de online bronnen voor

Stamboom Van Lunzen


De gegevens voor stamboom Van Lunzen
Benieuwd naar de stamboom van familie Van Lunzen? Begin hier met een overzicht van aanpak voor de stamboom van uw familie. De verwijzingen op deze page zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor familie Van Lunzen.
Tip: naast de online verwijzingen op deze website, lees ook:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van uw stamboom Van Lunzen in 5 minuten


Het begin van stamboom Van Lunzen is eigenlijk erg eenvoudig. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Van Lunzen
Uw stamboom maken Van Lunzen

Stamboomonderzoek naar Van Lunzen - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Van Lunzen hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Van Lunzen.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Van Lunzen.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Van Lunzen voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van Lunzen
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van Lunzen

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van Lunzen
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van Lunzen

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Van Lunzen. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Van Lunzen is het belangrijk om altijd rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Een identieke naam Van Lunzen betekent niet vanzelf dat er een verwantschap is (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg vast waar u data ontdekt heeft, zodat u het kunt terugvinden.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Van Lunzen zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om copyright discussies te omzeilen en om de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Van Lunzen online
Informatie over Van Lunzen online ontdekt? Controleer altijd de bronnen.

De stamboom meer uitzoeken

U wilt de stamboom steeds meer uitzoeken? Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Van Lunzen. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Van Lunzen: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van Lunzen: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van Lunzen: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van Lunzen: dit betreft onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van naam Van Lunzen te vinden, de stamvader Van Lunzen en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorouders.

De stamreeks Van Lunzen geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de familie Van Lunzen.stamvader Van Lunzen
Stamvader Van Lunzen is de naamgever van de familie Van Lunzen


stamreeks Van Lunzen
kwartierstaat Van Lunzen
genealogie Van Lunzen
parenteel Van Lunzen

Online informatie voor Stamboom Van Lunzen

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Van Lunzen. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom online te zoeken zijn?Let op: onthoud dat gegevens van anderen incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Van Lunzen langzamerhand uit.


familie Van Lunzen
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van Lunzen

Eenvoudig veel gegevens vinden voor familie Van Lunzen? Zoek resultaat op deze websites:

 • WieWasWie Van Lunzen
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van Lunzen".

 • MyHeritage.com Van Lunzen
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van Lunzen.
 • Zoek "Van Lunzen" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • FamilySearch.org Van Lunzen
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van Lunzen.

 • CBG Van Lunzen
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van Lunzen".

Wat betekent de naam Van Lunzen?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Van Lunzen op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Van Lunzen
Wat betekent Van Lunzen?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van Lunzen. Zoek betekenis van Van Lunzen »

Naslagwerken voor stamboomonderzoek familie Van Lunzen

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Van Lunzen kan opstellen. Hier een aantal verwijzingen naar een paar van de beste online te verkrijgen genealogische boeken. Deze boeken zijn via internet te bestellen en kunnen assisteren bij het familieonderzoek:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Van Lunzen
Hoe leefde Van Lunzen in het verleden? Het bekende schilderij van Brueghel laat via spreekwoorden zien hoe mensen in de middeleeuwen leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van Lunzen, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Bibliografie Van Lunzen
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van Lunzen voorkomt in de geschiedenis.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van Lunzen in het Nationaal Archief.

 • Krantenartikelen waarin Van Lunzen voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

Wie heet er nog meer Van Lunzen?

Wie heeft nog meer de naam Van Lunzen? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Van Lunzen
Wie heet er nog meer Van Lunzen? Zoek bekende of onbekende achternaamgenoten op, op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Terug in de geschiedenis Van Lunzen

Ook informatie over overleden Van Lunzen-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van Lunzen

overleden Van Lunzen
Informatie over overleden Van Lunzen familieleden geven veel gegevens voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan deze persoon Van Lunzen dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Ben ik familie van de "bekende" Van Lunzen?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Van Lunzen, de beruchte crimineel Van Lunzen, of filmster Van Lunzen? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een algemeen beroemd persoon wil niet zeggen dat u automatisch familie bent. Er zijn heel veel personen die toevallig dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de beroemde persoon, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de genealogie van de bekende Van Lunzen misschien al eens is uitgeplozen.


Lid van familie Van Lunzen ?
Maken beruchte figuren uit het verleden ook deel uit van uw familie Van Lunzen?

Google eens op "stamboom Van Lunzen" of "genealogie Van Lunzen" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw of andere familie Van Lunzen:

Historische archieven

De historische archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om meer gegevens over familieleden op te zoeken.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot hun oude administraties.

informatie Van Lunzen
Vind ook informatie over familie Van Lunzen in de historische archieven.

Waar komt de familienaam Van Lunzen vandaan?

De naam Van Lunzen bestaat al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart kunt u zien waar de naam Van Lunzen in Nederland of België veel gehanteerd is - een aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel familieleden zult traceren. U kunt vervolgens in gemeentedocumenten van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Van Lunzen

De naam Van Lunzen: Waar komt de naam Van Lunzen nu vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Van Lunzen (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van Lunzen (BE) »

Aanvullende ideeën

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over familie Van Lunzen? Kijk eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Van Lunzen
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Van Lunzen

Geef de familiegeschiedenis Van Lunzen kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier zijn een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van Lunzen
 • Bezoek het lokale museum


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Van Lunzen:

Stamboom Software

Er is zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens, en de onderlinge verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let bij de keuze voor een programma op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Schrijfwijzen Van Lunzen?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van Lunzen?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van Lunzen. Zoek schrijfwijzen van Van Lunzen »

Heeft de familie Van Lunzen een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor Van Lunzen te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van Lunzen die alleen kunt gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van Lunzen bekend?

Zoek naar familiewapen "Van Lunzen"

Kunt u geen familiewapen Van Lunzen vinden, dan wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van Lunzen laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van Lunzen, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Is familie Van Lunzen van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel eens voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder wellicht ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van Lunzen deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van Lunzen. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Meer weten over stamboom Van Lunzen

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Van Lunzen? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Van Lunzen uitzoeken
Meer weten over Van Lunzen?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Aalpoel | stamboom Aalvanger | stamboom Van Aarsen | stamboom Ahuis | stamboom Aertsen