de beste online bronnen voor

Stamboom Wilderom


Overzicht van de online bronnen voor stamboom Wilderom
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Wilderom? Begin hier met een overzicht van aanpak voor de stamboom van familie Wilderom. De links zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor familie Wilderom.
Tip: naast de links op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van stamboom Wilderom in 5 minuten


Het starten met de stamboom Wilderom is eigenlijk heel simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Wilderom
De stamboom maken Wilderom

Stamboomonderzoek naar Wilderom - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Wilderom hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Wilderom.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Wilderom, zodat u snel bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor stamboom Wilderom.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Wilderom voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Wilderom
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Wilderom

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Wilderom
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Wilderom

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Wilderom. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Wilderom

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom eenvoudig op internet te vinden zijn?Let op: merk op dat data van derden incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Wilderom langzamerhand uit.


familie Wilderom
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Wilderom

Eenvoudig veel gegevens vinden voor de familie Wilderom? Zoek resultaat op deze sites:

 • WieWasWie Wilderom
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Wilderom".

 • CBG Wilderom
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Wilderom".

 • Zoek "Wilderom" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Wilderom
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • FamilySearch.org Wilderom
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Wilderom.

 • MyHeritage.com Wilderom
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Wilderom.

De stamboom Wilderom steeds verder laten groeien

U wilt de stamboom Wilderom meer laten groeien? Ga steeds verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Wilderom. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Wilderom: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Wilderom: dit betreft onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Wilderom: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Wilderom: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de achternaam Wilderom te vinden, de stamvader Wilderom en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de diverse voorvaders. Soms stuit mee daarmee ook op een familiewapen Wilderom.

De stamreeks Wilderom geeft ook een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek naar Wilderom.stamvader Wilderom
Stamvader Wilderom is de naamgever van de familie Wilderom


stamreeks Wilderom
kwartierstaat Wilderom
genealogie Wilderom
parenteel Wilderom

Om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Wilderom is het van belang om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Een identieke achternaam Wilderom betekent niet automatisch dat er een bloedband bestaat (m.a.w. dat het familie is). Controleer gegevens altijd met originele bronnen en indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens veel fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u bepaalde gegevens gevonden hebt. Zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Wilderom zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om copyright problemen te voorkomen EN ook om de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Wilderom online
Wilderom online ontdekt? Check altijd de bronnen.

Nog meer ideeën voor stamboomonderzoek Wilderom

U zoekt nog meer ideeën voor familie Wilderom? Raadpleeg dan eens de volgende links:


bronnen stamboom Wilderom
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Wilderom

Geef de familiegeschiedenis Wilderom kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële archieven. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Wilderom
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Wilderom:

Wat betekent de naam Wilderom?

Wat betekent uw naam Wilderom? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Wilderom op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Wilderom
Wat betekent Wilderom?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Wilderom. Zoek betekenis van Wilderom »

Schrijfwijzen Wilderom?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Wilderom?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Wilderom. Zoek schrijfwijzen van Wilderom »

Heeft de familie Wilderom een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor Wilderom te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Wilderom die alleen mag gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Wilderom oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Wilderom bekend?

Zoek naar familiewapen "Wilderom"

Kunt u geen familiewapen van Wilderom vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Wilderom laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse onderdelen. Hierna staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Wilderom, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Ben ik familie van de "bekende" Wilderom?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Wilderom, de beruchte crimineel Wilderom, of moviestar Wilderom? U hoeft niet per definitie familie te zijn.

Dezelfde naam als een algemeen bekend persoon wil niet betekenen dat u automatisch familie bent. Er zijn veel mensen die toevallig eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de bekende persoon, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de algemeen beroemde persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de genealogie van de bekende Wilderom wellicht al eens is onderzocht.


Lid van familie Wilderom ?
Maken beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Wilderom?

Google eens op "stamboom Wilderom" of "genealogie Wilderom" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar familie Wilderom:

Wie heet er nog meer Wilderom?

Wie heeft nog meer de naam Wilderom? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Wilderom
Wie heet er nog meer Wilderom? Tip: Speur bekende of onbekende achternaamdragers op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Terug in de geschiedenis Wilderom

Ook gegevens over overleden Wilderom-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw onderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Wilderom

overleden Wilderom
Informatie over overleden Wilderom familieleden geven veel extra gegevens voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Wilderom dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Mooi om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Wilderom
Hoe leefde Wilderom in het verleden? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont een groot aantal middeleeuwse Nederlandse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Wilderom, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Wilderom in het Nationaal Archief.

 • Wilderom in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Wilderom.

 • Krantenartikelen waarin Wilderom voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Wilderom
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Wilderom voorkomt in de geschiedenis.

Boeken stamboomonderzoek Wilderom

Ook in de boekhandel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Wilderom kan uitzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar enkele van de beste genealogische naslagwerken. Deze boeken kunnen assisteren bij het stamboomonderzoek:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
 

Waar komt de naam Wilderom vandaan?

De naam Wilderom bestaat al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart ziet u waar Wilderom in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een sterke aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel informatie over familieleden zult vinden. U kunt vervolgens in gemeentearchieven van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Wilderom

De naam Wilderom: Maar waar komt Wilderom nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Wilderom (NL) »

België:
Zoek herkomst van Wilderom (BE) »

Historische archieven

De regionale archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om uw stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk op internet om meer informatie over familieleden te acherhalen.

Regionale historische archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Wilderom
Vind nog meer informatie over familie Wilderom in de archieven.

Vastleggen van alle gegevens

Wanneer u een tijdje druk bent geweest met stamboomonderzoek naar de familie Wilderom ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij de keuze voor een programma op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Is familie Wilderom van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag wel voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder misschien ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Wilderom deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Wilderom. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer weten over de stamboom Wilderom

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Wilderom? Bedenk dan het volgende:


stamboom Wilderom uitzoeken
Meer weten over familie Wilderom?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Andreas | stamboom Van Alen | stamboom Ajodhia | stamboom Ambergen | stamboom Aaldijk