de bronnen voor

Stamboom Ter Halle


De online gegevens voor stamboom Ter Halle
Onderzoek doen naar uw familie Ter Halle? Begin hieronder met de stamboom van uw familie. De links zijn geschikt gemaakt voor uw familie Ter Halle.
Tip: naast de online verwijzingen op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start de stamboom Ter Halle in 5 minuten


Het begin van stamboom Ter Halle is in de basis heel simpel. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Ter Halle
De stamboom maken Ter Halle

Stamboomonderzoek naar Ter Halle - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Ter Halle hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Ter Halle.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Ter Halle, zodat u snel bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor de stamboom Ter Halle.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Ter Halle voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Ter Halle
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Ter Halle

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Ter Halle
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Ter Halle

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Ter Halle

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Ter Halle. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom snel op internet te zoeken zijn?Let op: onthoud dat data van anderen incorrect kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Ter Halle langzamerhand uit.


familie Ter Halle
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Ter Halle

Eenvoudig informatie vinden voor familie Ter Halle? Vind direct resultaat op de volgende sites:

 • FamilySearch.org Ter Halle
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Ter Halle.

 • Zoek "Ter Halle" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie Ter Halle
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Ter Halle".

 • CBG Ter Halle
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Ter Halle".

 • MyHeritage.com Ter Halle
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Ter Halle.

Om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Ter Halle is het van belang om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Een identieke naam Ter Halle betekent niet automatisch dat er een bloedband is (m.a.w. dat het familie is). Controleer gegevens altijd met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk veel fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijffouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u data ontdekt heeft, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Ter Halle zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bron om auteursrechtelijke issues te voorkomen EN ook om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Ter Halle online
Informatie over Ter Halle online ontdekt? Check altijd de bronnen.

Stamboom Ter Halle steeds uitgebreider laten groeien

Ga verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Ter Halle. Kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Ter Halle: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Ter Halle: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Ter Halle: dit is onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Ter Halle: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de achternaam Ter Halle te vinden, de stamvader Ter Halle en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de voorouders. Soms stuit mee daarmee ook op een familiewapen Ter Halle.

De stamreeks Ter Halle geeft ook een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Ter Halle
Stamvader Ter Halle is de naamgever van de familie Ter Halle


stamreeks Ter Halle
kwartierstaat Ter Halle
genealogie Ter Halle
parenteel Ter Halle

Schrijfwijzen Ter Halle?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Ter Halle?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Ter Halle. Zoek schrijfwijzen van Ter Halle »

Ben ik familie van de "bekende" Ter Halle?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Ter Halle, de beruchte boef Ter Halle, of filmster Ter Halle? U hoeft niet per definitie familie te zijn.

Dezelfde naam als een beroemd figuur wil niet zeggen dat u per definitie familie bent. Er zijn heel veel mensen die per toeval dezelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de beroemde figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Ter Halle misschien al eens is onderzocht.


Lid van familie Ter Halle ?
Maken beruchte personen uit het verleden ook deel uit van uw familie Ter Halle?

Google eens op "stamboom Ter Halle" of "genealogie Ter Halle" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie Ter Halle:

Vastleggen van alle gegevens

Wanneer u even druk bent geweest met onderzoek naar de familie Ter Halle wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is bij stamboomonderzoek vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en de onderlinge verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Terug in de geschiedenis Ter Halle

Wanneer u al wat gegevens van familieleden hebt gevonden, kunt u verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden Ter Halle-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw speurwerk vindt bij uw onderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Ter Halle

overleden Ter Halle
Grafstenen van overleden Ter Halle familieleden geven veel extra gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe het familielid Ter Halle dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Geef de familiegeschiedenis Ter Halle kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële documenten. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Ter Halle
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek het lokale museum


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Ter Halle:

Aanvullende bronnen

U zoekt aanvullende ideeën voor familie Ter Halle? Kijk dan eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Ter Halle
Lees meer over stamboomononderzoek naar Ter Halle

Heeft de familie Ter Halle een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Ter Halle die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Ter Halle oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Ter Halle bekend?

Zoek naar familiewapen "Ter Halle"

Kunt u geen familiewapen Ter Halle vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Ter Halle laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Ter Halle, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Wat betekent de naam Ter Halle?

Wat betekent uw naam Ter Halle? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Ter Halle vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Ter Halle
Wat betekent Ter Halle?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Ter Halle. Zoek betekenis van Ter Halle »

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Ter Halle
Hoe leefde Ter Halle in het verleden? Het beroemde kunstwerk van Brueghel laat via uitgebeelde spreekwoorden zien hoe mensen in het verleden leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Ter Halle voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Ter Halle in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Ter Halle, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Bibliografie Ter Halle
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Ter Halle voorkomt in de geschiedenis.

Wat is de oorsprong van Ter Halle?

De naam Ter Halle bestaat al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar Ter Halle in Nederland of België veel gehanteerd wordt - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel informatie over familieleden kunt vinden. U kunt vervolgens in gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Ter Halle

De naam Ter Halle: Waar komt de naam Ter Halle vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Ter Halle (NL) »

België:
Zoek herkomst van Ter Halle (BE) »

Naslagwerken voor stamboomonderzoek naar familie Ter Halle

Ook in de boekhandel zijn veel tips te vinden hoe men de stamboom van familie Ter Halle kan onderzoeken. Hier een verwijzing naar enkele van de beste genealogische boekenvoor de startende en gevorderderde genelogisch onderzoeker. Deze boeken zijn via internet te koop en kunnen behulpzaam zijn bij het stamboomonderzoek:

Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
 

Wie heet er nog meer Ter Halle?

Wie heeft nog meer de naam Ter Halle? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Ter Halle
Wie heet er nog meer Ter Halle? Zoek bekende of onbekende naamgenoten op, op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Historische archieven

De regionale archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om een stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om meer gegevens over uw familie te vinden.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Ter Halle
Vind nog meer informatie over familie Ter Halle in de regionale archieven.

Is familie Ter Halle van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat voor: "Is mijn familie of een voorouder wellicht ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Ter Halle deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Ter Halle. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Nederlandse adelijke families

Aavullende input voor stamboom Ter Halle

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Ter Halle? Bedenk dan het volgende:


stamboom Ter Halle uitzoeken
Meer weten over familie Ter Halle?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Aslander | stamboom Aldewereld | stamboom Ajdid | stamboom Alibux | stamboom Alsema