn?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Zwamborn. Zoek betekenis van Zwamborn »

Geef de familiegeschiedenis Zwamborn kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële documenten. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Zwamborn
 • Bezoek een lokaal museum


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Zwamborn:

Wat is de oorsprong van Zwamborn?

De naam Zwamborn bestaat al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart kunt u zien waar de naam Zwamborn in Nederland of België veel gehanteerd is - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Zwamborn

De naam Zwamborn: Wat is de herkomst van de naam Zwamborn? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Zwamborn (NL) »

België:
Zoek herkomst van Zwamborn (BE) »

Heeft de familie Zwamborn een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Zwamborn die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Zwamborn oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Zwamborn bekend?

Zoek naar familiewapen "Zwamborn"

Kunt u geen familiewapen Zwamborn vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Zwamborn laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hierna staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Zwamborn, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Terug in de geschiedenis Zwamborn

Wanneer u al wat gegevens van verwanten hebt gevonden, kunt u altijd verder terug in de tijd. Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt bij uw onderzoek slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Zwamborn

overleden Zwamborn
Informatie over overleden Zwamborn familieleden geven veel extra informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan het familielid Zwamborn dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Zwamborn
Hoe leefde Zwamborn in het verleden? Het bekende schilderij van Brueghel geeft een beeld hoe mensen in de middeleeuwen leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Zwamborn in het Nationaal Archief.

 • Zwamborn in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Zwamborn.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Zwamborn, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Zwamborn voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Zwamborn
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Zwamborn voorkomt in de geschiedenis.

Schrijfwijzen Zwamborn?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Zwamborn?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Zwamborn. Zoek schrijfwijzen van Zwamborn »

Wie heet er nog meer Zwamborn?

Wie heeft nog meer de naam Zwamborn? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Zwamborn
Wie heet er nog meer Zwamborn? Speur bekende of onbekende achternaamdragers op, op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Extra bronnen voor de stamboom Zwamborn

U zoekt extra bronnen voor familie Zwamborn? Kijk eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Zwamborn
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Zwamborn

Naslagwerken stamboomonderzoek familie

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn veel bronnen te vinden hoe men de genealogie van Zwamborn kan opstellen. Hierbij een aantal verwijzingen naar enkele van de beste online te verkrijgen boeken. Deze boeken zijn via internet te koop en kunnen helpen bij familieonderzoek naar:

Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Is familie Zwamborn van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag wel eens voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder misschien van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Zwamborn deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Zwamborn. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende informatie voor stamboom Zwamborn

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Zwamborn? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Zwamborn uitzoeken
Meer weten over de stamboom Zwamborn?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Alleblas | stamboom Behrens | stamboom Assenberg | stamboom Van Amelsfoort | stamboom Alves