de bronnen voor

Stamboom Wesenhagen


Overzicht van de online bronnen voor stamboom Wesenhagen
Onderzoek doen naar uw familie Wesenhagen? Begin hieronder met een overzicht van aanpak en bronnen voor de stamboom van uw familie. De verwijzingen op deze webpage zijn specifiek voor uw familie.
Suggestie: naast de verwijzingen op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin stamboom Wesenhagen in 5 minuten


Het starten met de stamboom Wesenhagen is in de basis heel simpel. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Wesenhagen
Uw stamboom maken Wesenhagen

Stamboomonderzoek naar Wesenhagen - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Wesenhagen hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Wesenhagen.

Op deze website vindt u veel tips voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Wesenhagen, zodat u snel bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor de stamboom Wesenhagen.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Wesenhagen voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Wesenhagen
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Wesenhagen

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Wesenhagen
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Wesenhagen

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Zaken om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Wesenhagen is het belangrijk om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Een identieke achternaam Wesenhagen betekent niet automatisch dat er een verwantschap is (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd bij waar u bepaalde data gevonden heeft, zodat u het kunt controleren.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Wesenhagen zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bron om copyright discussies te omzeilen en ook om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Wesenhagen online
Wesenhagen online ontdekt? Check de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Wesenhagen

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Wesenhagen. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom op internet te zoeken zijn?Let op: onthoud dat data van derden onjuist kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Wesenhagen langzamerhand uit.


familie Wesenhagen
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Wesenhagen

Snel veel gegevens vinden voor de familie Wesenhagen? Zoek direct resultaat op deze websites:

 • Archieven Wesenhagen
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • FamilySearch.org Wesenhagen
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Wesenhagen.

 • MyHeritage.com Wesenhagen
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Wesenhagen.
 • Zoek "Wesenhagen" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie Wesenhagen
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Wesenhagen".

De stamboom meer laten groeien

Ga steeds verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Wesenhagen. Kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Wesenhagen: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Wesenhagen: dit betreft onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Wesenhagen: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Wesenhagen: dit betreft onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van achternaam Wesenhagen te vinden, de stamvader Wesenhagen en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de diverse voorouders.

De stamreeks Wesenhagen geeft een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Wesenhagen
Stamvader Wesenhagen is de naamgever van de familie Wesenhagen


stamreeks Wesenhagen
kwartierstaat Wesenhagen
genealogie Wesenhagen
parenteel Wesenhagen

Heeft de familie Wesenhagen een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Wesenhagen die alleen mag gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Wesenhagen bekend?

Zoek naar familiewapen "Wesenhagen"

Kunt u geen familiewapen van Wesenhagen vinden, wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Wesenhagen laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hierna staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Wesenhagen, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Ben ik familie van de "bekende" Wesenhagen?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Wesenhagen, de beruchte crimineel Wesenhagen, of filmster Wesenhagen? Dat wil niet zeggen dat u per definitie familie bent.

Dezelfde naam als een beroemd figuur wil niet betekenen dat u automatisch familie bent. Er zijn heel veel personen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de genealogie van de beroemde Wesenhagen wellicht al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Wesenhagen ?
Maken bekende of beruchte personen uit het verleden ook deel uit van uw familie Wesenhagen?

Google eens op "stamboom Wesenhagen" of "genealogie Wesenhagen" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Wesenhagen:

Nog meer bronnen

U zoekt nog meer ideeën voor de stamboom van familie Wesenhagen? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Wesenhagen
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Wesenhagen

Historische archieven

De archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om uw stamboom mee op te zetten. Kijk online om informatie over familie te vinden.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Wesenhagen
Vind nog meer informatie over familie Wesenhagen in de regionale archieven.

Software

Er is vaak zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens, en hun verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij de keuze voor een programma op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Terug in de geschiedenis Wesenhagen

Wanneer u al wat data van familieleden hebt ontdekt, kunt u verder terug in het verleden. Ook gegevens over overleden Wesenhagen-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw onderzoek vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Wesenhagen

overleden Wesenhagen
Grafstenen van overleden Wesenhagen familieleden geven veel aanvullende informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Wesenhagen dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Schrijfwijzen Wesenhagen?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Wesenhagen?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Wesenhagen. Zoek schrijfwijzen van Wesenhagen »

Boeken familieonderzoek familie

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel tips te vinden hoe men de stamboom van familie Wesenhagen kan onderzoeken. Hier een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen naslagwerken. De volgende boeken zijn via internet te koop en kunnen behulpzaam zijn bij het genealogisch onderzoek:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Wie heet er nog meer Wesenhagen?

Wie heeft nog meer de achternaam Wesenhagen? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Wesenhagen
Wie heet er ook Wesenhagen? Tip: Zoek onbekende familieleden op, op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Wat betekent de naam Wesenhagen?

Uw voorouders hebben een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Wesenhagen vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Wesenhagen
Wat betekent Wesenhagen?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Wesenhagen. Zoek betekenis van Wesenhagen »

Waar komt de familienaam Wesenhagen vandaan?

De naam Wesenhagen bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut ziet u waar Wesenhagen in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Wesenhagen

De naam Wesenhagen: Wat is de herkomst van de naam Wesenhagen? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Wesenhagen (NL) »

België:
Zoek herkomst van Wesenhagen (BE) »

Geef de familiegeschiedenis Wesenhagen kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier zijn een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Wesenhagen


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Wesenhagen:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Wesenhagen
Hoe leefde Wesenhagen in het verleden? Het beroemde kunstwerk van Brueghel laat via uitgebeelde gezegden zien hoe mensen vroeger leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Wesenhagen in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Wesenhagen.

 • Krantenartikelen waarin Wesenhagen voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Wesenhagen
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Wesenhagen voorkomt in de geschiedenis.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Wesenhagen in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Wesenhagen, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

Is familie Wesenhagen van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat eens voorgelegd: "Is mijn familie wellicht van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Wesenhagen deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Wesenhagen. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Nederlandse adelijke families

Meer over stamboom Wesenhagen

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Wesenhagen? Overweeg dan het volgende:


stamboom Wesenhagen uitzoeken
Meer weten over van familie Wesenhagen?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Abdallah | stamboom Van Aalsburg | stamboom Van den Abeele | stamboom El Abbassi | stamboom Abdullahi