de beste online bronnen voor

Stamboom Van Ulden


Overzicht van de bronnen voor stamboom Van Ulden
Benieuwd naar de stamboom van familie Van Ulden? Begin hieronder met de stamboom van familie Van Ulden. De links op deze pagina zijn geschikt gemaakt voor Van Ulden.
Suggestie: naast de online bronnen op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van de stamboom Van Ulden in 5 minuten


Het begin van de stamboom Van Ulden is in de basis erg simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Van Ulden
De stamboom maken Van Ulden

Stamboomonderzoek naar Van Ulden - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Van Ulden hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Van Ulden.

Op deze website vindt u veel tips voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Van Ulden, zodat u snel bruikbare resultaten kunt vinden voor de stamboom Van Ulden.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Van Ulden uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van Ulden
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van Ulden

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van Ulden
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van Ulden

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Van Ulden. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

NB: Om rekening mee te houden

Bij stamboomonderzoek naar Van Ulden is het van belang om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Een identieke (achter)naam Van Ulden betekent niet vanzelf dat er een bloedband bestaat (lees: dat het familie is). Controleer gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens mogelijk veel fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Houd bij waar u data ontdekt hebt. Zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Van Ulden zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bron om auteursrechtelijke discussies te voorkomen EN ook om de betrouwbaarheid van de gegevens te controleren.


Van Ulden online
Informatie over Van Ulden online ontdekt? Check de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Van Ulden

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders op internet te vinden zijn?Let op: onthoud dat data van derden incorrect kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Van Ulden langzamerhand uit.


familie Van Ulden
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van Ulden

Snel gegevens vinden voor familie Van Ulden? Zoek direct resultaat op deze websites:

 • Archieven Van Ulden
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • FamilySearch.org Van Ulden
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van Ulden.

 • MyHeritage.com Van Ulden
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van Ulden.
 • WieWasWie Van Ulden
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van Ulden".

 • CBG Van Ulden
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van Ulden".

De stamboom Van Ulden meer laten groeien

U wilt de stamboom Van Ulden steeds uitgebreider laten groeien? Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Van Ulden. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek te doen:

 • stamreeks Van Ulden: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van Ulden: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van Ulden: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van Ulden: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de achternaam Van Ulden te vinden, de stamvader Van Ulden en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorouders.

De stamreeks Van Ulden geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de familie Van Ulden.stamvader Van Ulden
Stamvader Van Ulden is de naamgever van de familie Van Ulden


stamreeks Van Ulden
kwartierstaat Van Ulden
genealogie Van Ulden
parenteel Van Ulden

Aanvullende bronnen voor de stamboom Van Ulden

U zoekt extra bronnen om meer te weten te komen over familie Van Ulden? Raadpleeg dan eens de volgende links:


bronnen stamboom Van Ulden
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Van Ulden

Wat betekent de naam Van Ulden?

Uw voorouders hebben een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Van Ulden vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Van Ulden
Wat betekent Van Ulden?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van Ulden. Zoek betekenis van Van Ulden »

Waar komt de naam Van Ulden vandaan?

De naam Van Ulden bestaat al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar Van Ulden in Nederland of België veel gebruikt wordt - veel gebruik is een aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. U kunt dan in gemeentedocumenten van de betreffende gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Van Ulden

De naam Van Ulden: Wat is de herkomst van Van Ulden? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Van Ulden (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van Ulden (BE) »

Geef de familiegeschiedenis Van Ulden kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van Ulden


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Van Ulden:

Wie heet er nog meer Van Ulden?

Wie heten er nog meer Van Ulden? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Van Ulden
Wie heet er nog meer Van Ulden? Zoek onbekende naamgenoten op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Heeft de familie Van Ulden een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van Ulden die alleen mag gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van Ulden bekend?

Zoek naar familiewapen "Van Ulden"

Kunt u geen familiewapen van Van Ulden vinden, dan wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van Ulden laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van Ulden, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Schrijfwijzen Van Ulden?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van Ulden?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van Ulden. Zoek schrijfwijzen van Van Ulden »

Vastleggen van alle gegevens

Wanneer u even bezig bent met stamboomonderzoek naar familie Van Ulden ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens, en hun onderlinge verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u data uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboom mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om gegevens over familie te acherhalen.

Regionale historische archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Van Ulden
Vind nog meer informatie over familie Van Ulden in de lokale archieven.

Terug in de geschiedenis Van Ulden

Wanneer u al wat gegevens van stamboomleden hebt gevonden, kunt u verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden Van Ulden-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw speurwerk vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van Ulden

overleden Van Ulden
Informatie over overleden Van Ulden familieleden geven veel informatie voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe het familielid Van Ulden dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Van Ulden
Hoe leefde Van Ulden vroeger? Het beroemde kunstwerk van Brueghel laat via gezegden zien hoe mensen in de middeleeuwen leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Van Ulden in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van Ulden.

 • Krantenartikelen waarin Van Ulden voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Van Ulden
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van Ulden voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van Ulden, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

Naslagwerken voor stamboomonderzoek

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van Van Ulden kan opstellen. Hierbij een aantal verwijzingen naar enkele van de beste naslagwerken. Deze boeken kunnen assisteren bij het stamboomonderzoek familie:

Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
 

Ben ik familie van de "bekende" Van Ulden?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Van Ulden, de beruchte crimineel Van Ulden, of moviestar Van Ulden? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd persoon wil niet zeggen dat u altijd familie bent. Er zijn veel personen die per toeval eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om te achterhalen of u familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de beroemde persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u daadwerkelijk stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de genealogie van de bekende Van Ulden misschien al eens is uitgeplozen.


Lid van familie Van Ulden ?
Maken bekende of beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Van Ulden?

Google eens op "stamboom Van Ulden" of "genealogie Van Ulden" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Van Ulden:

Is familie Van Ulden van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag wel eens gesteld: "Is mijn familie of een voorouder misschien van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van Ulden deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van Ulden. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer over stamboom Van Ulden

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Van Ulden? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Van Ulden uitzoeken
Meer weten over Van Ulden?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Aerdts | stamboom Abdoelrahman | stamboom Alewijnse | stamboom Beikes | stamboom Barhorst