de online bronnen voor

Stamboom Titulaer


Overzicht van de beste bronnen voor stamboom Titulaer
Onderzoek doen naar uw familie Titulaer? Begin hier met een overzicht van aanpak voor de stamboom van uw familie Titulaer. De bronnen op deze pagina zijn specifiek voor Titulaer.
Suggestie: naast de online tips op deze website, raadpleeg ook:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start de stamboom Titulaer in 5 minuten


Het begin van de stamboom Titulaer is eigenlijk heel eenvoudig. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Titulaer
Uw stamboom maken Titulaer

Stamboomonderzoek naar Titulaer - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Titulaer hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Titulaer.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Titulaer, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden voor stamboom Titulaer.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Titulaer voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Titulaer
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Titulaer

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Titulaer
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Titulaer

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Titulaer

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Titulaer. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders eenvoudig op internet te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Titulaer
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Titulaer

Snel informatie vinden voor de familie Titulaer? Vind direct resultaat op de volgende sites:

 • FamilySearch.org Titulaer
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Titulaer.

 • MyHeritage.com Titulaer
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Titulaer.
 • Archieven Titulaer
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • WieWasWie Titulaer
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Titulaer".

 • Zoek "Titulaer" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • CBG Titulaer
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Titulaer".

De stamboom steeds uitgebreider uitzoeken

U wilt de stamboom steeds uitgebreider uitzoeken? Ga steeds verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Titulaer. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Titulaer: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Titulaer: dit betreft onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Titulaer: dit is onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Titulaer: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van naam Titulaer te vinden, de stamvader Titulaer en daarnaast vaak ook de beroepen van de diverse voorvaders. Soms stuit mee daarmee ook op een familiewapen Titulaer.

De stamreeks Titulaer geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de stamboom Titulaer.stamvader Titulaer
Stamvader Titulaer is de naamgever van de familie Titulaer


stamreeks Titulaer
kwartierstaat Titulaer
genealogie Titulaer
parenteel Titulaer

Om in de gaten te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Titulaer is het van belang om rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke achternaam Titulaer betekent niet per definitie dat er een verwantschap is (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele bronnen en zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Leg altijd vast waar u bepaalde data gevonden heeft. Zodat u het kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Titulaer zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bronnen om auteursrechtelijke discussies te omzeilen en daarnaast om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Titulaer online
Informatie over Titulaer online ontdekt? Check de oorspronkelijke bronnen.

Nog meer bronnen

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over familie Titulaer? Raadpleeg eens de volgende links:


bronnen stamboom Titulaer
Lees meer over stamboomononderzoek naar Titulaer

Heeft de familie Titulaer een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Titulaer die alleen mag gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Titulaer bekend?

Zoek naar familiewapen "Titulaer"

Kunt u geen familiewapen voor Titulaer vinden, wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Titulaer laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Titulaer, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Schrijfwijzen Titulaer?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Titulaer?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Titulaer. Zoek schrijfwijzen van Titulaer »

Wat is de oorsprong van Titulaer?

De naam Titulaer bestaat zeker al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut ziet u waar Titulaer in Nederland of België veel gehanteerd is - een aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel informatie over familieleden kunt traceren. U kunt dan in gemeentedocumenten van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Titulaer

De naam Titulaer: Wat is de herkomst van Titulaer? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Titulaer (NL) »

België:
Zoek herkomst van Titulaer (BE) »

Stamboom Programmatuur

Er is bij stamboomonderzoek zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en hun onderlinge verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Geef de familiegeschiedenis Titulaer kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Titulaer


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Titulaer:

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan informatie om uw stamboom mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om gegevens over familie op te speuren.

Regionale archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Titulaer
Vind ook informatie over familie Titulaer in de regionale archieven.

Boeken voor stamboomonderzoek naar

Ook in de boekenwinkel zijn veel tips te vinden hoe men de stamboom van Titulaer kan opstellen. Hier een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen genealogische boeken. De volgende boeken zijn online te koop en kunnen behulpzaam zijn bij familieonderzoek:

Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
 

Terug in de geschiedenis Titulaer

Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw onderzoek vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Titulaer

overleden Titulaer
Grafstenen van overleden Titulaer familieleden geven veel gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe het familielid Titulaer dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Wie heet er nog meer Titulaer?

Wie heeft nog meer de naam Titulaer? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Titulaer
Wie heet er ook Titulaer? Speur onbekende achternaamgenoten op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Ben ik familie van de "bekende" Titulaer?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Titulaer, de beruchte boef Titulaer, of moviestar Titulaer? U hoeft niet per sefamilie te zijn.

Dezelfde achternaam als een algemeen beroemd persoon wil niet zeggen dat u altijd familie bent. Er zijn heel veel mensen die eenzelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de bekende figuur, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de algemeen beroemde persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de genealogie van de beroemde Titulaer misschien al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Titulaer ?
Maken beruchte figuren uit het verleden ook deel uit van uw familie Titulaer?

Google eens op "stamboom Titulaer" of "genealogie Titulaer" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Titulaer:

Wat betekent de naam Titulaer?

Wat betekent de naam Titulaer? Uw voorouders hebben een naam aangenomengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Titulaer op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Titulaer
Wat betekent Titulaer?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Titulaer. Zoek betekenis van Titulaer »

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Titulaer
Hoe leefde Titulaer vroeger? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont hoe mensen vroeger leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Titulaer voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Titulaer
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Titulaer voorkomt in de geschiedenis.

 • Titulaer in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Titulaer.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Titulaer, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Titulaer in het Nationaal Archief.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

Is familie Titulaer van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag eens gesteld: "Is mijn familie of een voorouder van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Titulaer deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Titulaer. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Aavullende input voor stamboom Titulaer

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Titulaer? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Titulaer uitzoeken
Meer weten over de stamboom familie Titulaer?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Bergwerff | stamboom Arntz | stamboom Emons | stamboom Honkoop | stamboom Karim