de online bronnen voor

Stamboom Van der Louw


De gegevens voor stamboom Van der Louw
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Van der Louw? Begin hier met de genelaogie van uw familie. De bronnen op deze pagina zijn gepersonaliseerd voor uw familie Van der Louw.
Tip: naast de online links op deze website, raadpleeg ook:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start uw stamboom Van der Louw in 5 minuten


Het begin van stamboom Van der Louw is eigenlijk heel eenvoudig. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Van der Louw
De stamboom maken Van der Louw

Stamboomonderzoek naar Van der Louw - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Van der Louw hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Van der Louw.

Op deze pagina vindt u veel tips en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Van der Louw, zodat u snel bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor stamboom Van der Louw.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Van der Louw voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van der Louw
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van der Louw

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van der Louw
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van der Louw

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Van der Louw

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Van der Louw. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders eenvoudig online te zoeken zijn?Let op: merk op dat data van derden incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Van der Louw
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van der Louw

Eenvoudig veel informatie vinden voor familie Van der Louw? Zoek resultaat op deze websites:

 • Archieven Van der Louw
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • WieWasWie Van der Louw
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van der Louw".

 • MyHeritage.com Van der Louw
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van der Louw.
 • FamilySearch.org Van der Louw
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van der Louw.

 • CBG Van der Louw
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van der Louw".

 • Zoek "Van der Louw" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

De stamboom Van der Louw steeds uitgebreider laten groeien

Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Van der Louw. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Van der Louw: dit is onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van der Louw: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van der Louw: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van der Louw: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de naam Van der Louw te vinden, de stamvader Van der Louw en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorvaders.

De stamreeks Van der Louw geeft ook een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek naar de familie Van der Louw.stamvader Van der Louw
Stamvader Van der Louw is de naamgever van de familie Van der Louw


stamreeks Van der Louw
kwartierstaat Van der Louw
genealogie Van der Louw
parenteel Van der Louw

Let op: Om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Van der Louw is het belangrijk om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Eenzelfde naam Van der Louw betekent niet automatisch dat er een verwantschap is (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens altijd met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd bij waar u bepaalde data gevonden hebt, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Van der Louw zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bronnen om copyright issues te omzeilen en om direct de betrouwbaarheid van de data te verifieren.


Van der Louw online
Van der Louw online gevonden? Controleer altijd de oorspronkelijke bronnen.

Historische archieven

De archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om meer informatie over uw familie te vinden.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot die administraties.

informatie Van der Louw
Vind ook informatie over familie Van der Louw in de historische archieven.

Terug in de geschiedenis Van der Louw

Wanneer u al wat gegevens van stamboomleden hebt ontdekt, kunt u altijd verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden Van der Louw-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van der Louw

overleden Van der Louw
Informatie over overleden Van der Louw familieleden geven veel extra informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe deze persoon Van der Louw dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Wat betekent de naam Van der Louw?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Van der Louw op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Van der Louw
Wat betekent Van der Louw?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van der Louw. Zoek betekenis van Van der Louw »

Vastleggen van alle gegevens

Wanneer u even druk bent geweest met stamboomonderzoek naar familie Van der Louw wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is bij onderzoek vaak zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens, en de verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij een programma op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u gegevens uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Waar komt de familienaam Van der Louw vandaan?

De naam Van der Louw bestaat al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar Van der Louw in Nederland of België veel gebruikt is - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel informatie over familieleden kunt vinden. U kunt vervolgens in de gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Van der Louw

De naam Van der Louw: Maar waar komt Van der Louw vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Van der Louw (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van der Louw (BE) »

Ben ik familie van de "bekende" Van der Louw?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Van der Louw, de beruchte crimineel Van der Louw, of filmster Van der Louw? U hoeft niet per sefamilie te zijn.

Dezelfde achternaam als een algemeen beroemd figuur wil niet zeggen dat u per definitie familie bent. Er zijn veel mensen die per toeval dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit waarschijnlijk.

Om te achterhalen of u familie bent van de beroemde persoon, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de bekende figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Van der Louw misschien al eens is uitgeplozen.


Lid van familie Van der Louw ?
Maken beruchte beroemdheden van vroeger ook deel uit van uw familie Van der Louw?

Google eens op "stamboom Van der Louw" of "genealogie Van der Louw" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar familie Van der Louw:

Schrijfwijzen Van der Louw?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van der Louw?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van der Louw. Zoek schrijfwijzen van Van der Louw »

Naslagwerken voor genealogisch onderzoek Van der Louw

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Van der Louw kan onderzoeken. Hier een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen boekenvoor de beginnende en gevorderderde genelogisch onderzoeker. Deze boeken zijn online te koop en kunnen behulpzaam zijn bij familieonderzoek naar Van der Louw:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
 

Nog meer bronnen

U zoekt extra ideeën om meer te weten te komen over familie Van der Louw? Raadpleeg eens de volgende links:


bronnen stamboom Van der Louw
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Van der Louw

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Erg geschikt om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Van der Louw
Hoe leefde Van der Louw in het verleden? Het beroemde kunstwerk van Brueghel laat via gezegden zien hoe mensen in het verleden leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Van der Louw in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van der Louw.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van der Louw, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Bibliografie Van der Louw
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van der Louw voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Van der Louw voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van der Louw in het Nationaal Archief.

Heeft de familie Van der Louw een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van der Louw die alleen mag gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van der Louw bekend?

Zoek naar familiewapen "Van der Louw"

Kunt u geen familiewapen van Van der Louw vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van der Louw laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende delen. Hieronder staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van der Louw, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Wie heet er nog meer Van der Louw?

Wie heten er ook Van der Louw? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw onderzoek.


meer familie Van der Louw
Wie heet er nog meer Van der Louw? Speur onbekende naamdragers op, op Online Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Geef de familiegeschiedenis Van der Louw kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van der Louw
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek het lokale museum


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Van der Louw:

Is familie Van der Louw van adel?

Veel onderzoekers krijgen deze vraag vroeg of laat eens gesteld: "Is mijn familie ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van der Louw deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van der Louw. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Meer over stamboom Van der Louw

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Van der Louw? Bedenk dan het volgende:


stamboom Van der Louw uitzoeken
Meer weten over de stamboomvan familie Van der Louw?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Bergs | stamboom Arets | stamboom Balemans | stamboom Brummelhuis | stamboom Van der Ark