de online bronnen voor

Stamboom Wieberdink


Overzicht van de online bronnen voor stamboom Wieberdink
Onderzoek doen naar familie Wieberdink? Begin hier met een overzicht van aanpak en bronnen voor de stamboom van uw familie. De verwijzingen zijn geschikt gemaakt voor Wieberdink.
Suggestie: naast de online verwijzingen op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start stamboom Wieberdink in 5 minuten


Het begin van de stamboom Wieberdink is in de basis erg simpel. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Wieberdink
De stamboom maken Wieberdink

Stamboomonderzoek naar Wieberdink - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Wieberdink hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Wieberdink.

Op deze website vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Wieberdink, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden voor stamboom Wieberdink.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Wieberdink voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Wieberdink
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Wieberdink

Sommige families vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Wieberdink
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Wieberdink

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Wieberdink

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Wieberdink. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders op internet te vinden zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat data van derden onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Wieberdink
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Wieberdink

Snel gegevens vinden voor de familie Wieberdink? Vind direct resultaat op de volgende sites:

 • Archieven Wieberdink
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • FamilySearch.org Wieberdink
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Wieberdink.

 • Zoek "Wieberdink" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • CBG Wieberdink
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Wieberdink".

Om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Wieberdink is het belangrijk om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Een identieke (achter)naam Wieberdink betekent niet vanzelf dat er een bloedband is (lees: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen en indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Leg vast waar u data gevonden heeft, zodat u het kunt terugvinden.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Wieberdink zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om copyright issues te omzeilen EN om direct de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


Wieberdink online
Wieberdink online gevonden? Check altijd de oorspronkelijke bronnen.

Stamboom verder uitzoeken

U wilt stamboom verder laten groeien? Ga steeds verder terug in de historie met verder onderzoek naar Wieberdink. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Wieberdink: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Wieberdink: dit betreft onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Wieberdink: dit is onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Wieberdink: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de naam Wieberdink te vinden, de stamvader Wieberdink en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de voorouders. Soms stuit mee daarmee ook op een familiewapen Wieberdink.

De stamreeks Wieberdink geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Wieberdink
Stamvader Wieberdink is de naamgever van de familie Wieberdink


stamreeks Wieberdink
kwartierstaat Wieberdink
genealogie Wieberdink
parenteel Wieberdink

Heeft de familie Wieberdink een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor Wieberdink te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Wieberdink die alleen kunt gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Wieberdink bekend?

Zoek naar familiewapen "Wieberdink"

Kunt u geen familiewapen voor Wieberdink vinden, wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Wieberdink laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende onderdelen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Wieberdink, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Terug in de geschiedenis Wieberdink

Wanneer u al wat data van familieleden hebt ontdekt, kunt u verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden Wieberdink-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw onderzoek vindt slim vast, zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Wieberdink

overleden Wieberdink
Informatie over overleden Wieberdink familieleden geven veel aanvullende gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe het familielid Wieberdink dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Programmatuur

Er is bij stamboomonderzoek vaak zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle data.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij een programma op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u gegevens uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om een stamboom mee op te zetten. Kijk op internet om meer informatie over uw familie op te zoeken.

Regionale historische archieven:

Naast archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Wieberdink
Vind ook informatie over familie Wieberdink in de regionale archieven.

Geef de familiegeschiedenis Wieberdink kleur

Stamboomonderzoek geeft vaak alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Wieberdink
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek een lokaal museum


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Wieberdink:

Ben ik familie van de "bekende" Wieberdink?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Wieberdink, de beruchte boef Wieberdink, of moviestar Wieberdink? U hoeft niet familie te zijn.

Dezelfde naam als een algemeen bekend figuur wil niet betekenen dat u per se familie bent. Er zijn veel personen die bij toeval dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de beroemde figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Wieberdink wellicht al eens is onderzocht.


Lid van familie Wieberdink ?
Maken beruchte beroemdheden van vroeger ook deel uit van uw familie Wieberdink?

Google eens op "stamboom Wieberdink" of "genealogie Wieberdink" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie Wieberdink:

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Wieberdink
Hoe leefde Wieberdink in het verleden? Het beroemde schilderij van Brueghel toont diverse oude beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Wieberdink in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Wieberdink.

 • Krantenartikelen waarin Wieberdink voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Wieberdink in het Nationaal Archief.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

Nog meer ideeën

U zoekt aanvullende bronnen voor de stamboom van familie Wieberdink? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Wieberdink
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Wieberdink

Wat betekent de naam Wieberdink?

Wat betekent uw naam Wieberdink? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Wieberdink vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Wieberdink
Wat betekent Wieberdink?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Wieberdink. Zoek betekenis van Wieberdink »

Schrijfwijzen Wieberdink?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Wieberdink?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Wieberdink. Zoek schrijfwijzen van Wieberdink »

Boeken voor genealogisch onderzoek Wieberdink

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel tips te vinden hoe men de stamboom van Wieberdink kan uitzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar een paar van de beste online te verkrijgen genealogische naslagwerken. De volgende boeken zijn online te koop en kunnen assisteren bij stamboomonderzoek naar familie Wieberdink:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Het grote familieboek
 

Waar komt de naam Wieberdink vandaan?

De naam Wieberdink bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut ziet u waar Wieberdink in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Wieberdink

De naam Wieberdink: Maar waar komt Wieberdink vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Wieberdink (NL) »

België:
Zoek herkomst van Wieberdink (BE) »

Wie heet er nog meer Wieberdink?

Wie heeft nog meer de naam Wieberdink? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Wieberdink
Wie heet er ook Wieberdink? Tip: Zoek bekende of onbekende achternaamgenoten op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Is familie Wieberdink van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat voorgelegd: "Is mijn familie misschien van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Wieberdink deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Wieberdink. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De adelijke families

Aavullende input voor de stamboom Wieberdink

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Wieberdink? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Wieberdink uitzoeken
Meer weten over familie Wieberdink?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Abspoel | stamboom Assmann | stamboom Althuizen | stamboom Almekinders | stamboom Akdogan