de beste bronnen

Stamboom Van den Oudenrijn


De beste online bronnen en gegevens voor stamboom Van den Oudenrijn
Benieuwd naar de stamboom van familie Van den Oudenrijn? Begin hier met de stamboom van uw familie Van den Oudenrijn. De verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor Van den Oudenrijn.
Tip: naast de verwijzingen op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van stamboom Van den Oudenrijn in 5 minuten


Het begin van de stamboom Van den Oudenrijn is eigenlijk erg simpel. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Van den Oudenrijn
Uw stamboom maken Van den Oudenrijn

Stamboomonderzoek naar Van den Oudenrijn - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Van den Oudenrijn hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Van den Oudenrijn.

Op deze pagina vindt u veel tips en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Van den Oudenrijn.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Van den Oudenrijn voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van den Oudenrijn
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van den Oudenrijn

Sommige families vinden het mooi hun familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van den Oudenrijn
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van den Oudenrijn

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Let op: Om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Van den Oudenrijn is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

 • Eenzelfde achternaam Van den Oudenrijn betekent niet automatisch dat er een verwantschap bestaat (m.a.w. dat het familie is). Controleer gevonden gegevens altijd met originele bronnen en zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk veel fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Houd altijd bij waar u data ontdekt hebt, zodat u het altijd kunt controleren.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Van den Oudenrijn zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bron om auteursrechtelijke discussies te omzeilen en daarnaast om de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Van den Oudenrijn online
Informatie over Van den Oudenrijn online gevonden? Check de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Van den Oudenrijn

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders eenvoudig op internet te vinden zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van derden onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Van den Oudenrijn
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van den Oudenrijn

Eenvoudig gegevens vinden voor familie Van den Oudenrijn? Vind resultaat op de volgende websites:

 • Archieven Van den Oudenrijn
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • CBG Van den Oudenrijn
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van den Oudenrijn".

 • WieWasWie Van den Oudenrijn
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van den Oudenrijn".

 • Zoek "Van den Oudenrijn" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • FamilySearch.org Van den Oudenrijn
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van den Oudenrijn.

 • MyHeritage.com Van den Oudenrijn
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van den Oudenrijn.

De stamboom Van den Oudenrijn steeds uitgebreider uitzoeken

U wilt stamboom meer laten groeien? Ga verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Van den Oudenrijn. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Van den Oudenrijn: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van den Oudenrijn: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van den Oudenrijn: dit betreft onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van den Oudenrijn: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van achternaam Van den Oudenrijn te vinden, de stamvader Van den Oudenrijn en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de diverse voorouders. Soms stuit mee daarmee ook op een familiewapen Van den Oudenrijn.

De stamreeks Van den Oudenrijn geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de familie Van den Oudenrijn.stamvader Van den Oudenrijn
Stamvader Van den Oudenrijn is de naamgever van de familie Van den Oudenrijn


stamreeks Van den Oudenrijn
kwartierstaat Van den Oudenrijn
genealogie Van den Oudenrijn
parenteel Van den Oudenrijn

Stamboom Programmatuur

Wanneer u een tijdje druk bent met onderzoek naar de familie Van den Oudenrijn ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij onderzoek veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan informatie om een stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk op internet om meer informatie over uw familie te acherhalen.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot deze administraties.

informatie Van den Oudenrijn
Vind ook informatie over familie Van den Oudenrijn in de archieven.

Terug in de geschiedenis Van den Oudenrijn

Wanneer u al wat data van familieleden hebt gevonden, kunt u verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden Van den Oudenrijn-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van den Oudenrijn

overleden Van den Oudenrijn
Informatie over overleden Van den Oudenrijn familieleden geven veel informatie voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan deze persoon Van den Oudenrijn dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Wat betekent de naam Van den Oudenrijn?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Van den Oudenrijn op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Van den Oudenrijn
Wat betekent Van den Oudenrijn?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van den Oudenrijn. Zoek betekenis van Van den Oudenrijn »

Heeft de familie Van den Oudenrijn een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van den Oudenrijn die alleen mag gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van den Oudenrijn bekend?

Zoek naar familiewapen "Van den Oudenrijn"

Kunt u geen familiewapen voor Van den Oudenrijn vinden, wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van den Oudenrijn laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hierna staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van den Oudenrijn, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Aanvullende bronnen

U zoekt nog meer bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Van den Oudenrijn? Raadpleeg dan eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Van den Oudenrijn
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Van den Oudenrijn

Schrijfwijzen Van den Oudenrijn?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van den Oudenrijn?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van den Oudenrijn. Zoek schrijfwijzen van Van den Oudenrijn »

Wie heet er nog meer Van den Oudenrijn?

Wie heten er nog meer Van den Oudenrijn? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Van den Oudenrijn
Wie heet er ook Van den Oudenrijn? Tip: Speur bekende of onbekende naamgenoten op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Geef de familiegeschiedenis Van den Oudenrijn kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van den Oudenrijn
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Van den Oudenrijn:

Ben ik familie van de "bekende" Van den Oudenrijn?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Van den Oudenrijn, de beruchte boef Van den Oudenrijn, of filmster Van den Oudenrijn? U hoeft niet per sefamilie te zijn.

Dezelfde naam als een beroemd persoon wil niet zeggen dat u per se familie bent. Er zijn heel veel personen die toevallig dezelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de beroemde figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Van den Oudenrijn wellicht al eens is onderzocht.


Lid van familie Van den Oudenrijn ?
Maken beruchte bekendheden van vroeger ook deel uit van uw familie Van den Oudenrijn?

Google eens op "stamboom Van den Oudenrijn" of "genealogie Van den Oudenrijn" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw of andere familie Van den Oudenrijn:

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Van den Oudenrijn
Hoe leefde Van den Oudenrijn in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont diverse oude beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Van den Oudenrijn in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van den Oudenrijn.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van den Oudenrijn, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van den Oudenrijn in het Nationaal Archief.

 • Krantenartikelen waarin Van den Oudenrijn voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Van den Oudenrijn
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van den Oudenrijn voorkomt in de geschiedenis.

Naslagwerken stamboomonderzoek naar

Ook in de boekhandel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van Van den Oudenrijn kan opstellen. Hier een verwijzing naar enkele van de beste boeken. Deze boeken zijn via internet te bestellen en kunnen behulpzaam zijn bij het familieonderzoek:

Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Waar komt de naam Van den Oudenrijn vandaan?

De naam Van den Oudenrijn bestaat zeker al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut ziet u waar Van den Oudenrijn in Nederland of België veel gebruikt wordt - veel gebruik geeft een sterke aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Van den Oudenrijn

De naam Van den Oudenrijn: Wat is de herkomst van Van den Oudenrijn? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Van den Oudenrijn (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van den Oudenrijn (BE) »

Is familie Van den Oudenrijn van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van den Oudenrijn deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van den Oudenrijn. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Aavullende informatie voor de stamboom Van den Oudenrijn

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Van den Oudenrijn? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Van den Oudenrijn uitzoeken
Meer weten over van familie Van den Oudenrijn?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Alp | stamboom Amelo | stamboom Adan | stamboom Anakotta | stamboom Bartman