de beste bronnen

Stamboom Woning


De beste online bronnen voor stamboom Woning
Onderzoek doen naar familie Woning? Begin hieronder met de genelaogie van familie Woning. De links op deze page zijn zoveel mogelijk specifiek voor uw familie.
Tip: naast de online bronnen op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van uw stamboom Woning in 5 minuten


Het starten met de stamboom Woning is in de basis heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Woning
De stamboom maken Woning

Stamboomonderzoek naar Woning - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Woning hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Woning.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Woning.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Woning uitvoeren.

Stamboomonderzoek Woning
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Woning

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Woning
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Woning

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

De stamboom Woning steeds meer laten groeien

U wilt stamboom steeds verder uitzoeken? Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Woning. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Woning: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Woning: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Woning: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Woning: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van naam Woning te vinden, de stamvader Woning en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de voorvaders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Woning geeft ook een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Woning
Stamvader Woning is de naamgever van de familie Woning


stamreeks Woning
kwartierstaat Woning
genealogie Woning
parenteel Woning

NB: Zaken om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Woning is het van belang om altijd rekening te houden met het volgende.

 • Dezelfde (achter)naam Woning betekent niet vanzelf dat er een verwantschap bestaat (lees: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen, zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijffouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Leg vast waar u data gevonden heeft. Zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Woning zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bronnen om auteursrechtelijke problemen te omzeilen EN om de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


Woning online
Woning online ontdekt? Check de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Woning

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders snel op internet te vinden zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat data van anderen incorrect kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Woning langzamerhand uit.


familie Woning
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Woning

Eenvoudig informatie vinden voor familie Woning? Zoek direct resultaat op deze websites:

 • CBG Woning
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Woning".

 • WieWasWie Woning
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Woning".

 • FamilySearch.org Woning
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Woning.

 • Zoek "Woning" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • MyHeritage.com Woning
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Woning.

Wie heet er nog meer Woning?

Wie heten er ook Woning? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Woning
Wie heet er nog meer Woning? Tip: Zoek onbekende achternaamdragers op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Wat betekent de naam Woning?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Woning vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Woning
Wat betekent Woning?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Woning. Zoek betekenis van Woning »

Heeft de familie Woning een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor Woning te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Woning die alleen kunt gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Woning bekend?

Zoek naar familiewapen "Woning"

Kunt u geen familiewapen Woning vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Woning laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hierna staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Woning, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Nog meer bronnen voor stamboomonderzoek Woning

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over familie Woning? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Woning
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Woning

Schrijfwijzen Woning?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Woning?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Woning. Zoek schrijfwijzen van Woning »

Terug in de geschiedenis Woning

Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt bij uw onderzoek slim vast, zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Woning

overleden Woning
Grafstenen van overleden Woning familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan het familielid Woning dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Software

Er is vaak zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboom mee op te zetten. Kijk online om informatie over uw familie op te zoeken.

Regionale archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot hun administraties.

informatie Woning
Vind ook informatie over familie Woning in de archieven.

Geef de familiegeschiedenis Woning kleur

Stamboomonderzoek geeft vaak alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Woning
 • Bezoek een lokaal museum


Vind andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Woning:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Woning
Hoe leefde Woning vroeger? Het beroemde schilderij van Brueghel toont vele middeleeuwse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Woning, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Woning voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Woning in het Nationaal Archief.

 • Bibliografie Woning
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Woning voorkomt in de geschiedenis.

Boeken familieonderzoek Woning

Ook in de boekenwinkel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van Woning kan opstellen. Hier een verwijzing naar een paar van de beste online te verkrijgen genealogische boekenvoor de startende en gevorderderde genelogisch onderzoeker. Deze boeken kunnen assisteren bij het stamboomonderzoek:

Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Ben ik familie van de "bekende" Woning?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Woning, de beruchte crimineel Woning, of filmster Woning? U hoeft niet per definitie familie te zijn.

Dezelfde achternaam als een bekend figuur wil niet zeggen dat u per definitie familie bent. Er zijn heel veel personen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de bekende figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de genealogie van de bekende Woning misschien al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Woning ?
Maken beruchte beroemdheden van vroeger ook deel uit van uw familie Woning?

Google eens op "stamboom Woning" of "genealogie Woning" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar uw familie Woning:

Waar komt de naam Woning vandaan?

De naam Woning bestaat zeker al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart ziet u waar de naam Woning in Nederland of België veel gebruikt is - veel gebruik geeft een sterke aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentedocumenten van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Woning

De naam Woning: Wat is de herkomst van de naam Woning? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Woning (NL) »

België:
Zoek herkomst van Woning (BE) »

Is familie Woning van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag wel eens voor: "Is mijn familie of een voorouder wellicht ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Woning deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Woning. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer weten over de stamboom Woning

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Woning? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Woning uitzoeken
Meer weten over de stamboom Woning?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Alles | stamboom Batist | stamboom Van Bentem | stamboom Beukhof | stamboom Bomer