de beste bronnen voor

Stamboom Van Zantvliet


De online bronnen voor stamboom Van Zantvliet
Onderzoek doen naar uw familie Van Zantvliet? Begin hieronder met de stamboom van familie Van Zantvliet. De links op deze webpage zijn geschikt gemaakt voor Van Zantvliet.
Suggestie: naast de online tips op deze website, lees ook eens:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van uw stamboom Van Zantvliet in 5 minuten


Het starten met stamboom Van Zantvliet is eigenlijk heel eenvoudig. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Van Zantvliet
De stamboom maken Van Zantvliet

Stamboomonderzoek naar Van Zantvliet - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Van Zantvliet hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Van Zantvliet.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Van Zantvliet.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Van Zantvliet voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van Zantvliet
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van Zantvliet

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van Zantvliet
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van Zantvliet

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Van Zantvliet is het van belang om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Eenzelfde achternaam Van Zantvliet betekent niet vanzelf dat er een verwantschap is (m.a.w. dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u bepaalde data gevonden hebt, zodat u het kunt (her)controleren.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Van Zantvliet zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om auteursrechtelijke issues te omzeilen EN daarnaast om de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Van Zantvliet online
Gegevens van Van Zantvliet online gevonden? Controleer altijd de bronnen.

Stamboom Van Zantvliet verder uitzoeken

U wilt de stamboom uitgebreider laten groeien? Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Van Zantvliet. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Van Zantvliet: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van Zantvliet: dit is onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van Zantvliet: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van Zantvliet: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de naam Van Zantvliet te vinden, de stamvader Van Zantvliet en daarnaast vaak ook de beroepen van de diverse voorvaders.

De stamreeks Van Zantvliet geeft een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de familie Van Zantvliet.stamvader Van Zantvliet
Stamvader Van Zantvliet is de naamgever van de familie Van Zantvliet


stamreeks Van Zantvliet
kwartierstaat Van Zantvliet
genealogie Van Zantvliet
parenteel Van Zantvliet

Online informatie voor Stamboom Van Zantvliet

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Van Zantvliet. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders snel online te vinden zijn?Let op: onthoud dat gegevens van anderen onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Van Zantvliet
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van Zantvliet

Snel veel gegevens vinden voor de familie Van Zantvliet? Vind resultaat op de volgende sites:

 • WieWasWie Van Zantvliet
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van Zantvliet".

 • Zoek "Van Zantvliet" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • FamilySearch.org Van Zantvliet
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van Zantvliet.

 • Archieven Van Zantvliet
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Van Zantvliet
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van Zantvliet.

Schrijfwijzen Van Zantvliet?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van Zantvliet?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van Zantvliet. Zoek schrijfwijzen van Van Zantvliet »

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Van Zantvliet
Hoe leefde Van Zantvliet vroeger? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont een groot aantal middeleeuwse Nederlandse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van Zantvliet, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van Zantvliet in het Nationaal Archief.

 • Krantenartikelen waarin Van Zantvliet voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Van Zantvliet in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van Zantvliet.

 • Bibliografie Van Zantvliet
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van Zantvliet voorkomt in de geschiedenis.

Geef de familiegeschiedenis Van Zantvliet kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van Zantvliet
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Van Zantvliet:

Boeken genealogisch onderzoek naar familie

Ook in de boekenwinkel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van familie Van Zantvliet kan uitzoeken. Hierbij een aantal verwijzingen naar een paar van de beste online te verkrijgen boeken. Deze boeken kunnen assisteren bij het stamboomonderzoek Van Zantvliet:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Het grote familieboek
 

Ben ik familie van de "bekende" Van Zantvliet?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Van Zantvliet, de beruchte boef Van Zantvliet, of moviestar Van Zantvliet? U hoeft niet per sefamilie te zijn.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd persoon wil niet betekenen dat u per definitie familie bent. Er zijn heel veel personen die per toeval eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit waarschijnlijk.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de bekende persoon, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Van Zantvliet wellicht al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Van Zantvliet ?
Maken beruchte figuren uit het verleden ook deel uit van uw familie Van Zantvliet?

Google eens op "stamboom Van Zantvliet" of "genealogie Van Zantvliet" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Van Zantvliet:

Terug in de geschiedenis Van Zantvliet

Wanneer u al wat data van stamboomleden hebt ontdekt, kunt u altijd verder terug in het verleden. Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van Zantvliet

overleden Van Zantvliet
Grafstenen van overleden Van Zantvliet familieleden geven veel gegevens voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Van Zantvliet dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Wat betekent de naam Van Zantvliet?

Wat betekent de naam Van Zantvliet? Uw voorouders hebben een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Van Zantvliet vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Van Zantvliet
Wat betekent Van Zantvliet?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van Zantvliet. Zoek betekenis van Van Zantvliet »

Nog meer ideeën voor stamboomonderzoek Van Zantvliet

U zoekt nog meer ideeën om meer te weten te komen over familie Van Zantvliet? Kijk dan eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Van Zantvliet
Lees meer over stamboomononderzoek naar Van Zantvliet

Wie heet er nog meer Van Zantvliet?

Wie heeft nog meer de achternaam Van Zantvliet? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Van Zantvliet
Wie heet er nog meer Van Zantvliet? Tip: Speur bekende of onbekende familieleden op, op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Software

Wanneer u een tijdje druk bent geweest met onderzoek naar familie Van Zantvliet ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij stamboomonderzoek veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle data, en hun verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Waar komt de familienaam Van Zantvliet vandaan?

De naam Van Zantvliet bestaat al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart kunt u zien waar de naam Van Zantvliet in Nederland of België veel gebruikt is - een aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Van Zantvliet

De naam Van Zantvliet: Wat is de herkomst van de naam Van Zantvliet? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Van Zantvliet (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van Zantvliet (BE) »

Historische archieven

De archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om een stamboom mee op te zetten. Kijk online om gegevens over familie te acherhalen.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot hun administraties.

informatie Van Zantvliet
Vind nog meer informatie over familie Van Zantvliet in de regionale archieven.

Heeft de familie Van Zantvliet een familiewapen?

U kunt in bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van Zantvliet die alleen mag gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van Zantvliet bekend?

Zoek naar familiewapen "Van Zantvliet"

Kunt u geen familiewapen Van Zantvliet vinden, wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van Zantvliet laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende delen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van Zantvliet, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Is familie Van Zantvliet van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag eens voorgelegd: "Is mijn familie misschien van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van Zantvliet deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van Zantvliet. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Nederlandse adelijke families

Aavullende input voor de stamboom Van Zantvliet

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Van Zantvliet? Bedenk dan het volgende:


stamboom Van Zantvliet uitzoeken
Meer weten over de stamboom familie Van Zantvliet?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Barry | stamboom Agterhuis | stamboom Atmaca | stamboom Aertssen | stamboom Ariesen