de bronnen

Stamboom Van Beeck


De beste online gegevens voor stamboom Van Beeck
Onderzoek doen naar familie Van Beeck? Begin hieronder met de genelaogie van familie Van Beeck. De verwijzingen op deze pagina zijn gepersonaliseerd voor familie Van Beeck.
Tip: naast de links op deze website, lees ook:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin stamboom Van Beeck in 5 minuten


Het starten met stamboom Van Beeck is eigenlijk erg eenvoudig. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Van Beeck
De stamboom maken Van Beeck

Stamboomonderzoek naar Van Beeck - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Van Beeck hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Van Beeck.

Op deze website vindt u veel tips voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Van Beeck, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor stamboom Van Beeck.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Van Beeck voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van Beeck
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van Beeck

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van Beeck
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van Beeck

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

NB: Zaken om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Van Beeck is het belangrijk om altijd rekening te houden met het volgende.

 • Eenzelfde (achter)naam Van Beeck betekent niet per definitie dat er een bloedband is (lees: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens veel onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijffouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Leg altijd vast waar u bepaalde gegevens ontdekt hebt, zodat u het kunt terugvinden.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Van Beeck zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om copyright problemen te voorkomen EN daarnaast om de betrouwbaarheid van de data te verifieren.


Van Beeck online
Gegevens van Van Beeck online gevonden? Controleer altijd de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Van Beeck

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom snel online te vinden zijn?Let op: merk op dat gegevens van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Van Beeck
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van Beeck

Snel informatie vinden voor familie Van Beeck? Zoek direct resultaat op de volgende websites:

 • Zoek "Van Beeck" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Van Beeck
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • WieWasWie Van Beeck
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van Beeck".

 • MyHeritage.com Van Beeck
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van Beeck.

Stamboom uitgebreider uitzoeken

Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Van Beeck. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Van Beeck: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van Beeck: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van Beeck: dit betreft onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van Beeck: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de achternaam Van Beeck te vinden, de stamvader Van Beeck en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de voorvaders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Van Beeck geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Van Beeck
Stamvader Van Beeck is de naamgever van de familie Van Beeck


stamreeks Van Beeck
kwartierstaat Van Beeck
genealogie Van Beeck
parenteel Van Beeck

Terug in de geschiedenis Van Beeck

Ook informatie over overleden Van Beeck-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt bij uw onderzoek slim vast, zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van Beeck

overleden Van Beeck
Informatie over overleden Van Beeck familieleden geven veel extra gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan deze persoon Van Beeck dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Ben ik familie van de "bekende" Van Beeck?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Van Beeck, de beruchte crimineel Van Beeck, of filmster Van Beeck? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen bekend persoon wil niet betekenen dat u altijd familie bent. Er zijn heel veel mensen die toevalligerwijze eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u familie bent van de bekende figuur, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de algemeen bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de genealogie van de bekende Van Beeck wellicht al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Van Beeck ?
Maken bekende of beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Van Beeck?

Google eens op "stamboom Van Beeck" of "genealogie Van Beeck" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Van Beeck:

Vastleggen van alle data

Wanneer u een tijdje druk bent met onderzoek naar de familie Van Beeck wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is bij stamboomonderzoek veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er bij een programma op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Geef de familiegeschiedenis Van Beeck kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van Beeck
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Van Beeck:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Van Beeck
Hoe leefde Van Beeck in het verleden? Het beroemde kunstwerk van Brueghel geeft een beeld hoe mensen in de middeleeuwen leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van Beeck in het Nationaal Archief.

 • Van Beeck in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van Beeck.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van Beeck, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Bibliografie Van Beeck
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van Beeck voorkomt in de geschiedenis.

Wat betekent de naam Van Beeck?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Van Beeck vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Van Beeck
Wat betekent Van Beeck?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van Beeck. Zoek betekenis van Van Beeck »

Historische archieven

De historische archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om uw stamboom mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om informatie over familieleden op te speuren.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten of steden zelf ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot deze administraties.

informatie Van Beeck
Vind meer informatie over familie Van Beeck in de historische archieven.

Heeft de familie Van Beeck een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van Beeck die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van Beeck bekend?

Zoek naar familiewapen "Van Beeck"

Kunt u geen familiewapen van Van Beeck vinden, dan wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van Beeck laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van Beeck, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Wie heet er nog meer Van Beeck?

Wie heeft nog meer de achternaam Van Beeck? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Van Beeck
Wie heet er ook Van Beeck? Tip: Zoek onbekende achternaamdragers op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Schrijfwijzen Van Beeck?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van Beeck?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van Beeck. Zoek schrijfwijzen van Van Beeck »

Wat is de oorsprong van Van Beeck?

De naam Van Beeck bestaat al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart kunt u zien waar Van Beeck in Nederland of België veel gebruikt is - een aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. U kunt dan in gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Van Beeck

De naam Van Beeck: Wat is de herkomst van Van Beeck? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Van Beeck (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van Beeck (BE) »

Aanvullende bronnen

U zoekt aanvullende ideeën voor de stamboom van familie Van Beeck? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Van Beeck
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Van Beeck

Boeken familieonderzoek

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn tips te vinden hoe men de genealogie van Van Beeck kan uitzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar enkele van de beste boeken. De volgende boeken zijn online te bestellen en kunnen assisteren bij het familieonderzoek:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Het grote familieboek
 

Is familie Van Beeck van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag wel eens gesteld: "Is mijn familie wellicht ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van Beeck deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van Beeck. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Meer weten over stamboom Van Beeck

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Van Beeck? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Van Beeck uitzoeken
Meer weten over de stamboom familie Van Beeck?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Bosland | stamboom Andre | stamboom Bakkali | stamboom Baselmans | stamboom Baelemans