de bronnen voor

Stamboom Van de Meulenhof


Overzicht van de bronnen voor stamboom Van de Meulenhof
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Van de Meulenhof? Begin hier met de genelaogie van uw familie. De links op deze pagina zijn zoveel mogelijk gepersonaliseerd voor uw familie.
Tip: naast de links op deze website, is dit ook een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van stamboom Van de Meulenhof in 5 minuten


Het starten met stamboom Van de Meulenhof is eigenlijk erg simpel. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Van de Meulenhof
De stamboom maken Van de Meulenhof

Stamboomonderzoek naar Van de Meulenhof - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Van de Meulenhof hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Van de Meulenhof.

Op deze site vindt u veel tips voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Van de Meulenhof, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor de stamboom Van de Meulenhof.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Van de Meulenhof voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van de Meulenhof
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van de Meulenhof

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van de Meulenhof
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van de Meulenhof

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

NB: Zaken om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Van de Meulenhof is het van belang om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Dezelfde achternaam Van de Meulenhof betekent niet automatisch dat er een verwantschap is (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens veel onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Leg altijd vast waar u bepaalde data gevonden heeft, zodat u het altijd kunt controleren.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Van de Meulenhof zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om auteursrechtelijke problemen te voorkomen en om direct de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


Van de Meulenhof online
Van de Meulenhof online ontdekt? Controleer altijd de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Van de Meulenhof

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom op internet te vinden zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van derden incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Van de Meulenhof langzamerhand uit.


familie Van de Meulenhof
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van de Meulenhof

Snel veel informatie vinden voor familie Van de Meulenhof? Vind direct resultaat op deze websites:

 • Archieven Van de Meulenhof
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • WieWasWie Van de Meulenhof
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van de Meulenhof".

 • FamilySearch.org Van de Meulenhof
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van de Meulenhof.

 • MyHeritage.com Van de Meulenhof
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van de Meulenhof.
 • Zoek "Van de Meulenhof" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

Stamboom Van de Meulenhof uitgebreider uitzoeken

U wilt de stamboom Van de Meulenhof steeds uitgebreider uitzoeken? Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Van de Meulenhof. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Van de Meulenhof: dit is onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van de Meulenhof: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van de Meulenhof: dit betreft onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van de Meulenhof: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van achternaam Van de Meulenhof te vinden, de stamvader Van de Meulenhof en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorvaders.

De stamreeks Van de Meulenhof geeft een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Van de Meulenhof
Stamvader Van de Meulenhof is de naamgever van de familie Van de Meulenhof


stamreeks Van de Meulenhof
kwartierstaat Van de Meulenhof
genealogie Van de Meulenhof
parenteel Van de Meulenhof

Schrijfwijzen Van de Meulenhof?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van de Meulenhof?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van de Meulenhof. Zoek schrijfwijzen van Van de Meulenhof »

Wat betekent de naam Van de Meulenhof?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Van de Meulenhof vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Van de Meulenhof
Wat betekent Van de Meulenhof?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van de Meulenhof. Zoek betekenis van Van de Meulenhof »

Vastleggen van alle data

Wanneer u even druk bent geweest met onderzoek naar de familie Van de Meulenhof ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij onderzoek vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en de verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat is de oorsprong van Van de Meulenhof?

De naam Van de Meulenhof bestaat zeker al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar de naam Van de Meulenhof in Nederland of België veel gebruikt is - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel familieleden kunt vinden. U kunt dan in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Van de Meulenhof

De naam Van de Meulenhof: Waar komt Van de Meulenhof vandaan? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Van de Meulenhof (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van de Meulenhof (BE) »

Heeft de familie Van de Meulenhof een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor Van de Meulenhof te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van de Meulenhof die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Van de Meulenhof oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van de Meulenhof bekend?

Zoek naar familiewapen "Van de Meulenhof"

Kunt u geen familiewapen voor Van de Meulenhof vinden, wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van de Meulenhof laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van de Meulenhof, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Terug in de geschiedenis Van de Meulenhof

Wanneer u al wat gegevens van verwanten hebt gevonden, kunt u altijd verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw onderzoek vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van de Meulenhof

overleden Van de Meulenhof
Grafstenen van overleden Van de Meulenhof familieleden geven veel gegevens voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe deze persoon Van de Meulenhof dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Ben ik familie van de "bekende" Van de Meulenhof?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Van de Meulenhof, de beruchte crimineel Van de Meulenhof, of filmster Van de Meulenhof? Dat wil niet zeggen dat u per definitie familie bent.

Dezelfde naam als een bekend figuur wil niet betekenen dat u per se familie bent. Er zijn veel personen die bij toeval eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit niet onwaarschijnlijk.

Om uit te vinden of u familie bent van de bekende figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen beroemde persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Van de Meulenhof misschien al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Van de Meulenhof ?
Maken bekende of beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Van de Meulenhof?

Google eens op "stamboom Van de Meulenhof" of "genealogie Van de Meulenhof" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Van de Meulenhof:

Wie heet er nog meer Van de Meulenhof?

Wie heten er ook Van de Meulenhof? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Van de Meulenhof
Wie heet er nog meer Van de Meulenhof? Speur onbekende achternaamgenoten op, op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Aanvullende bronnen

U zoekt extra bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Van de Meulenhof? Kijk eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Van de Meulenhof
Lees meer over stamboomononderzoek naar Van de Meulenhof

Historische archieven

De archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om een stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk online om meer informatie over familie te acherhalen.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Van de Meulenhof
Vind nog meer informatie over familie Van de Meulenhof in de regionale archieven.

Geef de familiegeschiedenis Van de Meulenhof kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële archieven. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van de Meulenhof


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Van de Meulenhof:

Naslagwerken voor genealogisch onderzoek naar familie

Ook in de boekhandel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Van de Meulenhof kan uitzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar een paar van de beste online te verkrijgen genealogische boeken. De volgende boeken kunnen helpen bij genealogisch onderzoek:

Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Van de Meulenhof
Hoe leefde Van de Meulenhof vroeger? Het beroemde schilderij van Brueghel geeft een beeld hoe mensen in de middeleeuwen leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Van de Meulenhof in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van de Meulenhof.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van de Meulenhof, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Van de Meulenhof voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Van de Meulenhof
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van de Meulenhof voorkomt in de geschiedenis.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van de Meulenhof in het Nationaal Archief.

Is familie Van de Meulenhof van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen deze vraag vroeg of laat eens voor: "Is mijn familie of een voorouder wellicht ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van de Meulenhof deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van de Meulenhof. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De adelijke families

Aavullende input voor de stamboom Van de Meulenhof

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Van de Meulenhof? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Van de Meulenhof uitzoeken
Meer weten over de stamboom Van de Meulenhof?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Aaij | stamboom Adelerhof | stamboom El Bakkali | stamboom Beaujean | stamboom Baarsma