de beste online bronnen

Stamboom Van 't Hoenderdaal


De online bronnen voor stamboom Van 't Hoenderdaal
Onderzoek doen naar familie Van 't Hoenderdaal? Begin hier met de genelaogie van familie Van 't Hoenderdaal. De bronnen op deze page zijn gepersonaliseerd voor uw familie.
Suggestie: naast de links op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van de stamboom Van 't Hoenderdaal in 5 minuten


Het starten met stamboom Van 't Hoenderdaal is in de basis heel simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboom zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Van 't Hoenderdaal
De stamboom maken Van 't Hoenderdaal

Stamboomonderzoek naar Van 't Hoenderdaal - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Van 't Hoenderdaal hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Van 't Hoenderdaal.

Op deze pagina vindt u veel tips en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Van 't Hoenderdaal, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden voor stamboom Van 't Hoenderdaal.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Van 't Hoenderdaal voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van 't Hoenderdaal
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van 't Hoenderdaal

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van 't Hoenderdaal
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van 't Hoenderdaal

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Van 't Hoenderdaal

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Van 't Hoenderdaal. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom online te vinden zijn?Let op: onthoud dat data van derden incorrect kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Van 't Hoenderdaal langzamerhand uit.


familie Van 't Hoenderdaal
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van 't Hoenderdaal

Snel veel gegevens vinden voor de familie Van 't Hoenderdaal? Vind direct resultaat op de volgende sites:

 • FamilySearch.org Van 't Hoenderdaal
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van 't Hoenderdaal.

 • WieWasWie Van 't Hoenderdaal
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van 't Hoenderdaal".

 • MyHeritage.com Van 't Hoenderdaal
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van 't Hoenderdaal.
 • Zoek "Van 't Hoenderdaal" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • CBG Van 't Hoenderdaal
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van 't Hoenderdaal".

Let op: Zaken om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Van 't Hoenderdaal is het belangrijk om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Eenzelfde naam Van 't Hoenderdaal betekent niet per definitie dat er een bloedband is (lees: dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens veel onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Houd altijd bij waar u gegevens ontdekt hebt. Zodat u het kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Van 't Hoenderdaal zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om copyright problemen te voorkomen EN daarnaast om direct de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Van 't Hoenderdaal online
Informatie over Van 't Hoenderdaal online ontdekt? Check altijd de oorspronkelijke bronnen.

Stamboom steeds uitgebreider uitzoeken

U wilt de stamboom steeds verder uitzoeken? Ga steeds verder terug in de historie met verder onderzoek naar Van 't Hoenderdaal. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Van 't Hoenderdaal: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van 't Hoenderdaal: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van 't Hoenderdaal: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van 't Hoenderdaal: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de achternaam Van 't Hoenderdaal te vinden, de stamvader Van 't Hoenderdaal en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de diverse voorvaders. Soms stuit mee op een familiewapen Van 't Hoenderdaal.

De stamreeks Van 't Hoenderdaal geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar Van 't Hoenderdaal.stamvader Van 't Hoenderdaal
Stamvader Van 't Hoenderdaal is de naamgever van de familie Van 't Hoenderdaal


stamreeks Van 't Hoenderdaal
kwartierstaat Van 't Hoenderdaal
genealogie Van 't Hoenderdaal
parenteel Van 't Hoenderdaal

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Van 't Hoenderdaal
Hoe leefde Van 't Hoenderdaal in het verleden? Het beroemde schilderij van Brueghel geeft een beeld hoe mensen vroeger leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Van 't Hoenderdaal voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van 't Hoenderdaal, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Bibliografie Van 't Hoenderdaal
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van 't Hoenderdaal voorkomt in de geschiedenis.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van 't Hoenderdaal in het Nationaal Archief.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

Historische archieven

De historische archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om een stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om meer gegevens over uw familieleden te acherhalen.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot die administraties.

informatie Van 't Hoenderdaal
Vind meer informatie over familie Van 't Hoenderdaal in de lokale archieven.

