de bronnen voor

Stamboom Van der Steen


Overzicht van de beste gegevens voor stamboom Van der Steen
Onderzoek doen naar familie Van der Steen? Begin hieronder met een overzicht van aanpak voor de genelaogie van uw familie Van der Steen. De verwijzingen zijn specifiek voor Van der Steen.
Suggestie: naast de online bronnen op deze website, is dit ook een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van stamboom Van der Steen in 5 minuten


Het begin van de stamboom Van der Steen is eigenlijk erg simpel. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Van der Steen
De stamboom maken Van der Steen

Stamboomonderzoek naar Van der Steen - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Van der Steen hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Van der Steen.

Op deze website vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Van der Steen, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor de stamboom Van der Steen.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Van der Steen voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van der Steen
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van der Steen

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van der Steen
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van der Steen

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Van der Steen. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Zaken om rekening mee te houden

Bij stamboomonderzoek naar Van der Steen is het van belang om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Eenzelfde (achter)naam Van der Steen betekent niet per definitie dat er een verwantschap bestaat (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele bronnen, indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Houd altijd bij waar u bepaalde data gevonden heeft. Zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Van der Steen zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om auteursrechtelijke problemen te omzeilen EN ook om de betrouwbaarheid van de gegevens te controleren.


Van der Steen online
Gegevens van Van der Steen online ontdekt? Check altijd de bronnen.

Stamboom Van der Steen steeds verder uitzoeken

U wilt de stamboom Van der Steen steeds meer uitzoeken? Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Van der Steen. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Van der Steen: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van der Steen: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van der Steen: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van der Steen: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van achternaam Van der Steen te vinden, de stamvader Van der Steen en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de diverse voorvaders.

De stamreeks Van der Steen geeft ook een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de familie Van der Steen.stamvader Van der Steen
Stamvader Van der Steen is de naamgever van de familie Van der Steen


stamreeks Van der Steen
kwartierstaat Van der Steen
genealogie Van der Steen
parenteel Van der Steen

Online informatie voor Stamboom Van der Steen

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom eenvoudig op internet te zoeken zijn?Let op: weet dat gegevens van derden onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Van der Steen
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van der Steen

Snel veel informatie vinden voor familie Van der Steen? Zoek direct resultaat op de volgende websites:

 • FamilySearch.org Van der Steen
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van der Steen.

 • CBG Van der Steen
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van der Steen".

 • MyHeritage.com Van der Steen
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van der Steen.
 • WieWasWie Van der Steen
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van der Steen".

 • Zoek "Van der Steen" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Van der Steen
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

Nog meer ideeën voor de stamboom Van der Steen

U zoekt aanvullende ideeën om meer te weten te komen over de stamboom van familie Van der Steen? Kijk dan eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Van der Steen
Lees meer over stamboomononderzoek naar Van der Steen

Heeft de familie Van der Steen een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van der Steen die alleen kunt gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van der Steen bekend?

Zoek naar familiewapen "Van der Steen"

Kunt u geen familiewapen van Van der Steen vinden, wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van der Steen laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van der Steen, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Van der Steen
Hoe leefde Van der Steen in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont veel oude Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Van der Steen voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Bibliografie Van der Steen
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van der Steen voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van der Steen, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van der Steen in het Nationaal Archief.

 • Van der Steen in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van der Steen.

Naslagwerken voor stamboomonderzoek familie

Ook in de boekhandel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Van der Steen kan onderzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar een paar van de beste genealogische boekenvoor de beginnende en gevorderderde stamboomonderzoeker. De volgende boeken zijn online te verkrijgen en kunnen behulpzaam zijn bij familieonderzoek:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Geef de familiegeschiedenis Van der Steen kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van der Steen
 • Bezoek een lokaal museum


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Van der Steen:

Waar komt de familienaam Van der Steen vandaan?

De naam Van der Steen bestaat zeker al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart ziet u waar de naam Van der Steen in Nederland of België veel gehanteerd wordt - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. U kunt dan in de gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Van der Steen

De naam Van der Steen: Wat is de herkomst van de naam Van der Steen? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Van der Steen (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van der Steen (BE) »

Wat betekent de naam Van der Steen?

Wat betekent uw naam Van der Steen? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. Waar is de naam Van der Steen op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Van der Steen
Wat betekent Van der Steen?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van der Steen. Zoek betekenis van Van der Steen »

Ben ik familie van de "bekende" Van der Steen?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Van der Steen, de beruchte crimineel Van der Steen, of filmster Van der Steen? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd figuur wil niet zeggen dat u werkelijk familie bent. Er zijn heel veel personen die toevalligerwijze eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Van der Steen misschien al eens is uitgeplozen.


Lid van familie Van der Steen ?
Maken bekende of beruchte bekendheden van vroeger ook deel uit van uw familie Van der Steen?

Google eens op "stamboom Van der Steen" of "genealogie Van der Steen" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar familie Van der Steen:

Wie heet er nog meer Van der Steen?

Wie heeft nog meer de achternaam Van der Steen? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Van der Steen
Wie heet er nog meer Van der Steen? Tip: Speur bekende of onbekende achternaamdragers op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Historische archieven

De archieven hebben een schat aan gegevens om een stamboom mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om informatie over uw familie op te speuren.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot deze oude administraties.

informatie Van der Steen
Vind nog meer informatie over familie Van der Steen in de historische archieven.

Software

Wanneer u even druk bent met stamboomonderzoek naar de familie Van der Steen ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is vaak zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige programma's zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Terug in de geschiedenis Van der Steen

Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van der Steen

overleden Van der Steen
Grafstenen van overleden Van der Steen familieleden geven veel extra informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Van der Steen dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Schrijfwijzen Van der Steen?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van der Steen?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van der Steen. Zoek schrijfwijzen van Van der Steen »

Is familie Van der Steen van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen deze vraag voor: "Is mijn familie misschien van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van der Steen deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van der Steen. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Nederlandse adelijke families

Meer weten over de stamboom Van der Steen

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Van der Steen? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Van der Steen uitzoeken
Meer weten over familie Van der Steen?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Arends | stamboom Bouma | stamboom Zwart | stamboom Van Rossum | stamboom Van Gils