de beste bronnen

Stamboom Van Barneveld


De beste bronnen voor stamboom Van Barneveld
Onderzoek doen naar uw familie Van Barneveld? Begin hier met de stamboom van uw familie. De links zijn gepersonaliseerd voor uw familie Van Barneveld.
Tip: naast de links op deze website, raadpleeg ook eens:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van uw stamboom Van Barneveld in 5 minuten


Het begin van de stamboom Van Barneveld is eigenlijk heel eenvoudig. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboomonderzoek zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Van Barneveld
De stamboom maken Van Barneveld

Stamboomonderzoek naar Van Barneveld - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Van Barneveld hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Van Barneveld.

Op deze site vindt u veel tips, bronnen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Van Barneveld, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten zult vinden voor de stamboom Van Barneveld.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Van Barneveld uitvoeren.

Stamboomonderzoek Van Barneveld
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Van Barneveld

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Van Barneveld
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Van Barneveld

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Let op: Om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Van Barneveld is het van belang om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Eenzelfde (achter)naam Van Barneveld betekent niet automatisch dat er een bloedband is (m.a.w. dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen en zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens veel onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd altijd bij waar u bepaalde gegevens ontdekt hebt, zodat u het altijd kunt controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Van Barneveld zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om auteursrechtelijke issues te omzeilen en ook om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Van Barneveld online
Van Barneveld online gevonden? Check altijd de oorspronkelijke bronnen.

Stamboom Van Barneveld verder laten groeien

U wilt de stamboom Van Barneveld steeds uitgebreider uitzoeken? Ga verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Van Barneveld. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Van Barneveld: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Van Barneveld: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Van Barneveld: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Van Barneveld: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de achternaam Van Barneveld te vinden, de stamvader Van Barneveld en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de voorvaders.

De stamreeks Van Barneveld geeft ook een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Van Barneveld
Stamvader Van Barneveld is de naamgever van de familie Van Barneveld


stamreeks Van Barneveld
kwartierstaat Van Barneveld
genealogie Van Barneveld
parenteel Van Barneveld

Online informatie voor Stamboom Van Barneveld

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Van Barneveld. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom eenvoudig op internet te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van anderen onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Van Barneveld langzamerhand uit.


familie Van Barneveld
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Van Barneveld

Eenvoudig veel informatie vinden voor familie Van Barneveld? Zoek resultaat op de volgende websites:

 • Archieven Van Barneveld
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • Zoek "Van Barneveld" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • MyHeritage.com Van Barneveld
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Van Barneveld.
 • CBG Van Barneveld
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Van Barneveld".

 • WieWasWie Van Barneveld
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Van Barneveld".

 • FamilySearch.org Van Barneveld
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Van Barneveld.

Stamboom Software

Er is vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle data.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Schrijfwijzen Van Barneveld?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Van Barneveld?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Van Barneveld. Zoek schrijfwijzen van Van Barneveld »

Naslagwerken voor familieonderzoek naar familie

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel bronnen te vinden hoe men de stamboom van Van Barneveld kan onderzoeken. Hierbij een aantal verwijzingen naar een paar van de beste boekenvoor de startende en gevorderderde genelogisch onderzoeker. De volgende boeken zijn via internet te koop en kunnen helpen bij familieonderzoek naar familie:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
 

Terug in de geschiedenis Van Barneveld

Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Van Barneveld

overleden Van Barneveld
Grafstenen van overleden Van Barneveld familieleden geven veel extra informatie voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Van Barneveld dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Wat betekent de naam Van Barneveld?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. Waar is de naam Van Barneveld vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Van Barneveld
Wat betekent Van Barneveld?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Van Barneveld. Zoek betekenis van Van Barneveld »

Ben ik familie van de "bekende" Van Barneveld?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Van Barneveld, de beruchte crimineel Van Barneveld, of moviestar Van Barneveld? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een algemeen bekend persoon wil niet zeggen dat u altijd familie bent. Er zijn veel mensen die toevallig dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de beroemde persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de beroemde persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Van Barneveld misschien al eens is uitgezocht.


Lid van familie Van Barneveld ?
Maken beruchte figuren van vroeger ook deel uit van uw familie Van Barneveld?

Google eens op "stamboom Van Barneveld" of "genealogie Van Barneveld" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Van Barneveld:

Wie heet er nog meer Van Barneveld?

Wie heten er nog meer Van Barneveld? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Van Barneveld
Wie heet er ook Van Barneveld? Tip: Zoek bekende of onbekende naamgenoten op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Nog meer ideeën voor de stamboom Van Barneveld

U zoekt nog meer ideeën voor de stamboom van familie Van Barneveld? Raadpleeg dan eens de volgende links:


bronnen stamboom Van Barneveld
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Van Barneveld

Heeft de familie Van Barneveld een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor Van Barneveld te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Van Barneveld die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Van Barneveld oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Van Barneveld bekend?

Zoek naar familiewapen "Van Barneveld"

Kunt u geen familiewapen voor Van Barneveld vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Van Barneveld laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende onderdelen. Hierna staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Van Barneveld, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Geef de familiegeschiedenis Van Barneveld kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Van Barneveld
 • Bezoek het lokale museum


Vind andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Van Barneveld:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Van Barneveld
Hoe leefde Van Barneveld in het verleden? Het bekende schilderij van Brueghel toont diverse oude beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Van Barneveld in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Van Barneveld.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Van Barneveld in het Nationaal Archief.

 • Bibliografie Van Barneveld
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Van Barneveld voorkomt in de geschiedenis.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Van Barneveld, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Van Barneveld voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Historische archieven

De archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om uw stamboom mee te verrijken. Kijk op internet om meer informatie over familie te vinden.

Regionale archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Van Barneveld
Vind nog meer informatie over familie Van Barneveld in de historische archieven.

Wat is de oorsprong van Van Barneveld?

De naam Van Barneveld bestaat al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar Van Barneveld in Nederland of België veel gehanteerd wordt - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel familieleden zult vinden. U kunt vervolgens in gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Van Barneveld

De naam Van Barneveld: Wat is de herkomst van de naam Van Barneveld? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Van Barneveld (NL) »

België:
Zoek herkomst van Van Barneveld (BE) »

Is familie Van Barneveld van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder misschien ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Van Barneveld deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Van Barneveld. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor stamboom Van Barneveld

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Van Barneveld? Bedenk dan het volgende:


stamboom Van Barneveld uitzoeken
Meer weten over Van Barneveld?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Schneider | stamboom Hensen | stamboom Beelen | stamboom Struijk | stamboom Van Buren