Terug in de geschiedenis Van 't Hoenderdaal

Ook informatie over overleden Van 't Hoenderdaal-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van 't Hoenderdaal

overleden Van 't Hoenderdaal
Grafstenen van overleden Van 't Hoenderdaal familieleden geven veel extra informatie voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan het familielid Van 't Hoenderdaal dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Extra bronnen

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Van 't Hoenderdaal? Raadpleeg eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Van 't Hoenderdaal
Lees meer over stamboomononderzoek naar Van 't Hoenderdaal

Naslagwerken familieonderzoek familie Van 't Hoenderdaal

Ook in de boekhandel zijn veel tips te vinden hoe men de stamboom van Van 't Hoenderdaal kan onderzoeken. Hierbij een verwijzing naar een paar van de beste online te verkrijgen naslagwerken. De volgende boeken zijn via internet te koop en kunnen behulpzaam zijn bij het genealogisch onderzoek naar:

Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Heeft de familie Van 't Hoenderdaal een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor Van 't Hoenderdaal te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van 't Hoenderdaal die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van 't Hoenderdaal bekend?

Zoek naar familiewapen "Van 't Hoenderdaal"

Kunt u geen familiewapen Van 't Hoenderdaal vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van 't Hoenderdaal laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van 't Hoenderdaal, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Schrijfwijzen Van 't Hoenderdaal?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van 't Hoenderdaal?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van 't Hoenderdaal. Zoek schrijfwijzen van Van 't Hoenderdaal »

Ben ik familie van de "bekende" Van 't Hoenderdaal?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Van 't Hoenderdaal, de beruchte boef Van 't Hoenderdaal, of moviestar Van 't Hoenderdaal? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een algemeen beroemd persoon wil niet zeggen dat u per definitie familie bent. Er zijn heel veel personen die toevallig dezelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de bekende figuur, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de algemeen bekende figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de genealogie van de bekende Van 't Hoenderdaal wellicht al eens door iemand is uitgezocht.


Lid van familie Van 't Hoenderdaal ?
Maken beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Van 't Hoenderdaal?

Google eens op "stamboom Van 't Hoenderdaal" of "genealogie Van 't Hoenderdaal" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Van 't Hoenderdaal:

Wie heet er nog meer Van 't Hoenderdaal?

Wie heeft nog meer de naam Van 't Hoenderdaal? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Van 't Hoenderdaal
Wie heet er nog meer Van 't Hoenderdaal? Zoek onbekende familieleden op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Waar komt de familienaam Van 't Hoenderdaal vandaan?

De naam Van 't Hoenderdaal bestaat al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart ziet u waar Van 't Hoenderdaal in Nederland of België veel gebruikt wordt - een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt dan in gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Van 't Hoenderdaal

De naam Van 't Hoenderdaal: Maar waar komt Van 't Hoenderdaal vandaan? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Van 't Hoenderdaal (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van 't Hoenderdaal (BE) »

Geef de familiegeschiedenis Van 't Hoenderdaal kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële archieven. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van 't Hoenderdaal


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Van 't Hoenderdaal:

Stamboom Programmatuur

Wanneer u even druk bent geweest met onderzoek naar familie Van 't Hoenderdaal ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle data.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat betekent de naam Van 't Hoenderdaal?

Uw voorouders hebben een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Van 't Hoenderdaal vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Van 't Hoenderdaal
Wat betekent Van 't Hoenderdaal?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van 't Hoenderdaal. Zoek betekenis van Van 't Hoenderdaal »

Is familie Van 't Hoenderdaal van adel?

Veel onderzoekers krijgen deze vraag wel eens voor: "Is mijn familie of een voorouder misschien van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van 't Hoenderdaal deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van 't Hoenderdaal. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer weten over stamboom Van 't Hoenderdaal

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Van 't Hoenderdaal? Bedenk dan het volgende:


stamboom Van 't Hoenderdaal uitzoeken
Meer weten over familie Van 't Hoenderdaal?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom De Boon | stamboom Brookhuis | stamboom Blankert | stamboom Van Aaken | stamboom Balkenende