de online bronnen

Stamboom Van de Vin


De bronnen voor stamboom Van de Vin
Onderzoek doen naar uw familie Van de Vin? Begin hier met een overzicht van aanpak voor de genelaogie van uw familie Van de Vin. De bronnen zijn zoveel mogelijk gepersonaliseerd voor familie Van de Vin.
Suggestie: naast de tips op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin de stamboom Van de Vin in 5 minuten


Het begin van stamboom Van de Vin is in de basis erg simpel. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Van de Vin
De stamboom maken Van de Vin

Stamboomonderzoek naar Van de Vin - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Van de Vin hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Van de Vin.

Op deze pagina vindt u veel tips en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Van de Vin, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden - specifiek voor stamboom Van de Vin.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Van de Vin voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van de Vin
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van de Vin

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van de Vin
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van de Vin

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Van de Vin

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom op internet te vinden zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat data van anderen incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Van de Vin langzamerhand uit.


familie Van de Vin
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van de Vin

Snel veel informatie vinden voor familie Van de Vin? Zoek resultaat op deze websites:

 • MyHeritage.com Van de Vin
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van de Vin.
 • WieWasWie Van de Vin
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van de Vin".

 • Zoek "Van de Vin" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • CBG Van de Vin
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van de Vin".

Stamboom Van de Vin steeds verder laten groeien

Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Van de Vin. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Van de Vin: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van de Vin: dit is onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van de Vin: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van de Vin: dit is stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de naam Van de Vin te vinden, de stamvader Van de Vin en daarnaast vaak ook de beroepen van de diverse voorouders. Soms stuit mee op een familiewapen Van de Vin.

De stamreeks Van de Vin geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de stamboom Van de Vin.stamvader Van de Vin
Stamvader Van de Vin is de naamgever van de familie Van de Vin


stamreeks Van de Vin
kwartierstaat Van de Vin
genealogie Van de Vin
parenteel Van de Vin

Waarschuwing: Om rekening mee te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Van de Vin is het van belang om altijd rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke (achter)naam Van de Vin betekent niet per definitie dat er een bloedband bestaat (met andere woorden: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd altijd bij waar u bepaalde data ontdekt hebt. Zodat u het altijd kunt controleren.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Van de Vin zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om auteursrechtelijke issues te omzeilen EN daarnaast om de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Van de Vin online
Gegevens van Van de Vin online gevonden? Controleer altijd de bronnen.

Heeft de familie Van de Vin een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van de Vin die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van de Vin bekend?

Zoek naar familiewapen "Van de Vin"

Kunt u geen familiewapen van Van de Vin vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van de Vin laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse onderdelen. Hierna staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van de Vin, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Waar komt de familienaam Van de Vin vandaan?

De naam Van de Vin bestaat zeker al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart kunt u zien waar de naam Van de Vin in Nederland of België veel gehanteerd is - een sterke aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel familieleden kunt traceren. U kunt vervolgens in gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Van de Vin

De naam Van de Vin: Wat is de herkomst van Van de Vin? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Van de Vin (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van de Vin (BE) »

Aanvullende bronnen

U zoekt extra bronnen om meer te weten te komen over familie Van de Vin? Raadpleeg dan eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Van de Vin
Lees meer over stamboomononderzoek naar Van de Vin

Wie heet er nog meer Van de Vin?

Wie heten er ook Van de Vin? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Van de Vin
Wie heet er nog meer Van de Vin? Zoek bekende of onbekende familieleden op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Boeken voor genealogisch onderzoek naar familie

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn tips te vinden hoe men de stamboom van familie Van de Vin kan onderzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar enkele van de beste naslagwerkenvoor de startende genelogisch onderzoeker. De volgende boeken kunnen helpen bij stamboomonderzoek:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
 

Geef de familiegeschiedenis Van de Vin kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van de Vin
 • Bezoek het lokale museum


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Van de Vin:

Schrijfwijzen Van de Vin?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van de Vin?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van de Vin. Zoek schrijfwijzen van Van de Vin »

Wat betekent de naam Van de Vin?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Van de Vin vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Van de Vin
Wat betekent Van de Vin?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van de Vin. Zoek betekenis van Van de Vin »

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Van de Vin
Hoe leefde Van de Vin vroeger? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont diverse oude Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Van de Vin
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van de Vin voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van de Vin, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van de Vin in het Nationaal Archief.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

Terug in de geschiedenis Van de Vin

Wanneer u al wat data van stamboomleden hebt ontdekt, kunt u altijd verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw speurwerk vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van de Vin

overleden Van de Vin
Grafstenen van overleden Van de Vin familieleden geven veel extra gegevens voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe het familielid Van de Vin dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Stamboom Software

Wanneer u een tijdje bezig bent met stamboomonderzoek naar de familie Van de Vin ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij onderzoek vaak zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan gegevens om een stamboom mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om informatie over familieleden op te zoeken.

Regionale historische archieven:

Naast archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot deze administraties.

informatie Van de Vin
Vind ook informatie over familie Van de Vin in de lokale archieven.

Ben ik familie van de "bekende" Van de Vin?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Van de Vin, de beruchte boef Van de Vin, of moviestar Van de Vin? U hoeft niet per definitie familie te zijn.

Dezelfde achternaam als een bekend figuur wil niet betekenen dat u per definitie familie bent. Er zijn veel personen die toevallig dezelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen beroemde persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de genealogie van de bekende Van de Vin misschien al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Van de Vin ?
Maken beruchte personen uit het verleden ook deel uit van uw familie Van de Vin?

Google eens op "stamboom Van de Vin" of "genealogie Van de Vin" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar uw of andere familie Van de Vin:

Is familie Van de Vin van adel?

Veel onderzoekers krijgen deze vraag wel voorgelegd: "Is mijn familie misschien van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van de Vin deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van de Vin. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De adelijke families

Meer weten over de stamboom Van de Vin

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Van de Vin? Bedenk dan het volgende:


stamboom Van de Vin uitzoeken
Meer weten over familie Van de Vin?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Bekx | stamboom Bennik | stamboom Van Haastert | stamboom Bernhard | stamboom Goosens