de beste bronnen voor

Stamboom Van Welzenis


Overzicht van de online gegevens voor stamboom Van Welzenis
Onderzoek doen naar uw familie Van Welzenis? Begin hieronder met de stamboom van uw familie Van Welzenis. De verwijzingen zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor Van Welzenis.
Suggestie: naast de online links op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van de stamboom Van Welzenis in 5 minuten


Het starten met stamboom Van Welzenis is eigenlijk heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Van Welzenis
De stamboom maken Van Welzenis

Stamboomonderzoek naar Van Welzenis - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Van Welzenis hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Van Welzenis.

Op deze pagina vindt u veel tips en aanwijzingen voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Van Welzenis.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Van Welzenis voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van Welzenis
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van Welzenis

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van Welzenis
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van Welzenis

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Om rekening mee te houden

Bij stamboomonderzoek naar Van Welzenis is het van belang om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Een identieke achternaam Van Welzenis betekent niet automatisch dat er een verwantschap bestaat (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Houd altijd bij waar u bepaalde gegevens gevonden heeft, zodat u het kunt (her)controleren.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Van Welzenis zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om auteursrechtelijke issues te voorkomen EN daarnaast om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Van Welzenis online
Informatie over Van Welzenis online gevonden? Check altijd de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Van Welzenis

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom op internet te vinden zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van derden incorrect kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Van Welzenis
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van Welzenis

Eenvoudig veel informatie vinden voor familie Van Welzenis? Zoek resultaat op deze websites:

 • Archieven Van Welzenis
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • FamilySearch.org Van Welzenis
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van Welzenis.

 • Zoek "Van Welzenis" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie Van Welzenis
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van Welzenis".

 • CBG Van Welzenis
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van Welzenis".

Stamboom verder laten groeien

U wilt stamboom steeds uitgebreider laten groeien? Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Van Welzenis. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek te doen:

 • stamreeks Van Welzenis: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van Welzenis: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van Welzenis: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van Welzenis: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van achternaam Van Welzenis te vinden, de stamvader Van Welzenis en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorvaders.

De stamreeks Van Welzenis geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar Van Welzenis.stamvader Van Welzenis
Stamvader Van Welzenis is de naamgever van de familie Van Welzenis


stamreeks Van Welzenis
kwartierstaat Van Welzenis
genealogie Van Welzenis
parenteel Van Welzenis

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Van Welzenis
Hoe leefde Van Welzenis in het verleden? Het beroemde schilderij van Brueghel toont veel historische Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Van Welzenis in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van Welzenis.

 • Krantenartikelen waarin Van Welzenis voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van Welzenis in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van Welzenis, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

Stamboom Software

Wanneer u even bezig bent geweest met stamboomonderzoek naar familie Van Welzenis ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij onderzoek vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan gegevens om een stamboom mee op te zetten. Kijk op internet of ga er langs om gegevens over familieleden op te speuren.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten of steden zelf een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot hun administraties.

informatie Van Welzenis
Vind ook informatie over familie Van Welzenis in de archieven.

Terug in de geschiedenis Van Welzenis

Ook informatie over overleden Van Welzenis-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw onderzoek vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van Welzenis

overleden Van Welzenis
Grafstenen van overleden Van Welzenis familieleden geven veel gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe het familielid Van Welzenis dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Wat is de oorsprong van Van Welzenis?

De naam Van Welzenis bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart ziet u waar Van Welzenis in Nederland of België veel gehanteerd is - veel gebruik geeft een sterke aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Van Welzenis

De naam Van Welzenis: Waar komt Van Welzenis nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Van Welzenis (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van Welzenis (BE) »

Heeft de familie Van Welzenis een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor Van Welzenis te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van Welzenis die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Van Welzenis oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van Welzenis bekend?

Zoek naar familiewapen "Van Welzenis"

Kunt u geen familiewapen Van Welzenis vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van Welzenis laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hierna staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van Welzenis, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Geef de familiegeschiedenis Van Welzenis kleur

Stamboomonderzoek geeft vaak alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van Welzenis
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Van Welzenis:

Wie heet er nog meer Van Welzenis?

Wie heeft nog meer de achternaam Van Welzenis? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Van Welzenis
Wie heet er ook Van Welzenis? Zoek bekende of onbekende achternaamgenoten op, op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Schrijfwijzen Van Welzenis?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van Welzenis?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van Welzenis. Zoek schrijfwijzen van Van Welzenis »

Aanvullende ideeën voor stamboomonderzoek Van Welzenis

U zoekt nog meer ideeën om meer te weten te komen over familie Van Welzenis? Raadpleeg eens de volgende links:


bronnen stamboom Van Welzenis
Lees meer over stamboomononderzoek naar Van Welzenis

Naslagwerken voor stamboomonderzoek naar familie

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel bronnen te vinden hoe men de genealogie van Van Welzenis kan opstellen. Hierbij een verwijzing naar enkele van de beste genealogische naslagwerkenvoor de startende stamboomonderzoeker. De volgende boeken zijn via internet te koop en kunnen helpen bij het genealogisch onderzoek:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
 

Ben ik familie van de "bekende" Van Welzenis?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Van Welzenis, de beruchte boef Van Welzenis, of moviestar Van Welzenis? Dat wil niet zeggen dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen bekend figuur wil niet betekenen dat u automatisch familie bent. Er zijn heel veel mensen die per toeval eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde figuur, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de algemeen bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Van Welzenis wellicht al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Van Welzenis ?
Maken beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Van Welzenis?

Google eens op "stamboom Van Welzenis" of "genealogie Van Welzenis" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Van Welzenis:

Wat betekent de naam Van Welzenis?

Wat betekent de naam Van Welzenis? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Van Welzenis vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Van Welzenis
Wat betekent Van Welzenis?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van Welzenis. Zoek betekenis van Van Welzenis »

Is familie Van Welzenis van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag gesteld: "Is mijn familie wellicht van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van Welzenis deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van Welzenis. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Nederlandse adelijke families

Aavullende informatie voor stamboom Van Welzenis

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Van Welzenis? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Van Welzenis uitzoeken
Meer weten over familie Van Welzenis?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom El Aissaoui | stamboom Abeling | stamboom Adig├╝zel | stamboom Alfrink | stamboom Amels