de beste online bronnen voor

Stamboom Van de Mheen


Overzicht van de online bronnen voor stamboom Van de Mheen
Benieuwd naar de stamboom van familie Van de Mheen? Begin hieronder met de genelaogie van uw familie. De links zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor Van de Mheen.
Tip: naast de online links op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van de stamboom Van de Mheen in 5 minuten


Het starten met de stamboom Van de Mheen is in de basis erg eenvoudig. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Van de Mheen
De stamboom maken Van de Mheen

Stamboomonderzoek naar Van de Mheen - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Van de Mheen hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Van de Mheen.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Van de Mheen, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden voor de stamboom Van de Mheen.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Van de Mheen uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van de Mheen
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van de Mheen

Sommige families vinden het mooi hun familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van de Mheen
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van de Mheen

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Van de Mheen

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Van de Mheen. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom eenvoudig online te vinden zijn?Let op: onthoud dat data van derden incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Van de Mheen
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van de Mheen

Eenvoudig veel gegevens vinden voor de familie Van de Mheen? Vind direct resultaat op deze websites:

 • FamilySearch.org Van de Mheen
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van de Mheen.

 • CBG Van de Mheen
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van de Mheen".

 • Zoek "Van de Mheen" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • MyHeritage.com Van de Mheen
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van de Mheen.
 • Archieven Van de Mheen
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

De stamboom steeds verder laten groeien

Ga steeds verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Van de Mheen. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Van de Mheen: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van de Mheen: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van de Mheen: dit is onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van de Mheen: dit betreft onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van achternaam Van de Mheen te vinden, de stamvader Van de Mheen en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorvaders. Soms stuit mee op een familiewapen Van de Mheen.

De stamreeks Van de Mheen geeft ook een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek naar de stamboom Van de Mheen.stamvader Van de Mheen
Stamvader Van de Mheen is de naamgever van de familie Van de Mheen


stamreeks Van de Mheen
kwartierstaat Van de Mheen
genealogie Van de Mheen
parenteel Van de Mheen

Waarschuwing: Zaken om in de gaten te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Van de Mheen is het belangrijk om rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke (achter)naam Van de Mheen betekent niet vanzelf dat er een bloedband bestaat (m.a.w. dat het familie is). Controleer gegevens immer met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijffouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Leg vast waar u gegevens gevonden heeft. Zodat u het altijd kunt controleren.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Van de Mheen zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bron om copyright problemen te omzeilen EN om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te controleren.


Van de Mheen online
Van de Mheen online ontdekt? Controleer de bronnen.

Wat betekent de naam Van de Mheen?

Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Van de Mheen op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Van de Mheen
Wat betekent Van de Mheen?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van de Mheen. Zoek betekenis van Van de Mheen »

Wie heet er nog meer Van de Mheen?

Wie heeft nog meer de naam Van de Mheen? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Van de Mheen
Wie heet er ook Van de Mheen? Tip: Speur onbekende naamdragers op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Naslagwerken voor familieonderzoek naar Van de Mheen

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn bronnen te vinden hoe men de genealogie van familie Van de Mheen kan onderzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar een paar van de beste genealogische naslagwerkenvoor de beginnende stamboomonderzoeker. De volgende boeken zijn online te bestellen en kunnen helpen bij het familieonderzoek familie Van de Mheen:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Het grote familieboek
 

Geef de familiegeschiedenis Van de Mheen kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van de Mheen
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek het lokale museum


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Van de Mheen:

Historische archieven

De historische archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om een stamboom mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om meer informatie over familieleden te vinden.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot deze administraties.

informatie Van de Mheen
Vind ook informatie over familie Van de Mheen in de archieven.

Aanvullende bronnen voor stamboomonderzoek Van de Mheen

U zoekt nog meer ideeën om meer te weten te komen over de stamboom van familie Van de Mheen? Raadpleeg dan eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Van de Mheen
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Van de Mheen

Heeft de familie Van de Mheen een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Van de Mheen te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van de Mheen die alleen mag gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van de Mheen bekend?

Zoek naar familiewapen "Van de Mheen"

Kunt u geen familiewapen van Van de Mheen vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een expert in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van de Mheen laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse onderdelen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van de Mheen, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Schrijfwijzen Van de Mheen?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van de Mheen?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van de Mheen. Zoek schrijfwijzen van Van de Mheen »

Vastleggen van alle data

Er is vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle data, en hun verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let bij een programma op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Terug in de geschiedenis Van de Mheen

Wanneer u al wat gegevens van verwanten hebt ontdekt, kunt u verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden Van de Mheen-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw onderzoek vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van de Mheen

overleden Van de Mheen
Grafstenen van overleden Van de Mheen familieleden geven veel aanvullende gegevens voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe het familielid Van de Mheen dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Van de Mheen
Hoe leefde Van de Mheen in het verleden? Het bekende schilderij van Brueghel laat via uitgebeelde spreekwoorden zien hoe mensen vroeger leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Van de Mheen voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van de Mheen in het Nationaal Archief.

 • Bibliografie Van de Mheen
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van de Mheen voorkomt in de geschiedenis.

 • Van de Mheen in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van de Mheen.

Wat is de oorsprong van familienaam Van de Mheen?

De naam Van de Mheen bestaat zeker al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar de naam Van de Mheen in Nederland of België veel gebruikt is - een sterke aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel informatie over familieleden kunt vinden. U kunt vervolgens in gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Van de Mheen

De naam Van de Mheen: Maar waar komt Van de Mheen vandaan? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Van de Mheen (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van de Mheen (BE) »

Ben ik familie van de "bekende" Van de Mheen?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Van de Mheen, de beruchte crimineel Van de Mheen, of moviestar Van de Mheen? U hoeft niet familie te zijn.

Dezelfde achternaam als een bekend persoon wil niet zeggen dat u werkelijk familie bent. Er zijn veel personen die per toeval eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u familie bent van de beroemde figuur, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de algemeen beroemde persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de stamboom of genealogie van de bekende Van de Mheen wellicht al eens is uitgeplozen.


Lid van familie Van de Mheen ?
Maken beruchte figuren van vroeger ook deel uit van uw familie Van de Mheen?

Google eens op "stamboom Van de Mheen" of "genealogie Van de Mheen" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Van de Mheen:

Is familie Van de Mheen van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen deze vraag vroeg of laat wel gesteld: "Is mijn familie misschien ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van de Mheen deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van de Mheen. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende informatie voor de stamboom Van de Mheen

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Van de Mheen? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Van de Mheen uitzoeken
Meer weten over de stamboom Van de Mheen?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Albertus | stamboom Van der Avoird | stamboom Benedictus | stamboom Benneker | stamboom Andrea