de online bronnen voor

Stamboom Tepper


Overzicht van de online bronnen voor stamboom Tepper
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Tepper? Begin hier met de stamboom van familie Tepper. De verwijzingen zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor Tepper.
Tip: naast de online bronnen op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van uw stamboom Tepper in 5 minuten


Het begin van stamboom Tepper is in de basis heel simpel. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboom zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Tepper
Uw stamboom maken Tepper

Stamboomonderzoek naar Tepper - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Tepper hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Tepper.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Tepper.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Tepper voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Tepper
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Tepper

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Tepper
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Tepper

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

De stamboom Tepper meer uitzoeken

U wilt de stamboom Tepper steeds uitgebreider laten groeien? Ga verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Tepper. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Tepper: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Tepper: dit betreft onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Tepper: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Tepper: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van naam Tepper te vinden, de stamvader Tepper en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorouders.

De stamreeks Tepper geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Tepper
Stamvader Tepper is de naamgever van de familie Tepper


stamreeks Tepper
kwartierstaat Tepper
genealogie Tepper
parenteel Tepper

Let op: Om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Tepper is het van belang om rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Dezelfde (achter)naam Tepper betekent niet vanzelf dat er een verwantschap is (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gegevens immer met originele bronnen en indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Leg vast waar u bepaalde data gevonden hebt. Zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Tepper zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om auteursrechtelijke discussies te omzeilen en om direct de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Tepper online
Informatie over Tepper online gevonden? Check de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Tepper

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom op internet te zoeken zijn?Let op: weet dat gegevens van derden incorrect kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Tepper langzamerhand uit.


familie Tepper
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Tepper

Eenvoudig informatie vinden voor de familie Tepper? Vind resultaat op deze sites:

 • Zoek "Tepper" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • CBG Tepper
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Tepper".

 • WieWasWie Tepper
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Tepper".

 • Archieven Tepper
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • FamilySearch.org Tepper
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Tepper.

 • MyHeritage.com Tepper
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Tepper.

Programmatuur

Wanneer u een tijdje bezig bent geweest met stamboomonderzoek naar familie Tepper ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let bij een programma op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wie heet er nog meer Tepper?

Wie heeft nog meer de achternaam Tepper? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Tepper
Wie heet er ook Tepper? Tip: Speur bekende of onbekende familieleden op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Schrijfwijzen Tepper?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Tepper?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Tepper. Zoek schrijfwijzen van Tepper »

Wat betekent de naam Tepper?

Wat betekent uw naam Tepper? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. Waar is de naam Tepper vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Tepper
Wat betekent Tepper?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Tepper. Zoek betekenis van Tepper »

Ben ik familie van de "bekende" Tepper?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Tepper, de beruchte crimineel Tepper, of moviestar Tepper? Dat wil niet zeggen dat u familie bent.

Dezelfde naam als een beroemd persoon wil niet zeggen dat u per se familie bent. Er zijn veel personen die dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om te achterhalen of u familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u daadwerkelijk stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de genealogie van de bekende Tepper wellicht al eens is onderzocht.


Lid van familie Tepper ?
Maken bekende of beruchte beroemdheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Tepper?

 • Biografisch Portaal Tepper
  De site van Biografisch Portaal geeft informatie over kopstukken en opzienbarende figuren uit de geschiedenis, van het vroegste verleden tot nu.

 • "Tepper" op Wikipedia zoeken
  Zoek of Tepper voorkomt op Wikipedia (als bekend persoon of andere verwijzing)

Google eens op "stamboom Tepper" of "genealogie Tepper" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw of andere familie Tepper:

Terug in de geschiedenis Tepper

Wanneer u al wat data van familieleden hebt ontdekt, kunt u altijd verder terug in het verleden. Ook gegevens over overleden Tepper-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Tepper

overleden Tepper
Grafstenen van overleden Tepper familieleden geven veel aanvullende informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe deze persoon Tepper dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Historische archieven

De historische archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk op internet om gegevens over uw familie te acherhalen.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Tepper
Vind ook informatie over familie Tepper in de regionale archieven.

Aanvullende bronnen

U zoekt nog meer bronnen voor familie Tepper? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Tepper
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Tepper

Geef de familiegeschiedenis Tepper kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële archieven. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Tepper
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Tepper:

Boeken voor stamboomonderzoek naar Tepper

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn tips te vinden hoe men de genealogie van familie Tepper kan onderzoeken. Hierbij een verwijzing naar een paar van de beste naslagwerken. Deze boeken kunnen helpen bij genealogisch onderzoek naar familie:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Verborgen verleden
 

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Tepper
Hoe leefde Tepper vroeger? Het beroemde schilderij van Brueghel laat via uitgebeelde spreekwoorden zien hoe mensen in het verleden leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Tepper in het Nationaal Archief.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Tepper, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Tepper in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Tepper.

 • Krantenartikelen waarin Tepper voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Tepper
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Tepper voorkomt in de geschiedenis.

Heeft de familie Tepper een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor Tepper te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Tepper die alleen mag gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Tepper oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Tepper bekend?

Zoek naar familiewapen "Tepper"

Kunt u geen familiewapen van Tepper vinden, wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een expert te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Tepper laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse delen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Tepper, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Waar komt de familienaam Tepper vandaan?

De naam Tepper bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart kunt u zien waar Tepper in Nederland of België veel gebruikt wordt - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel informatie over familieleden kunt vinden. U kunt dan in de gemeentearchieven van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Tepper

De naam Tepper: Waar komt Tepper nu vandaan? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Tepper (NL) »

België:
Zoek herkomst van Tepper (BE) »

Is familie Tepper van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag wel voor: "Is mijn familie wellicht ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Tepper deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Tepper. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Aavullende informatie voor stamboom Tepper

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Tepper? Overweeg dan het volgende:


stamboom Tepper uitzoeken
Meer weten over familie Tepper?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Durieux | stamboom Blaauwgeers | stamboom Van Aanholt | stamboom Arensman | stamboom Bakels