de bronnen voor

Stamboom Zeldenthuis


Overzicht van de bronnen en gegevens voor stamboom Zeldenthuis
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Zeldenthuis? Begin hieronder met de stamboom van familie Zeldenthuis. De links zijn gepersonaliseerd voor Zeldenthuis.
Tip: naast de online links op deze website, is dit ook een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van de stamboom Zeldenthuis in 5 minuten


Het begin van stamboom Zeldenthuis is eigenlijk heel simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Zeldenthuis
De stamboom maken Zeldenthuis

Stamboomonderzoek naar Zeldenthuis - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Zeldenthuis hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Zeldenthuis.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Zeldenthuis, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten zult vinden - specifiek voor de stamboom Zeldenthuis.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Zeldenthuis uitvoeren.

Stamboomonderzoek Zeldenthuis
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Zeldenthuis

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Zeldenthuis
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Zeldenthuis

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Zeldenthuis

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom online te zoeken zijn?Let op: weet dat data van anderen onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Zeldenthuis
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Zeldenthuis

Eenvoudig veel informatie vinden voor familie Zeldenthuis? Vind resultaat op deze websites:

 • Zoek "Zeldenthuis" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • CBG Zeldenthuis
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Zeldenthuis".

 • FamilySearch.org Zeldenthuis
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Zeldenthuis.

 • MyHeritage.com Zeldenthuis
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Zeldenthuis.
 • Archieven Zeldenthuis
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • WieWasWie Zeldenthuis
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Zeldenthuis".

De stamboom Zeldenthuis uitgebreider uitzoeken

Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Zeldenthuis. Kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Zeldenthuis: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Zeldenthuis: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Zeldenthuis: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Zeldenthuis: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van achternaam Zeldenthuis te vinden, de stamvader Zeldenthuis en daarnaast vaak ook de beroepen van de diverse voorouders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Zeldenthuis geeft ook een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Zeldenthuis
Stamvader Zeldenthuis is de naamgever van de familie Zeldenthuis


stamreeks Zeldenthuis
kwartierstaat Zeldenthuis
genealogie Zeldenthuis
parenteel Zeldenthuis

NB: Om in de gaten te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Zeldenthuis is het van belang om rekening te houden met het volgende.

 • Dezelfde naam Zeldenthuis betekent niet per definitie dat er een verwantschap is (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijffouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Leg altijd vast waar u data ontdekt hebt. Zodat u het kunt controleren.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Zeldenthuis zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bron om copyright issues te voorkomen en ook om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te controleren.


Zeldenthuis online
Zeldenthuis online gevonden? Check de oorspronkelijke bronnen.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Erg geschikt om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Zeldenthuis
Hoe leefde Zeldenthuis vroeger? Het bekende schilderij van Brueghel toont veel oude beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Zeldenthuis in het Nationaal Archief.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Krantenartikelen waarin Zeldenthuis voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Zeldenthuis
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Zeldenthuis voorkomt in de geschiedenis.

 • Zeldenthuis in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Zeldenthuis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Zeldenthuis, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

Heeft de familie Zeldenthuis een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Zeldenthuis die alleen mag gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Zeldenthuis oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Zeldenthuis bekend?

Zoek naar familiewapen "Zeldenthuis"

Kunt u geen familiewapen Zeldenthuis vinden, wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een expert te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Zeldenthuis laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse delen. Hieronder staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Zeldenthuis, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Geef de familiegeschiedenis Zeldenthuis kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier zijn een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Zeldenthuis
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Zeldenthuis:

Wat is de oorsprong van familienaam Zeldenthuis?

De naam Zeldenthuis bestaat al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart ziet u waar de naam Zeldenthuis in Nederland of België veel gebruikt wordt - een aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt dan in de gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Zeldenthuis

De naam Zeldenthuis: Wat is de herkomst van de naam Zeldenthuis? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Zeldenthuis (NL) »

België:
Zoek herkomst van Zeldenthuis (BE) »

Ben ik familie van de "bekende" Zeldenthuis?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Zeldenthuis, de beruchte boef Zeldenthuis, of filmster Zeldenthuis? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen bekend persoon wil niet zeggen dat u altijd familie bent. Er zijn heel veel mensen die toevalligerwijze eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit waarschijnlijk.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de beroemde persoon, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de genealogie van de bekende Zeldenthuis wellicht al eens is onderzocht.


Lid van familie Zeldenthuis ?
Maken beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Zeldenthuis?

Google eens op "stamboom Zeldenthuis" of "genealogie Zeldenthuis" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar uw familie Zeldenthuis:

Terug in de geschiedenis Zeldenthuis

Wanneer u al wat gegevens van familieleden hebt gevonden, kunt u altijd verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden Zeldenthuis-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw zoektocht vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Zeldenthuis

overleden Zeldenthuis
Grafstenen van overleden Zeldenthuis familieleden geven veel gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe het familielid Zeldenthuis dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboom mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om meer informatie over uw familie op te speuren.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot hun oude administraties.

informatie Zeldenthuis
Vind ook informatie over familie Zeldenthuis in de regionale archieven.

Nog meer ideeën voor de stamboom Zeldenthuis

U zoekt nog meer bronnen om meer te weten te komen over familie Zeldenthuis? Raadpleeg dan eens de volgende links:


bronnen stamboom Zeldenthuis
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Zeldenthuis

Wie heet er nog meer Zeldenthuis?

Wie heeft nog meer de achternaam Zeldenthuis? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Zeldenthuis
Wie heet er ook Zeldenthuis? Tip: Speur bekende of onbekende familieleden op, op Online Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Wat betekent de naam Zeldenthuis?

Wat betekent de naam Zeldenthuis? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Zeldenthuis vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Zeldenthuis
Wat betekent Zeldenthuis?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Zeldenthuis. Zoek betekenis van Zeldenthuis »

Boeken familieonderzoek naar familie Zeldenthuis

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn veel tips te vinden hoe men de stamboom van Zeldenthuis kan opstellen. Hier een aantal verwijzingen naar enkele van de beste online te verkrijgen genealogische naslagwerkenvoor de startende en gevorderderde genelogisch onderzoeker. De volgende boeken zijn online te verkrijgen en kunnen assisteren bij het stamboomonderzoek naar Zeldenthuis:

Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
 

Schrijfwijzen Zeldenthuis?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Zeldenthuis?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Zeldenthuis. Zoek schrijfwijzen van Zeldenthuis »

Vastleggen van alle data

Er is bij stamboomonderzoek zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Is familie Zeldenthuis van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder wellicht ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Zeldenthuis deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Zeldenthuis. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer over stamboom Zeldenthuis

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Zeldenthuis? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Zeldenthuis uitzoeken
Meer weten over de stamboom Zeldenthuis?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom De Blecourt | stamboom Akcay | stamboom Ten Bokkel | stamboom Damme | stamboom Biever