de bronnen voor

Stamboom Zeijlemaker


De beste online gegevens voor stamboom Zeijlemaker
Benieuwd naar de stamboom van familie Zeijlemaker? Begin hieronder met een overzicht van aanpak en bronnen voor de genelaogie van familie Zeijlemaker. De verwijzingen op deze pagina zijn specifiek voor uw familie Zeijlemaker.
Suggestie: naast de online tips op deze website, lees ook:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin stamboom Zeijlemaker in 5 minuten


Het begin van de stamboom Zeijlemaker is eigenlijk heel simpel. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboom zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Zeijlemaker
De stamboom maken Zeijlemaker

Stamboomonderzoek naar Zeijlemaker - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Zeijlemaker hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Zeijlemaker.

Op deze pagina vindt u veel tips voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Zeijlemaker, zodat u snel bruikbare resultaten kunt vinden voor de stamboom Zeijlemaker.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Zeijlemaker voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Zeijlemaker
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Zeijlemaker

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Zeijlemaker
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Zeijlemaker

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Zeijlemaker

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom snel op internet te vinden zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Zeijlemaker
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Zeijlemaker

Snel veel gegevens vinden voor de familie Zeijlemaker? Vind direct resultaat op deze websites:

 • Archieven Zeijlemaker
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Zeijlemaker
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Zeijlemaker.
 • FamilySearch.org Zeijlemaker
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Zeijlemaker.

 • Zoek "Zeijlemaker" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

Waarschuwing: Om in de gaten te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Zeijlemaker is het van belang om altijd rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Een identieke naam Zeijlemaker betekent niet automatisch dat er een bloedband bestaat (m.a.w. dat het familie is). Controleer gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Leg vast waar u data gevonden hebt. Zodat u het altijd kunt (her)controleren.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Zeijlemaker zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bronnen om auteursrechtelijke issues te omzeilen EN om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Zeijlemaker online
Informatie over Zeijlemaker online gevonden? Check de bronnen.

Stamboom steeds verder uitzoeken

Ga steeds verder terug in de historie met verder onderzoek naar Zeijlemaker. Kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Zeijlemaker: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Zeijlemaker: dit betreft onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Zeijlemaker: dit is stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Zeijlemaker: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van naam Zeijlemaker te vinden, de stamvader Zeijlemaker en tegelijk vaak ook de beroepen van de diverse voorvaders.

De stamreeks Zeijlemaker geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Zeijlemaker
Stamvader Zeijlemaker is de naamgever van de familie Zeijlemaker


stamreeks Zeijlemaker
kwartierstaat Zeijlemaker
genealogie Zeijlemaker
parenteel Zeijlemaker

Ben ik familie van de "bekende" Zeijlemaker?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Zeijlemaker, de beruchte boef Zeijlemaker, of moviestar Zeijlemaker? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een algemeen beroemd persoon wil niet betekenen dat u per se familie bent. Er zijn veel mensen die toevallig dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de bekende persoon, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de beroemde figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Zeijlemaker misschien al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Zeijlemaker ?
Maken beruchte bekendheden van vroeger ook deel uit van uw familie Zeijlemaker?

Google eens op "stamboom Zeijlemaker" of "genealogie Zeijlemaker" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw of andere familie Zeijlemaker:

Heeft de familie Zeijlemaker een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Zeijlemaker die alleen kunt gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Zeijlemaker oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Zeijlemaker bekend?

Zoek naar familiewapen "Zeijlemaker"

Kunt u geen familiewapen Zeijlemaker vinden, wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Zeijlemaker laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hierna staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Zeijlemaker, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Waar komt de familienaam Zeijlemaker vandaan?

De naam Zeijlemaker bestaat al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar de naam Zeijlemaker in Nederland of België veel gehanteerd wordt - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel familieleden zult vinden. U kunt dan in gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Zeijlemaker

De naam Zeijlemaker: Waar komt de naam Zeijlemaker vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Zeijlemaker (NL) »

België:
Zoek herkomst van Zeijlemaker (BE) »

Nog meer ideeën voor stamboomonderzoek Zeijlemaker

U zoekt nog meer ideeën voor de stamboom van familie Zeijlemaker? Raadpleeg eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Zeijlemaker
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Zeijlemaker

Historische archieven

De archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboom mee op te zetten. Kijk online om informatie over familieleden op te zoeken.

Regionale archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Zeijlemaker
Vind meer informatie over familie Zeijlemaker in de archieven.

Schrijfwijzen Zeijlemaker?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Zeijlemaker?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Zeijlemaker. Zoek schrijfwijzen van Zeijlemaker »

Programmatuur

Er is vaak zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens, en hun onderlinge verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Zeijlemaker
Hoe leefde Zeijlemaker in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel laat via uitgebeelde spreekwoorden zien hoe mensen vroeger leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Zeijlemaker in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Zeijlemaker.

 • Bibliografie Zeijlemaker
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Zeijlemaker voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Zeijlemaker voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Zeijlemaker in het Nationaal Archief.

Wie heet er nog meer Zeijlemaker?

Wie heten er ook Zeijlemaker? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Zeijlemaker
Wie heet er ook Zeijlemaker? Tip: Speur onbekende naamdragers op, op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Geef de familiegeschiedenis Zeijlemaker kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Zeijlemaker


Vind andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Zeijlemaker:

Naslagwerken genealogisch onderzoek familie Zeijlemaker

Ook in de boekhandel zijn veel bronnen te vinden hoe men de stamboom van Zeijlemaker kan uitzoeken. Hier een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen naslagwerkenvoor de beginnende genelogisch onderzoeker. Deze boeken kunnen helpen bij genealogisch onderzoek:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
 

Terug in de geschiedenis Zeijlemaker

Ook gegevens over overleden Zeijlemaker-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Zeijlemaker

overleden Zeijlemaker
Grafstenen van overleden Zeijlemaker familieleden geven veel extra gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan het familielid Zeijlemaker dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Wat betekent de naam Zeijlemaker?

Uw voorouders hebben een naam aangenomengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Zeijlemaker op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Zeijlemaker
Wat betekent Zeijlemaker?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Zeijlemaker. Zoek betekenis van Zeijlemaker »

Is familie Zeijlemaker van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag eens gesteld: "Is mijn familie of een voorouder wellicht van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Zeijlemaker deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Zeijlemaker. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Meer weten over de stamboom Zeijlemaker

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Zeijlemaker? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Zeijlemaker uitzoeken
Meer weten over familie Zeijlemaker?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Akar | stamboom Allali | stamboom Van der A | stamboom De Boed | stamboom Belgers