de beste online bronnen

Stamboom Vollebregt


De beste online bronnen en gegevens voor stamboom Vollebregt
Benieuwd naar de stamboom van familie Vollebregt? Begin hier met de genelaogie van familie Vollebregt. De verwijzingen op deze pagina zijn zoveel mogelijk gepersonaliseerd voor Vollebregt.
Suggestie: naast de tips op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van uw stamboom Vollebregt in 5 minuten


Het starten met stamboom Vollebregt is in de basis heel simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboom zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Vollebregt
Uw stamboom maken Vollebregt

Stamboomonderzoek naar Vollebregt - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Vollebregt hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Vollebregt.

Op deze website vindt u veel tips, bronnen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Vollebregt, zodat u snel bruikbare resultaten kunt vinden voor de stamboom Vollebregt.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Vollebregt uitvoeren.

Stamboomonderzoek Vollebregt
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Vollebregt

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Vollebregt
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Vollebregt

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Vollebregt. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Zaken om in de gaten te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Vollebregt is het van belang om altijd rekening te houden met het volgende.

 • Dezelfde naam Vollebregt betekent niet automatisch dat er een verwantschap bestaat (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens veel fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Leg vast waar u gegevens gevonden heeft. Zodat u het altijd kunt controleren.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Vollebregt zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om auteursrechtelijke issues te omzeilen en daarnaast om de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Vollebregt online
Informatie over Vollebregt online gevonden? Check altijd de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Vollebregt

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders eenvoudig online te zoeken zijn?Let op: merk op dat gegevens van anderen incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Vollebregt
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Vollebregt

Eenvoudig informatie vinden voor de familie Vollebregt? Vind resultaat op deze sites:

 • MyHeritage.com Vollebregt
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Vollebregt.
 • WieWasWie Vollebregt
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Vollebregt".

 • FamilySearch.org Vollebregt
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Vollebregt.

 • Archieven Vollebregt
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

De stamboom uitgebreider laten groeien

U wilt de stamboom Vollebregt verder laten groeien? Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Vollebregt. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Vollebregt: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Vollebregt: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Vollebregt: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Vollebregt: dit betreft onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de achternaam Vollebregt te vinden, de stamvader Vollebregt en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorouders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Vollebregt geeft ook een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Vollebregt
Stamvader Vollebregt is de naamgever van de familie Vollebregt


stamreeks Vollebregt
kwartierstaat Vollebregt
genealogie Vollebregt
parenteel Vollebregt

Wat betekent de naam Vollebregt?

Uw voorouders hebben een naam aangenomengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Vollebregt vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Vollebregt
Wat betekent Vollebregt?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Vollebregt. Zoek betekenis van Vollebregt »

Heeft de familie Vollebregt een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Vollebregt die alleen mag gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Vollebregt oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Vollebregt bekend?

Zoek naar familiewapen "Vollebregt"

Kunt u geen familiewapen van Vollebregt vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Vollebregt laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Vollebregt, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Vollebregt
Hoe leefde Vollebregt in het verleden? Het beroemde schilderij van Brueghel geeft een beeld hoe mensen in het verleden leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Vollebregt
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Vollebregt voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Vollebregt, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Vollebregt voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Vollebregt in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Vollebregt.

Wat is de oorsprong van Vollebregt?

De naam Vollebregt bestaat al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart ziet u waar Vollebregt in Nederland of België veel gebruikt is - een aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel familieleden zult traceren. U kunt vervolgens in gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Vollebregt

De naam Vollebregt: Wat is de herkomst van Vollebregt? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Vollebregt (NL) »

België:
Zoek herkomst van Vollebregt (BE) »

Terug in de geschiedenis Vollebregt

Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw speurwerk vindt bij uw onderzoek slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Vollebregt

overleden Vollebregt
Grafstenen van overleden Vollebregt familieleden geven veel extra informatie voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Vollebregt dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om uw stamboom mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om meer informatie over uw familie te acherhalen.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot die oude administraties.

informatie Vollebregt
Vind meer informatie over familie Vollebregt in de historische archieven.

Aanvullende bronnen voor de stamboom Vollebregt

U zoekt extra ideeën om meer te weten te komen over de stamboom van familie Vollebregt? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Vollebregt
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Vollebregt

Schrijfwijzen Vollebregt?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Vollebregt?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Vollebregt. Zoek schrijfwijzen van Vollebregt »

Wie heet er nog meer Vollebregt?

Wie heeft nog meer de achternaam Vollebregt? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Vollebregt
Wie heet er nog meer Vollebregt? Speur bekende of onbekende familieleden op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Ben ik familie van de "bekende" Vollebregt?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Vollebregt, de beruchte boef Vollebregt, of moviestar Vollebregt? Dat wil niet zeggen dat u per sefamilie bent.

Dezelfde naam als een algemeen bekend persoon wil niet zeggen dat u werkelijk familie bent. Er zijn veel personen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de bekende persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Vollebregt misschien al eens is uitgeplozen.


Lid van familie Vollebregt ?
Maken beruchte personen uit het verleden ook deel uit van uw familie Vollebregt?

Google eens op "stamboom Vollebregt" of "genealogie Vollebregt" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Vollebregt:

Geef de familiegeschiedenis Vollebregt kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Vollebregt
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Vollebregt:

Naslagwerken familieonderzoek naar Vollebregt

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van familie Vollebregt kan onderzoeken. Hier een verwijzing naar een paar van de beste naslagwerken. De volgende boeken zijn online te verkrijgen en kunnen behulpzaam zijn bij het familieonderzoek naar Vollebregt:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Vastleggen van alle data

Wanneer u even bezig bent met onderzoek naar de familie Vollebregt ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Is familie Vollebregt van adel?

Veel onderzoekers krijgen deze vraag eens voorgelegd: "Is mijn familie wellicht van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Vollebregt deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Vollebregt. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende informatie voor de stamboom Vollebregt

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Vollebregt? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Vollebregt uitzoeken
Meer weten over van familie Vollebregt?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Methorst | stamboom Ceelen | stamboom Aslan | stamboom Tijhuis | stamboom Werkhoven