de beste bronnen

Stamboom Van Wouwe


De online bronnen voor stamboom Van Wouwe
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Van Wouwe? Begin hieronder met de genelaogie van uw familie Van Wouwe. De bronnen op deze pagina zijn gepersonaliseerd voor uw familie.
Tip: naast de online links op deze website, is dit ook een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van stamboom Van Wouwe in 5 minuten


Het begin van de stamboom Van Wouwe is in de basis heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Van Wouwe
De stamboom maken Van Wouwe

Stamboomonderzoek naar Van Wouwe - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Van Wouwe hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Van Wouwe.

Op deze site vindt u veel tips voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Van Wouwe.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Van Wouwe uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van Wouwe
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van Wouwe

Sommige families vinden het mooi hun familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van Wouwe
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van Wouwe

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Van Wouwe. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Om in de gaten te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Van Wouwe is het van belang om rekening te houden met de volgende punten.

 • Een identieke achternaam Van Wouwe betekent niet vanzelf dat er een bloedband bestaat (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens veel onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Houd altijd bij waar u gegevens gevonden hebt, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Van Wouwe zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bronnen om copyright problemen te voorkomen en ook om direct de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


Van Wouwe online
Informatie over Van Wouwe online ontdekt? Check de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Van Wouwe

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Van Wouwe. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom eenvoudig op internet te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van derden onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Van Wouwe langzamerhand uit.


familie Van Wouwe
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van Wouwe

Eenvoudig veel gegevens vinden voor de familie Van Wouwe? Zoek resultaat op deze websites:

 • WieWasWie Van Wouwe
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van Wouwe".

 • MyHeritage.com Van Wouwe
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van Wouwe.
 • CBG Van Wouwe
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van Wouwe".

 • Zoek "Van Wouwe" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

De stamboom Van Wouwe steeds uitgebreider laten groeien

Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Van Wouwe. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Van Wouwe: dit is onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van Wouwe: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van Wouwe: dit is onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van Wouwe: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van naam Van Wouwe te vinden, de stamvader Van Wouwe en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de diverse voorouders. Soms stuit mee op een familiewapen Van Wouwe.

De stamreeks Van Wouwe geeft een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek naar de stamboom Van Wouwe.stamvader Van Wouwe
Stamvader Van Wouwe is de naamgever van de familie Van Wouwe


stamreeks Van Wouwe
kwartierstaat Van Wouwe
genealogie Van Wouwe
parenteel Van Wouwe

Stamboom Programmatuur

Wanneer u een tijdje bezig bent met onderzoek naar familie Van Wouwe ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij onderzoek vaak zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en de onderlinge verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Naslagwerken familieonderzoek familie Van Wouwe

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn veel bronnen te vinden hoe men de genealogie van Van Wouwe kan uitzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar enkele van de beste naslagwerken. De volgende boeken kunnen helpen bij genealogisch onderzoek Van Wouwe:

Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Geef de familiegeschiedenis Van Wouwe kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van Wouwe
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Van Wouwe:

Historische archieven

De archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om een stamboom mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om gegevens over familie te acherhalen.

Regionale historische archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Van Wouwe
Vind nog meer informatie over familie Van Wouwe in de lokale archieven.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Erg geschikt om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Van Wouwe
Hoe leefde Van Wouwe in het verleden? Het beroemde schilderij van Brueghel toont vele middeleeuwse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van Wouwe, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Bibliografie Van Wouwe
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van Wouwe voorkomt in de geschiedenis.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van Wouwe in het Nationaal Archief.

Wie heet er nog meer Van Wouwe?

Wie heten er ook Van Wouwe? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw onderzoek.


meer familie Van Wouwe
Wie heet er nog meer Van Wouwe? Tip: Speur onbekende naamdragers op, op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Heeft de familie Van Wouwe een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor Van Wouwe te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van Wouwe die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van Wouwe bekend?

Zoek naar familiewapen "Van Wouwe"

Kunt u geen familiewapen voor Van Wouwe vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van Wouwe laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende delen. Hierna staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van Wouwe, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Terug in de geschiedenis Van Wouwe

Wanneer u al wat data van stamboomleden hebt gevonden, kunt u altijd verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden Van Wouwe-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van Wouwe

overleden Van Wouwe
Grafstenen van overleden Van Wouwe familieleden geven veel extra informatie voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Van Wouwe dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Wat betekent de naam Van Wouwe?

Wat betekent uw naam Van Wouwe? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Van Wouwe vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Van Wouwe
Wat betekent Van Wouwe?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van Wouwe. Zoek betekenis van Van Wouwe »

Schrijfwijzen Van Wouwe?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van Wouwe?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van Wouwe. Zoek schrijfwijzen van Van Wouwe »

Ben ik familie van de "bekende" Van Wouwe?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Van Wouwe, de beruchte crimineel Van Wouwe, of filmster Van Wouwe? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een beroemd persoon wil niet zeggen dat u automatisch familie bent. Er zijn veel personen die toevalligerwijze eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de bekende persoon, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de algemeen beroemde persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Van Wouwe wellicht al eens is uitgezocht.


Lid van familie Van Wouwe ?
Maken beruchte personen uit het verleden ook deel uit van uw familie Van Wouwe?

Google eens op "stamboom Van Wouwe" of "genealogie Van Wouwe" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar familie Van Wouwe:

Nog meer ideeën

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over familie Van Wouwe? Kijk dan eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Van Wouwe
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Van Wouwe

Wat is de oorsprong van familienaam Van Wouwe?

De naam Van Wouwe bestaat al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar de naam Van Wouwe in Nederland of België veel gebruikt is - een sterke aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel familieleden kunt vinden. U kunt vervolgens in gemeentedocumenten van de betreffende gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Van Wouwe

De naam Van Wouwe: Wat is de herkomst van de naam Van Wouwe? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Van Wouwe (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van Wouwe (BE) »

Is familie Van Wouwe van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag wel eens gesteld: "Is mijn familie of een voorouder misschien ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van Wouwe deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van Wouwe. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Nederlandse adelijke families

Meer weten over stamboom Van Wouwe

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Van Wouwe? Bedenk dan het volgende:


stamboom Van Wouwe uitzoeken
Meer weten over de stamboom familie Van Wouwe?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Amraoui | stamboom Arkink | stamboom Askes | stamboom Van Acquoij | stamboom Den Ambtman