de online bronnen

Stamboom Van Deursen


Overzicht van de online bronnen en gegevens voor stamboom Van Deursen
Benieuwd naar de stamboom van familie Van Deursen? Begin hier met de stamboom van uw familie. De links zijn zoveel mogelijk specifiek voor Van Deursen.
Suggestie: naast de online links op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin stamboom Van Deursen in 5 minuten


Het begin van de stamboom Van Deursen is eigenlijk erg eenvoudig. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Van Deursen
Uw stamboom maken Van Deursen

Stamboomonderzoek naar Van Deursen - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Van Deursen hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Van Deursen.

Op deze pagina vindt u veel tips voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Van Deursen.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Van Deursen uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van Deursen
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van Deursen

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van Deursen
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van Deursen

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Van Deursen

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom online te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van anderen incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Van Deursen langzamerhand uit.


familie Van Deursen
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van Deursen

Snel veel gegevens vinden voor de familie Van Deursen? Zoek direct resultaat op de volgende sites:

 • MyHeritage.com Van Deursen
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van Deursen.
 • Zoek "Van Deursen" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie Van Deursen
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van Deursen".

 • Archieven Van Deursen
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

De stamboom Van Deursen steeds uitgebreider laten groeien

U wilt stamboom uitgebreider uitzoeken? Ga steeds verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Van Deursen. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek te doen:

 • stamreeks Van Deursen: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van Deursen: dit betreft onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van Deursen: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van Deursen: dit is onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van naam Van Deursen te vinden, de stamvader Van Deursen en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorvaders.

De stamreeks Van Deursen geeft ook een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Van Deursen
Stamvader Van Deursen is de naamgever van de familie Van Deursen


stamreeks Van Deursen
kwartierstaat Van Deursen
genealogie Van Deursen
parenteel Van Deursen

Let op: Zaken om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Van Deursen is het van belang om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Dezelfde (achter)naam Van Deursen betekent niet vanzelf dat er een bloedband is (met andere woorden: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens altijd met originele bronnen, zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Leg vast waar u bepaalde data gevonden hebt, zodat u het kunt (her)controleren.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Van Deursen zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bronnen om copyright problemen te voorkomen en ook om de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


Van Deursen online
Gegevens van Van Deursen online ontdekt? Check de bronnen.

Ben ik familie van de "bekende" Van Deursen?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Van Deursen, de beruchte boef Van Deursen, of filmster Van Deursen? U hoeft niet per definitie familie te zijn.

Dezelfde achternaam als een beroemd figuur wil niet betekenen dat u per se familie bent. Er zijn veel mensen die bij toeval dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om uit te vinden of u familie bent van de bekende persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de genealogie van de beroemde Van Deursen wellicht al eens is uitgezocht.


Lid van familie Van Deursen ?
Maken bekende of beruchte figuren van vroeger ook deel uit van uw familie Van Deursen?

Google eens op "stamboom Van Deursen" of "genealogie Van Deursen" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw of andere familie Van Deursen:

Waar komt de familienaam Van Deursen vandaan?

De naam Van Deursen bestaat al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart kunt u zien waar Van Deursen in Nederland of België veel gebruikt wordt - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. U kunt dan in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Van Deursen

De naam Van Deursen: Wat is de herkomst van Van Deursen? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Van Deursen (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van Deursen (BE) »

Heeft de familie Van Deursen een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van Deursen die alleen mag gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van Deursen bekend?

Zoek naar familiewapen "Van Deursen"

Kunt u geen familiewapen voor Van Deursen vinden, wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van Deursen laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende onderdelen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van Deursen, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Vastleggen van alle gegevens

Wanneer u even bezig bent met stamboomonderzoek naar familie Van Deursen ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige programma's zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Terug in de geschiedenis Van Deursen

Ook informatie over overleden Van Deursen-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van Deursen

overleden Van Deursen
Informatie over overleden Van Deursen familieleden geven veel informatie voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe het familielid Van Deursen dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Aanvullende ideeën voor de stamboom Van Deursen

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Van Deursen? Kijk dan eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Van Deursen
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Van Deursen

Wat betekent de naam Van Deursen?

Wat betekent uw naam Van Deursen? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Van Deursen op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Van Deursen
Wat betekent Van Deursen?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van Deursen. Zoek betekenis van Van Deursen »

Wie heet er nog meer Van Deursen?

Wie heten er nog meer Van Deursen? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Van Deursen
Wie heet er ook Van Deursen? Tip: Zoek bekende of onbekende naamgenoten op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Historische archieven

De archieven hebben een schat aan informatie om uw stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk op internet om informatie over uw familieleden te acherhalen.

Regionale historische archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Van Deursen
Vind meer informatie over familie Van Deursen in de regionale archieven.

Boeken voor genealogisch onderzoek naar familie Van Deursen

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn tips te vinden hoe men de genealogie van Van Deursen kan onderzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar enkele van de beste boeken. Deze boeken kunnen assisteren bij het familieonderzoek naar:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
Verborgen verleden
 

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Van Deursen
Hoe leefde Van Deursen vroeger? Het bekende kunstwerk van Brueghel laat via gezegden zien hoe mensen vroeger leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Van Deursen
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van Deursen voorkomt in de geschiedenis.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van Deursen in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van Deursen, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Van Deursen in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van Deursen.

Schrijfwijzen Van Deursen?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van Deursen?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van Deursen. Zoek schrijfwijzen van Van Deursen »

Geef de familiegeschiedenis Van Deursen kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële archieven. Hier zijn een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van Deursen
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Van Deursen:

Is familie Van Deursen van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel voorgelegd: "Is mijn familie misschien van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van Deursen deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van Deursen. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De adelijke families

Meer over stamboom Van Deursen

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Van Deursen? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Van Deursen uitzoeken
Meer weten over van familie Van Deursen?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van de Velde | stamboom Spaans | stamboom Buitenhuis | stamboom Witte | stamboom Van Ingen