de beste bronnen

Stamboom Uitslag


Overzicht van de bronnen en gegevens voor stamboom Uitslag
Onderzoek doen naar uw familie Uitslag? Begin hier met de stamboom van uw familie. De bronnen op deze pagina zijn zoveel mogelijk specifiek voor uw familie.
Suggestie: naast de verwijzingen op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van stamboom Uitslag in 5 minuten


Het begin van stamboom Uitslag is in de basis erg simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Uitslag
Uw stamboom maken Uitslag

Stamboomonderzoek naar Uitslag - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Uitslag hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Uitslag.

Op deze pagina vindt u veel tips voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Uitslag, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten zult vinden - specifiek voor de stamboom Uitslag.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Uitslag voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Uitslag
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Uitslag

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Uitslag
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Uitslag

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Zaken om rekening mee te houden

Bij stamboomonderzoek naar Uitslag is het van belang om altijd rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Een identieke achternaam Uitslag betekent niet per definitie dat er een verwantschap bestaat (lees: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens altijd met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens veel onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd altijd bij waar u bepaalde data ontdekt hebt. Zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Uitslag zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om auteursrechtelijke discussies te omzeilen en daarnaast om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Uitslag online
Uitslag online gevonden? Controleer de bronnen.

Stamboom verder uitzoeken

U wilt stamboom Uitslag steeds verder uitzoeken? Ga verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Uitslag. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Uitslag: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Uitslag: dit is onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Uitslag: dit is stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Uitslag: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de naam Uitslag te vinden, de stamvader Uitslag en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorvaders.

De stamreeks Uitslag geeft ook een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Uitslag
Stamvader Uitslag is de naamgever van de familie Uitslag


stamreeks Uitslag
kwartierstaat Uitslag
genealogie Uitslag
parenteel Uitslag

Online informatie voor Stamboom Uitslag

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Uitslag. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders eenvoudig op internet te vinden zijn?Let op: onthoud dat data van derden onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Uitslag langzamerhand uit.


familie Uitslag
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Uitslag

Eenvoudig veel informatie vinden voor de familie Uitslag? Zoek resultaat op deze sites:

 • MyHeritage.com Uitslag
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Uitslag.
 • FamilySearch.org Uitslag
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Uitslag.

 • Archieven Uitslag
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • WieWasWie Uitslag
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Uitslag".

 • Zoek "Uitslag" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

Wie heet er nog meer Uitslag?

Wie heeft nog meer de naam Uitslag? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Uitslag
Wie heet er ook Uitslag? Tip: Zoek bekende of onbekende naamdragers op, op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Uitslag
Hoe leefde Uitslag in het verleden? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont veel historische beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Uitslag
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Uitslag voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Uitslag voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Uitslag in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Uitslag.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Uitslag, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Uitslag in het Nationaal Archief.

Geef de familiegeschiedenis Uitslag kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Uitslag
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Uitslag:

Extra bronnen voor de stamboom Uitslag

U zoekt extra bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Uitslag? Kijk dan eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Uitslag
Lees meer over stamboomononderzoek naar Uitslag

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een schat aan informatie om een stamboom mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om meer informatie over uw familie te vinden.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot die administraties.

informatie Uitslag
Vind ook informatie over familie Uitslag in de lokale archieven.

Heeft de familie Uitslag een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Uitslag te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Uitslag die alleen kunt gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Uitslag oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Uitslag bekend?

Zoek naar familiewapen "Uitslag"

Kunt u geen familiewapen voor Uitslag vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Uitslag laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Uitslag, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Ben ik familie van de "bekende" Uitslag?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Uitslag, de beruchte boef Uitslag, of moviestar Uitslag? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen bekend persoon wil niet betekenen dat u per definitie familie bent. Er zijn veel mensen die eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u familie bent van de bekende persoon, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de algemeen beroemde figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de genealogie van de bekende Uitslag wellicht al eens door iemand is uitgezocht.


Lid van familie Uitslag ?
Maken bekende of beruchte beroemdheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Uitslag?

 • Biografisch Portaal Uitslag
  De site van Biografisch Portaal geeft informatie over kopstukken en andere beroemde figuren uit de Nederlandse geschiedenis, van het vroegste verleden tot nu.

 • "Uitslag" op Wikipedia zoeken
  Zoek of Uitslag voorkomt op Wikipedia (als bekend persoon of andere verwijzing)

Google eens op "stamboom Uitslag" of "genealogie Uitslag" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie Uitslag:

Schrijfwijzen Uitslag?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Uitslag?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Uitslag. Zoek schrijfwijzen van Uitslag »

Naslagwerken stamboomonderzoek familie

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn tips te vinden hoe men de stamboom van familie Uitslag kan opstellen. Hier een verwijzing naar een paar van de beste genealogische boekenvoor de beginnende genelogisch onderzoeker. Deze boeken kunnen helpen bij het familieonderzoek:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
 

Wat betekent de naam Uitslag?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Uitslag vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Uitslag
Wat betekent Uitslag?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Uitslag. Zoek betekenis van Uitslag »

Programmatuur

Er is bij stamboomonderzoek zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let bij een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Terug in de geschiedenis Uitslag

Wanneer u al wat gegevens van verwanten hebt ontdekt, kunt u verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt slim vast, zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Uitslag

overleden Uitslag
Informatie over overleden Uitslag familieleden geven veel aanvullende gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe het familielid Uitslag dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Waar komt de familienaam Uitslag vandaan?

De naam Uitslag bestaat mogelijk al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar de naam Uitslag in Nederland of België veel gehanteerd wordt - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Uitslag

De naam Uitslag: Maar waar komt de naam Uitslag nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Uitslag (NL) »

België:
Zoek herkomst van Uitslag (BE) »

Is familie Uitslag van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat eens gesteld: "Is mijn familie misschien van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Uitslag deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Uitslag. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor de stamboom Uitslag

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Uitslag? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Uitslag uitzoeken
Meer weten over de stamboom familie Uitslag?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Durieux | stamboom Blaauwgeers | stamboom Van Aanholt | stamboom Arensman | stamboom Bakels