de beste online bronnen

Stamboom Van Randwijk


Overzicht van de bronnen en gegevens voor stamboom Van Randwijk
Stamboomonderzoek doen naar uw familie Van Randwijk? Begin hier met een overzicht van aanpak en bronnen voor de genelaogie van uw familie Van Randwijk. De bronnen op deze pagina zijn geschikt gemaakt voor uw familie.
Suggestie: naast de verwijzingen op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin stamboom Van Randwijk in 5 minuten


Het starten met de stamboom Van Randwijk is in de basis heel simpel. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboom zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Van Randwijk
De stamboom maken Van Randwijk

Stamboomonderzoek naar Van Randwijk - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Van Randwijk hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Van Randwijk.

Op deze website vindt u veel tips, bronnen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Van Randwijk.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Van Randwijk voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van Randwijk
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van Randwijk

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van Randwijk
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van Randwijk

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Let op: Om in de gaten te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Van Randwijk is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Een identieke achternaam Van Randwijk betekent niet vanzelf dat er een verwantschap bestaat (met andere woorden: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk veel fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Houd altijd bij waar u bepaalde data gevonden heeft, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Van Randwijk zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bron om auteursrechtelijke issues te omzeilen en daarnaast om de betrouwbaarheid van de data te verifieren.


Van Randwijk online
Informatie over Van Randwijk online gevonden? Controleer altijd de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Van Randwijk

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Van Randwijk. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders op internet te zoeken zijn?Let op: onthoud dat gegevens van derden incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Van Randwijk
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van Randwijk

Snel veel informatie vinden voor de familie Van Randwijk? Vind direct resultaat op deze sites:

 • CBG Van Randwijk
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van Randwijk".

 • Archieven Van Randwijk
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Van Randwijk
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van Randwijk.
 • WieWasWie Van Randwijk
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van Randwijk".

 • FamilySearch.org Van Randwijk
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van Randwijk.

 • Zoek "Van Randwijk" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

Stamboom Van Randwijk steeds meer uitzoeken

U wilt stamboom meer laten groeien? Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Van Randwijk. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Van Randwijk: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van Randwijk: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van Randwijk: dit is stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van Randwijk: dit is onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van achternaam Van Randwijk te vinden, de stamvader Van Randwijk en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de diverse voorvaders.

De stamreeks Van Randwijk geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Van Randwijk
Stamvader Van Randwijk is de naamgever van de familie Van Randwijk


stamreeks Van Randwijk
kwartierstaat Van Randwijk
genealogie Van Randwijk
parenteel Van Randwijk

Geef de familiegeschiedenis Van Randwijk kleur

Stamboomonderzoek geeft vaak alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële documenten. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van Randwijk
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek een lokaal museum


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Van Randwijk:

Heeft de familie Van Randwijk een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van Randwijk die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Van Randwijk oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van Randwijk bekend?

Zoek naar familiewapen "Van Randwijk"

Kunt u geen familiewapen voor Van Randwijk vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van Randwijk laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van Randwijk, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Erg geschikt om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Van Randwijk
Hoe leefde Van Randwijk in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont veel historische beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Van Randwijk in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van Randwijk.

 • Bibliografie Van Randwijk
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van Randwijk voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van Randwijk, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Van Randwijk voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van Randwijk in het Nationaal Archief.

Terug in de geschiedenis Van Randwijk

Wanneer u al wat data van familieleden hebt gevonden, kunt u verder terug in de tijd. Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw speurwerk vindt bij uw onderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van Randwijk

overleden Van Randwijk
Grafstenen van overleden Van Randwijk familieleden geven veel aanvullende informatie voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Van Randwijk dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Wat betekent de naam Van Randwijk?

Uw voorouders hebben een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Van Randwijk vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Van Randwijk
Wat betekent Van Randwijk?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van Randwijk. Zoek betekenis van Van Randwijk »

Waar komt de naam Van Randwijk vandaan?

De naam Van Randwijk bestaat zeker al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut ziet u waar Van Randwijk in Nederland of België veel gebruikt is - een sterke aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel informatie over familieleden zult traceren. U kunt dan in de gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Van Randwijk

De naam Van Randwijk: Wat is de herkomst van de naam Van Randwijk? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Van Randwijk (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van Randwijk (BE) »

Nog meer ideeën voor de stamboom Van Randwijk

U zoekt nog meer bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Van Randwijk? Kijk dan eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Van Randwijk
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Van Randwijk

Stamboom Programmatuur

Wanneer u even bezig bent geweest met onderzoek naar de familie Van Randwijk wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is vaak zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens, en hun onderlinge verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let bij een programma op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Naslagwerken stamboomonderzoek

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Van Randwijk kan uitzoeken. Hier een verwijzing naar een paar van de beste online te verkrijgen genealogische boekenvoor de startende en gevorderderde genelogisch onderzoeker. De volgende boeken zijn via internet te bestellen en kunnen helpen bij het genealogisch onderzoek naar:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Historische archieven

De archieven hebben een schat aan informatie om uw stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk op internet of ga er langs om meer gegevens over uw familieleden te vinden.

Regionale historische archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Van Randwijk
Vind ook informatie over familie Van Randwijk in de archieven.

Schrijfwijzen Van Randwijk?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van Randwijk?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van Randwijk. Zoek schrijfwijzen van Van Randwijk »

Ben ik familie van de "bekende" Van Randwijk?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Van Randwijk, de beruchte crimineel Van Randwijk, of filmster Van Randwijk? Dat wil niet zeggen dat u per sefamilie bent.

Dezelfde naam als een bekend persoon wil niet betekenen dat u altijd familie bent. Er zijn veel personen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u familie bent van de beroemde persoon, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de beroemde figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de genealogie van de beroemde Van Randwijk wellicht al eens door iemand is uitgezocht.


Lid van familie Van Randwijk ?
Maken beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Van Randwijk?

Google eens op "stamboom Van Randwijk" of "genealogie Van Randwijk" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw of andere familie Van Randwijk:

Wie heet er nog meer Van Randwijk?

Wie heten er nog meer Van Randwijk? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Van Randwijk
Wie heet er nog meer Van Randwijk? Tip: Zoek onbekende familieleden op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Is familie Van Randwijk van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag wel eens voorgelegd: "Is mijn familie van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van Randwijk deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van Randwijk. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Meer over stamboom Van Randwijk

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Van Randwijk? Bedenk dan het volgende:


stamboom Van Randwijk uitzoeken
Meer weten over de stamboom Van Randwijk?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Amkreutz | stamboom Bekius | stamboom Aanraad | stamboom Azzouz | stamboom Asbreuk