de online bronnen voor

Stamboom Van Westrenen


Overzicht van de online bronnen voor stamboom Van Westrenen
Onderzoek doen naar familie Van Westrenen? Begin hier met een overzicht van aanpak voor de genelaogie van uw familie. De bronnen op deze webpage zijn zoveel mogelijk specifiek voor Van Westrenen.
Suggestie: naast de online links op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start de stamboom Van Westrenen in 5 minuten


Het begin van de stamboom Van Westrenen is in de basis erg eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboom zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Van Westrenen
Uw stamboom maken Van Westrenen

Stamboomonderzoek naar Van Westrenen - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Van Westrenen hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Van Westrenen.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Van Westrenen.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Van Westrenen uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van Westrenen
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van Westrenen

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van Westrenen
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van Westrenen

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Zaken om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Van Westrenen is het belangrijk om altijd rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke naam Van Westrenen betekent niet automatisch dat er een verwantschap is (lees: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk veel fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd altijd bij waar u bepaalde data ontdekt hebt. Zodat u het altijd kunt controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Van Westrenen zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bronnen om copyright issues te voorkomen EN ook om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Van Westrenen online
Gegevens van Van Westrenen online gevonden? Controleer de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Van Westrenen

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom op internet te zoeken zijn?Let op: weet dat data van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Van Westrenen langzamerhand uit.


familie Van Westrenen
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van Westrenen

Eenvoudig gegevens vinden voor de familie Van Westrenen? Vind resultaat op de volgende websites:

 • FamilySearch.org Van Westrenen
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van Westrenen.

 • Zoek "Van Westrenen" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie Van Westrenen
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van Westrenen".

 • CBG Van Westrenen
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van Westrenen".

 • MyHeritage.com Van Westrenen
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van Westrenen.
 • Archieven Van Westrenen
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

Stamboom steeds verder laten groeien

Ga steeds verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Van Westrenen. Kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Van Westrenen: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van Westrenen: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van Westrenen: dit is stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van Westrenen: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de naam Van Westrenen te vinden, de stamvader Van Westrenen en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorouders.

De stamreeks Van Westrenen geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de familie Van Westrenen.stamvader Van Westrenen
Stamvader Van Westrenen is de naamgever van de familie Van Westrenen


stamreeks Van Westrenen
kwartierstaat Van Westrenen
genealogie Van Westrenen
parenteel Van Westrenen

Geef de familiegeschiedenis Van Westrenen kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële archieven. Hier zijn een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van Westrenen


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Van Westrenen:

Wat betekent de naam Van Westrenen?

Wat betekent de naam Van Westrenen? Uw voorouders hebben een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Van Westrenen vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Van Westrenen
Wat betekent Van Westrenen?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van Westrenen. Zoek betekenis van Van Westrenen »

Extra bronnen

U zoekt nog meer bronnen om meer te weten te komen over familie Van Westrenen? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Van Westrenen
Lees meer over stamboomononderzoek naar Van Westrenen

Software

Wanneer u een tijdje druk bent met stamboomonderzoek naar de familie Van Westrenen ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij stamboomonderzoek veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens, en de verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Schrijfwijzen Van Westrenen?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van Westrenen?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van Westrenen. Zoek schrijfwijzen van Van Westrenen »

Ben ik familie van de "bekende" Van Westrenen?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Van Westrenen, de beruchte crimineel Van Westrenen, of moviestar Van Westrenen? U hoeft niet per sefamilie te zijn.

Dezelfde naam als een algemeen bekend persoon wil niet betekenen dat u automatisch familie bent. Er zijn heel veel personen die per toeval eenzelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de beroemde persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de genealogie van de beroemde Van Westrenen misschien al eens is uitgezocht.


Lid van familie Van Westrenen ?
Maken bekende of beruchte figuren uit het verleden ook deel uit van uw familie Van Westrenen?

Google eens op "stamboom Van Westrenen" of "genealogie Van Westrenen" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar uw of andere familie Van Westrenen:

Historische archieven

De regionale archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om gegevens over familie op te speuren.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Van Westrenen
Vind ook informatie over familie Van Westrenen in de historische archieven.

Wie heet er nog meer Van Westrenen?

Wie heeft nog meer de achternaam Van Westrenen? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Van Westrenen
Wie heet er nog meer Van Westrenen? Tip: Zoek bekende of onbekende familieleden op Online Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Boeken voor stamboomonderzoek naar

Ook in de boekenwinkel zijn tips te vinden hoe men de genealogie van Van Westrenen kan opstellen. Hier een verwijzing naar een paar van de beste online te verkrijgen genealogische boekenvoor de beginnende en gevorderderde stamboomonderzoeker. De volgende boeken zijn online te verkrijgen en kunnen helpen bij het genealogisch onderzoek:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Terug in de geschiedenis Van Westrenen

Wanneer u al wat gegevens van stamboomleden hebt ontdekt, kunt u altijd verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van Westrenen

overleden Van Westrenen
Informatie over overleden Van Westrenen familieleden geven veel aanvullende informatie voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Van Westrenen dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Van Westrenen
Hoe leefde Van Westrenen vroeger? Het bekende schilderij van Brueghel geeft een beeld hoe mensen in het verleden leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Van Westrenen voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van Westrenen in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van Westrenen, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Bibliografie Van Westrenen
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van Westrenen voorkomt in de geschiedenis.

 • Van Westrenen in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van Westrenen.

Heeft de familie Van Westrenen een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van Westrenen die alleen kunt gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van Westrenen bekend?

Zoek naar familiewapen "Van Westrenen"

Kunt u geen familiewapen Van Westrenen vinden, dan wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van Westrenen laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van Westrenen, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Wat is de oorsprong van Van Westrenen?

De naam Van Westrenen bestaat zeker al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut ziet u waar Van Westrenen in Nederland of België veel gebruikt is - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel familieleden kunt traceren. U kunt dan in de gemeentearchieven van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Van Westrenen

De naam Van Westrenen: Wat is de herkomst van Van Westrenen? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Van Westrenen (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van Westrenen (BE) »

Is familie Van Westrenen van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag vroeg of laat wel eens voor: "Is mijn familie of een voorouder wellicht van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van Westrenen deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van Westrenen. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer weten over stamboom Van Westrenen

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Van Westrenen? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Van Westrenen uitzoeken
Meer weten over de stamboom Van Westrenen?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Acheampong | stamboom Adhin | stamboom Aarse | stamboom Van Abbema | stamboom Aalbrecht