de beste online bronnen

Stamboom Van Jeveren


Overzicht van de beste bronnen en gegevens voor stamboom Van Jeveren
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Van Jeveren? Begin hieronder met de genelaogie van uw familie. De bronnen zijn zoveel mogelijk specifiek voor Van Jeveren.
Tip: naast de links op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start uw stamboom Van Jeveren in 5 minuten


Het starten met stamboom Van Jeveren is in de basis heel eenvoudig. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Van Jeveren
Uw stamboom maken Van Jeveren

Stamboomonderzoek naar Van Jeveren - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Van Jeveren hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Van Jeveren.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Van Jeveren, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden - specifiek voor de stamboom Van Jeveren.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Van Jeveren uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van Jeveren
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van Jeveren

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van Jeveren
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van Jeveren

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Van Jeveren. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Van Jeveren

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom eenvoudig op internet te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Van Jeveren
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van Jeveren

Eenvoudig gegevens vinden voor familie Van Jeveren? Zoek direct resultaat op deze sites:

 • Zoek "Van Jeveren" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie Van Jeveren
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van Jeveren".

 • CBG Van Jeveren
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van Jeveren".

 • Archieven Van Jeveren
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Van Jeveren
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van Jeveren.

Stamboom verder laten groeien

U wilt de stamboom steeds verder laten groeien? Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Van Jeveren. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Van Jeveren: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van Jeveren: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van Jeveren: dit is onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van Jeveren: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de achternaam Van Jeveren te vinden, de stamvader Van Jeveren en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorouders. Soms stuit mee op een familiewapen Van Jeveren.

De stamreeks Van Jeveren geeft een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar Van Jeveren.stamvader Van Jeveren
Stamvader Van Jeveren is de naamgever van de familie Van Jeveren


stamreeks Van Jeveren
kwartierstaat Van Jeveren
genealogie Van Jeveren
parenteel Van Jeveren

Zaken om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Van Jeveren is het belangrijk om rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke (achter)naam Van Jeveren betekent niet automatisch dat er een bloedband bestaat (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele bronnen en indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u gegevens gevonden hebt, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Van Jeveren zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bronnen om auteursrechtelijke discussies te voorkomen EN daarnaast om de betrouwbaarheid van de data te verifieren.


Van Jeveren online
Informatie over Van Jeveren online ontdekt? Controleer de bronnen.

Nog meer bronnen voor stamboomonderzoek Van Jeveren

U zoekt nog meer bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Van Jeveren? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Van Jeveren
Lees meer over stamboomononderzoek naar Van Jeveren

Boeken familieonderzoek

Ook in de boekhandel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van Van Jeveren kan opstellen. Hier een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen naslagwerken. Deze boeken zijn via internet te bestellen en kunnen behulpzaam zijn bij het genealogisch onderzoek:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
 

Geef de familiegeschiedenis Van Jeveren kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van Jeveren


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Van Jeveren:

Wat is de oorsprong van Van Jeveren?

De naam Van Jeveren bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart ziet u waar de naam Van Jeveren in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een sterke aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentedocumenten van de betreffende gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Van Jeveren

De naam Van Jeveren: Maar waar komt de naam Van Jeveren vandaan? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Van Jeveren (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van Jeveren (BE) »

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om een stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om meer informatie over uw familieleden te acherhalen.

Regionale historische archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot die administraties.

informatie Van Jeveren
Vind ook informatie over familie Van Jeveren in de regionale archieven.

Wat betekent de naam Van Jeveren?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. Waar is de naam Van Jeveren vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Van Jeveren
Wat betekent Van Jeveren?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van Jeveren. Zoek betekenis van Van Jeveren »

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Van Jeveren
Hoe leefde Van Jeveren in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont veel middeleeuwse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van Jeveren in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van Jeveren, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Van Jeveren in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van Jeveren.

 • Bibliografie Van Jeveren
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van Jeveren voorkomt in de geschiedenis.

Schrijfwijzen Van Jeveren?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van Jeveren?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van Jeveren. Zoek schrijfwijzen van Van Jeveren »

Terug in de geschiedenis Van Jeveren

Wanneer u al wat data van verwanten hebt ontdekt, kunt u verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt bij uw onderzoek slim vast, zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van Jeveren

overleden Van Jeveren
Grafstenen van overleden Van Jeveren familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan het familielid Van Jeveren dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Heeft de familie Van Jeveren een familiewapen?

U kunt in bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van Jeveren die alleen mag gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Van Jeveren oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van Jeveren bekend?

Zoek naar familiewapen "Van Jeveren"

Kunt u geen familiewapen van Van Jeveren vinden, wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van Jeveren laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende delen. Hieronder staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van Jeveren, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Vastleggen van alle stamboomdata

Er is vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en hun verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let bij een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wie heet er nog meer Van Jeveren?

Wie heeft nog meer de achternaam Van Jeveren? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Van Jeveren
Wie heet er ook Van Jeveren? Zoek bekende of onbekende achternaamgenoten op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Ben ik familie van de "bekende" Van Jeveren?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Van Jeveren, de beruchte boef Van Jeveren, of moviestar Van Jeveren? U hoeft niet per sefamilie te zijn.

Dezelfde naam als een beroemd figuur wil niet betekenen dat u per se familie bent. Er zijn heel veel personen die per toeval dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om uit te vinden of u familie bent van de beroemde persoon, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de bekende figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de genealogie van de bekende Van Jeveren wellicht al eens is uitgezocht.


Lid van familie Van Jeveren ?
Maken bekende of beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Van Jeveren?

Google eens op "stamboom Van Jeveren" of "genealogie Van Jeveren" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw of andere familie Van Jeveren:

Is familie Van Jeveren van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag vroeg of laat wel voorgelegd: "Is mijn familie wellicht ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van Jeveren deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van Jeveren. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor stamboom Van Jeveren

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Van Jeveren? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Van Jeveren uitzoeken
Meer weten over Van Jeveren?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van Agthoven | stamboom Van Agteren | stamboom Atmani | stamboom Amraoui | stamboom Arkink