de bronnen voor

Stamboom Trinidad


De beste online bronnen voor stamboom Trinidad
Benieuwd naar de stamboom van familie Trinidad? Begin hier met een overzicht van aanpak en bronnen voor de genelaogie van uw familie. De verwijzingen op deze page zijn specifiek voor uw familie.
Tip: naast de tips op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van de stamboom Trinidad in 5 minuten


Het starten met stamboom Trinidad is in de basis erg simpel. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Trinidad
Uw stamboom maken Trinidad

Stamboomonderzoek naar Trinidad - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Trinidad hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Trinidad.

Op deze site vindt u veel tips en aanwijzingen voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Trinidad, zodat u snel bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor de stamboom Trinidad.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Trinidad uitvoeren.

Stamboomonderzoek Trinidad
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Trinidad

Sommige families vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Trinidad
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Trinidad

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Trinidad. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Trinidad is het van belang om rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Een identieke (achter)naam Trinidad betekent niet vanzelf dat er een verwantschap is (met andere woorden: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen en indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u gegevens gevonden heeft. Zodat u het altijd kunt (her)controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Trinidad zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bronnen om copyright problemen te omzeilen en ook om de betrouwbaarheid van de gegevens te controleren.


Trinidad online
Gegevens van Trinidad online ontdekt? Controleer de oorspronkelijke bronnen.

Stamboom Trinidad steeds meer uitzoeken

U wilt stamboom meer uitzoeken? Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Trinidad. Kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek te doen:

 • stamreeks Trinidad: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Trinidad: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Trinidad: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Trinidad: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van achternaam Trinidad te vinden, de stamvader Trinidad en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de voorouders.

De stamreeks Trinidad geeft een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek naar de familie Trinidad.stamvader Trinidad
Stamvader Trinidad is de naamgever van de familie Trinidad


stamreeks Trinidad
kwartierstaat Trinidad
genealogie Trinidad
parenteel Trinidad

Online informatie voor Stamboom Trinidad

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom eenvoudig online te vinden zijn?Let op: weet dat data van anderen incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Trinidad langzamerhand uit.


familie Trinidad
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Trinidad

Snel veel gegevens vinden voor familie Trinidad? Zoek resultaat op deze sites:

 • MyHeritage.com Trinidad
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Trinidad.
 • FamilySearch.org Trinidad
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Trinidad.

 • Zoek "Trinidad" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie Trinidad
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Trinidad".

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Trinidad
Hoe leefde Trinidad vroeger? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont vele middeleeuwse Nederlandse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Trinidad
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Trinidad voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Trinidad voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Trinidad in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Trinidad, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

Ben ik familie van de "bekende" Trinidad?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlander, bekende familie Trinidad, de beruchte crimineel Trinidad, of filmster Trinidad? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een bekend persoon wil niet zeggen dat u altijd familie bent. Er zijn veel personen die per toeval dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de bekende persoon, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de stamboom of genealogie van de bekende Trinidad wellicht al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Trinidad ?
Maken beruchte figuren van vroeger ook deel uit van uw familie Trinidad?

Google eens op "stamboom Trinidad" of "genealogie Trinidad" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie Trinidad:

Wat is de oorsprong van naam Trinidad?

De naam Trinidad bestaat zeker al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut ziet u waar Trinidad in Nederland of België veel gebruikt is - een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel familieleden zult vinden. U kunt dan in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Trinidad

De naam Trinidad: Maar waar komt Trinidad vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Trinidad (NL) »

België:
Zoek herkomst van Trinidad (BE) »

Geef de familiegeschiedenis Trinidad kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Trinidad
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Trinidad:

Wat betekent de naam Trinidad?

Wat betekent de naam Trinidad? Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. Waar is de naam Trinidad op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Trinidad
Wat betekent Trinidad?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Trinidad. Zoek betekenis van Trinidad »

Boeken voor genealogisch onderzoek Trinidad

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel bronnen te vinden hoe men de stamboom van Trinidad kan onderzoeken. Hierbij een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen naslagwerkenvoor de beginnende en gevorderderde stamboomonderzoeker. De volgende boeken kunnen helpen bij stamboomonderzoek Trinidad:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
 

Stamboom Programmatuur

Er is bij stamboomonderzoek zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let bij een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een schat aan gegevens om een stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk op internet of ga er langs om meer informatie over uw familieleden op te speuren.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot die oude administraties.

informatie Trinidad
Vind meer informatie over familie Trinidad in de historische archieven.

Heeft de familie Trinidad een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Trinidad die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Trinidad oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Trinidad bekend?

Zoek naar familiewapen "Trinidad"

Kunt u geen familiewapen van Trinidad vinden, dan wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Trinidad laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Trinidad, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Terug in de geschiedenis Trinidad

Wanneer u al wat gegevens van familieleden hebt gevonden, kunt u altijd verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw onderzoek vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Trinidad

overleden Trinidad
Informatie over overleden Trinidad familieleden geven veel gegevens voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan het familielid Trinidad dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Wie heet er nog meer Trinidad?

Wie heten er nog meer Trinidad? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Trinidad
Wie heet er nog meer Trinidad? Speur bekende of onbekende naamgenoten op, op Online Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Schrijfwijzen Trinidad?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Trinidad?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Trinidad. Zoek schrijfwijzen van Trinidad »

Aanvullende bronnen

U zoekt nog meer ideeën voor de stamboom van familie Trinidad? Raadpleeg eens de volgende links:


bronnen stamboom Trinidad
Lees meer over stamboomononderzoek naar Trinidad

Is familie Trinidad van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen deze vraag vroeg of laat eens voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder misschien ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Trinidad deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Trinidad. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Aavullende informatie voor stamboom Trinidad

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Trinidad? Overweeg dan het volgende:


stamboom Trinidad uitzoeken
Meer weten over de stamboom familie Trinidad?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Anneveldt | stamboom Aikema | stamboom Blijenberg | stamboom Bishesar | stamboom Betjes