de beste bronnen voor

Stamboom Van der Est


Overzicht van de beste online bronnen en gegevens voor stamboom Van der Est
Onderzoek doen naar familie Van der Est? Begin hieronder met de stamboom van uw familie. De links op deze pagina zijn zoveel mogelijk gepersonaliseerd voor Van der Est.
Suggestie: naast de verwijzingen op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van de stamboom Van der Est in 5 minuten


Het starten met de stamboom Van der Est is in de basis heel eenvoudig. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Van der Est
Uw stamboom maken Van der Est

Stamboomonderzoek naar Van der Est - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Van der Est hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Van der Est.

Op deze pagina vindt u veel tips en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Van der Est, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden voor de stamboom Van der Est.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Van der Est uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van der Est
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van der Est

Sommige families vinden het mooi hun familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van der Est
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van der Est

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Stamboom Van der Est meer laten groeien

U wilt stamboom Van der Est meer laten groeien? Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Van der Est. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Van der Est: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van der Est: dit is onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van der Est: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van der Est: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de naam Van der Est te vinden, de stamvader Van der Est en tegelijk vaak ook de beroepen van de diverse voorvaders.

De stamreeks Van der Est geeft ook een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Van der Est
Stamvader Van der Est is de naamgever van de familie Van der Est


stamreeks Van der Est
kwartierstaat Van der Est
genealogie Van der Est
parenteel Van der Est

NB: Zaken om in de gaten te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Van der Est is het belangrijk om altijd rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Dezelfde (achter)naam Van der Est betekent niet per definitie dat er een bloedband bestaat (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens altijd met originele bronnen en indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd altijd bij waar u bepaalde data gevonden heeft. Zodat u het altijd kunt (her)controleren.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Van der Est zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om copyright discussies te voorkomen en daarnaast om de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Van der Est online
Gegevens van Van der Est online gevonden? Check de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Van der Est

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Van der Est. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom online te vinden zijn?Let op: onthoud dat gegevens van anderen onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Van der Est langzamerhand uit.


familie Van der Est
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van der Est

Eenvoudig informatie vinden voor de familie Van der Est? Zoek direct resultaat op deze sites:

 • Zoek "Van der Est" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Van der Est
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Van der Est
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van der Est.
 • FamilySearch.org Van der Est
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van der Est.

 • CBG Van der Est
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van der Est".

 • WieWasWie Van der Est
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van der Est".

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Erg geschikt om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Van der Est
Hoe leefde Van der Est in het verleden? Het bekende schilderij van Brueghel toont hoe mensen in de middeleeuwen leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van der Est in het Nationaal Archief.

 • Van der Est in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van der Est.

 • Bibliografie Van der Est
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van der Est voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Van der Est voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van der Est, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

Wat betekent de naam Van der Est?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Van der Est vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Van der Est
Wat betekent Van der Est?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van der Est. Zoek betekenis van Van der Est »

Historische archieven

De archieven hebben een schat aan gegevens om een stamboom mee op te zetten. Kijk online om meer gegevens over familieleden op te speuren.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Van der Est
Vind ook informatie over familie Van der Est in de lokale archieven.

Wat is de oorsprong van familienaam Van der Est?

De naam Van der Est bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar Van der Est in Nederland of België veel gehanteerd is - een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Van der Est

De naam Van der Est: Waar komt Van der Est vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Van der Est (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van der Est (BE) »

Geef de familiegeschiedenis Van der Est kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële archieven. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van der Est
 • Bezoek het lokale museum


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Van der Est:

Boeken voor genealogisch onderzoek naar

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn tips te vinden hoe men de genealogie van Van der Est kan onderzoeken. Hierbij een aantal verwijzingen naar enkele van de beste online te verkrijgen boekenvoor de startende en gevorderderde stamboomonderzoeker. De volgende boeken kunnen assisteren bij het stamboomonderzoek:

Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Nog meer ideeën voor de stamboom Van der Est

U zoekt nog meer bronnen voor familie Van der Est? Kijk eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Van der Est
Lees meer over stamboomononderzoek naar Van der Est

Terug in de geschiedenis Van der Est

Wanneer u al wat data van verwanten hebt gevonden, kunt u verder terug in de tijd. Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw onderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van der Est

overleden Van der Est
Informatie over overleden Van der Est familieleden geven veel aanvullende informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe het familielid Van der Est dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Vastleggen van alle stamboomgegevens

Wanneer u een tijdje druk bent met stamboomonderzoek naar familie Van der Est ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens, en de verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij een programma op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u gegevens uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wie heet er nog meer Van der Est?

Wie heten er nog meer Van der Est? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Van der Est
Wie heet er ook Van der Est? Speur bekende of onbekende naamdragers op, op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Heeft de familie Van der Est een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van der Est die alleen mag gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Van der Est oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van der Est bekend?

Zoek naar familiewapen "Van der Est"

Kunt u geen familiewapen voor Van der Est vinden, wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van der Est laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van der Est, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Ben ik familie van de "bekende" Van der Est?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Van der Est, de beruchte boef Van der Est, of filmster Van der Est? Dat wil niet zeggen dat u per sefamilie bent.

Dezelfde achternaam als een beroemd persoon wil niet betekenen dat u per se familie bent. Er zijn heel veel personen die eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u familie bent van de bekende figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen beroemde figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de genealogie van de bekende Van der Est wellicht al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Van der Est ?
Maken beruchte bekendheden van vroeger ook deel uit van uw familie Van der Est?

Google eens op "stamboom Van der Est" of "genealogie Van der Est" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Van der Est:

Schrijfwijzen Van der Est?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van der Est?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van der Est. Zoek schrijfwijzen van Van der Est »

Is familie Van der Est van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat eens voor: "Is mijn familie misschien van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van der Est deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van der Est. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Nederlandse adelijke families

Aavullende informatie voor de stamboom Van der Est

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Van der Est? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Van der Est uitzoeken
Meer weten over de stamboom Van der Est?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Alberg | stamboom Addens | stamboom Van Aalsum | stamboom Anten | stamboom Allart