de online bronnen voor

Stamboom Van Bilderbeek


De online bronnen en gegevens voor stamboom Van Bilderbeek
Stamboomonderzoek doen naar familie Van Bilderbeek? Begin hieronder met de stamboom van uw familie. De bronnen zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor Van Bilderbeek.
Suggestie: naast de verwijzingen op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin de stamboom Van Bilderbeek in 5 minuten


Het begin van de stamboom Van Bilderbeek is eigenlijk erg simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboom zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Van Bilderbeek
De stamboom maken Van Bilderbeek

Stamboomonderzoek naar Van Bilderbeek - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Van Bilderbeek hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Van Bilderbeek.

Op deze site vindt u veel tips, bronnen voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Van Bilderbeek.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Van Bilderbeek uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van Bilderbeek
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van Bilderbeek

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van Bilderbeek
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van Bilderbeek

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Van Bilderbeek is het van belang om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Een identieke achternaam Van Bilderbeek betekent niet vanzelf dat er een verwantschap bestaat (lees: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens veel fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Houd bij waar u bepaalde data gevonden heeft. Zodat u het kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Van Bilderbeek zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bron om auteursrechtelijke problemen te omzeilen EN ook om direct de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


Van Bilderbeek online
Van Bilderbeek online ontdekt? Check de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Van Bilderbeek

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders snel online te vinden zijn?Let op: onthoud dat data van derden incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Van Bilderbeek langzamerhand uit.


familie Van Bilderbeek
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van Bilderbeek

Eenvoudig informatie vinden voor de familie Van Bilderbeek? Zoek direct resultaat op de volgende sites:

 • FamilySearch.org Van Bilderbeek
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van Bilderbeek.

 • CBG Van Bilderbeek
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van Bilderbeek".

 • Archieven Van Bilderbeek
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Van Bilderbeek
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van Bilderbeek.
 • Zoek "Van Bilderbeek" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

Stamboom steeds uitgebreider uitzoeken

Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Van Bilderbeek. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Van Bilderbeek: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van Bilderbeek: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van Bilderbeek: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van Bilderbeek: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de achternaam Van Bilderbeek te vinden, de stamvader Van Bilderbeek en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorouders. Soms stuit mee op een familiewapen Van Bilderbeek.

De stamreeks Van Bilderbeek geeft een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de familie Van Bilderbeek.stamvader Van Bilderbeek
Stamvader Van Bilderbeek is de naamgever van de familie Van Bilderbeek


stamreeks Van Bilderbeek
kwartierstaat Van Bilderbeek
genealogie Van Bilderbeek
parenteel Van Bilderbeek

Naslagwerken familieonderzoek naar Van Bilderbeek

Ook in de boekhandel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Van Bilderbeek kan uitzoeken. Hierbij een verwijzing naar een paar van de beste genealogische naslagwerken. Deze boeken zijn online te verkrijgen en kunnen helpen bij het familieonderzoek Van Bilderbeek:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Schrijfwijzen Van Bilderbeek?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van Bilderbeek?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van Bilderbeek. Zoek schrijfwijzen van Van Bilderbeek »

Terug in de geschiedenis Van Bilderbeek

Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt bij uw onderzoek slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van Bilderbeek

overleden Van Bilderbeek
Grafstenen van overleden Van Bilderbeek familieleden geven veel informatie voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe het familielid Van Bilderbeek dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Van Bilderbeek
Hoe leefde Van Bilderbeek vroeger? Het bekende schilderij van Brueghel toont veel oude Nederlandse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Van Bilderbeek voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Van Bilderbeek in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van Bilderbeek.

 • Bibliografie Van Bilderbeek
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van Bilderbeek voorkomt in de geschiedenis.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van Bilderbeek in het Nationaal Archief.

Extra ideeën voor de stamboom Van Bilderbeek

U zoekt nog meer ideeën om meer te weten te komen over familie Van Bilderbeek? Kijk dan eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Van Bilderbeek
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Van Bilderbeek

Wat betekent de naam Van Bilderbeek?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Van Bilderbeek op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Van Bilderbeek
Wat betekent Van Bilderbeek?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van Bilderbeek. Zoek betekenis van Van Bilderbeek »

Geef de familiegeschiedenis Van Bilderbeek kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van Bilderbeek
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Van Bilderbeek:

Heeft de familie Van Bilderbeek een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor Van Bilderbeek te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van Bilderbeek die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van Bilderbeek bekend?

Zoek naar familiewapen "Van Bilderbeek"

Kunt u geen familiewapen van Van Bilderbeek vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van Bilderbeek laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende onderdelen. Hierna staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van Bilderbeek, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Wie heet er nog meer Van Bilderbeek?

Wie heeft nog meer de naam Van Bilderbeek? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Van Bilderbeek
Wie heet er nog meer Van Bilderbeek? Tip: Zoek bekende of onbekende naamdragers op, op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Programmatuur

Er is bij stamboomonderzoek vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en de onderlinge verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Historische archieven

De archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om informatie over familieleden te vinden.

Regionale historische archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot hun oude administraties.

informatie Van Bilderbeek
Vind nog meer informatie over familie Van Bilderbeek in de archieven.

Ben ik familie van de "bekende" Van Bilderbeek?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Van Bilderbeek, de beruchte boef Van Bilderbeek, of moviestar Van Bilderbeek? U hoeft niet per definitie familie te zijn.

Dezelfde achternaam als een algemeen bekend persoon wil niet betekenen dat u per se familie bent. Er zijn veel mensen die eenzelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de bekende persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen beroemde figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de genealogie van de bekende Van Bilderbeek misschien al eens is uitgezocht.


Lid van familie Van Bilderbeek ?
Maken bekende of beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Van Bilderbeek?

Google eens op "stamboom Van Bilderbeek" of "genealogie Van Bilderbeek" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar familie Van Bilderbeek:

Wat is de oorsprong van Van Bilderbeek?

De naam Van Bilderbeek bestaat zeker al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart kunt u zien waar Van Bilderbeek in Nederland of België veel gebruikt wordt - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt dan in de gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Van Bilderbeek

De naam Van Bilderbeek: Wat is de herkomst van Van Bilderbeek? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Van Bilderbeek (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van Bilderbeek (BE) »

Is familie Van Bilderbeek van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder wellicht van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van Bilderbeek deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van Bilderbeek. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende informatie voor stamboom Van Bilderbeek

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Van Bilderbeek? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Van Bilderbeek uitzoeken
Meer weten over de stamboom Van Bilderbeek?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Achtereekte | stamboom Van Amen | stamboom Annen | stamboom Barkel | stamboom Ata