de online bronnen

Stamboom Ten Hoven


De beste bronnen voor stamboom Ten Hoven
Benieuwd naar de stamboom van familie Ten Hoven? Begin hier met een overzicht van aanpak voor de stamboom van familie Ten Hoven. De bronnen op deze page zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor Ten Hoven.
Suggestie: naast de online links op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin uw stamboom Ten Hoven in 5 minuten


Het starten met stamboom Ten Hoven is in de basis erg simpel. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Ten Hoven
Uw stamboom maken Ten Hoven

Stamboomonderzoek naar Ten Hoven - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Ten Hoven hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Ten Hoven.

Op deze site vindt u veel tips en aanwijzingen voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Ten Hoven.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Ten Hoven uitvoeren.

Stamboomonderzoek Ten Hoven
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Ten Hoven

Sommige families vinden het mooi hun familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Ten Hoven
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Ten Hoven

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Ten Hoven

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Ten Hoven. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom eenvoudig online te vinden zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van anderen onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Ten Hoven langzamerhand uit.


familie Ten Hoven
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Ten Hoven

Eenvoudig gegevens vinden voor familie Ten Hoven? Vind resultaat op deze websites:

 • Archieven Ten Hoven
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • Zoek "Ten Hoven" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • FamilySearch.org Ten Hoven
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Ten Hoven.

 • CBG Ten Hoven
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Ten Hoven".

 • WieWasWie Ten Hoven
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Ten Hoven".

 • MyHeritage.com Ten Hoven
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Ten Hoven.

De stamboom Ten Hoven steeds meer uitzoeken

U wilt de stamboom uitgebreider uitzoeken? Ga steeds verder terug in de historie met verder onderzoek naar Ten Hoven. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Ten Hoven: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Ten Hoven: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Ten Hoven: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Ten Hoven: dit is onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de achternaam Ten Hoven te vinden, de stamvader Ten Hoven en daarnaast vaak ook de beroepen van de diverse voorvaders.

De stamreeks Ten Hoven geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar Ten Hoven.stamvader Ten Hoven
Stamvader Ten Hoven is de naamgever van de familie Ten Hoven


stamreeks Ten Hoven
kwartierstaat Ten Hoven
genealogie Ten Hoven
parenteel Ten Hoven

Let op: Om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Ten Hoven is het van belang om rekening te houden met het volgende.

 • Dezelfde naam Ten Hoven betekent niet per definitie dat er een bloedband bestaat (met andere woorden: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijffouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Leg vast waar u data ontdekt hebt. Zodat u het kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Ten Hoven zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bron om copyright discussies te voorkomen en ook om direct de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Ten Hoven online
Ten Hoven online gevonden? Controleer altijd de oorspronkelijke bronnen.

Schrijfwijzen Ten Hoven?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Ten Hoven?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Ten Hoven. Zoek schrijfwijzen van Ten Hoven »

Ben ik familie van de "bekende" Ten Hoven?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlander, bekende familie Ten Hoven, de beruchte crimineel Ten Hoven, of filmster Ten Hoven? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een beroemd figuur wil niet zeggen dat u altijd familie bent. Er zijn veel mensen die eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen beroemde figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Ten Hoven wellicht al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Ten Hoven ?
Maken bekende of beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Ten Hoven?

Google eens op "stamboom Ten Hoven" of "genealogie Ten Hoven" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar uw of andere familie Ten Hoven:

Naslagwerken voor genealogisch onderzoek familie Ten Hoven

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel bronnen te vinden hoe men de genealogie van familie Ten Hoven kan uitzoeken. Hier een verwijzing naar een paar van de beste online te verkrijgen genealogische naslagwerkenvoor de startende en gevorderderde genelogisch onderzoeker. Deze boeken kunnen assisteren bij het familieonderzoek naar:

Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
 

Aanvullende ideeën

U zoekt extra ideeën om meer te weten te komen over de stamboom van familie Ten Hoven? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Ten Hoven
Lees meer over stamboomononderzoek naar Ten Hoven

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboom mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om gegevens over uw familieleden te acherhalen.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Ten Hoven
Vind nog meer informatie over familie Ten Hoven in de archieven.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Ten Hoven
Hoe leefde Ten Hoven in het verleden? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont een groot aantal middeleeuwse Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Ten Hoven in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Ten Hoven.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Ten Hoven in het Nationaal Archief.

 • Krantenartikelen waarin Ten Hoven voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Ten Hoven, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Bibliografie Ten Hoven
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Ten Hoven voorkomt in de geschiedenis.

Geef de familiegeschiedenis Ten Hoven kleur

Stamboomonderzoek geeft vaak alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Ten Hoven
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek het lokale museum


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Ten Hoven:

Wie heet er nog meer Ten Hoven?

Wie heeft nog meer de naam Ten Hoven? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Ten Hoven
Wie heet er nog meer Ten Hoven? Speur bekende of onbekende familieleden op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Wat betekent de naam Ten Hoven?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Ten Hoven op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Ten Hoven
Wat betekent Ten Hoven?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Ten Hoven. Zoek betekenis van Ten Hoven »

Wat is de oorsprong van de familienaam Ten Hoven?

De naam Ten Hoven bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar Ten Hoven in Nederland of België veel gehanteerd wordt - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel informatie over familieleden zult traceren. U kunt dan in de gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Ten Hoven

De naam Ten Hoven: Waar komt de naam Ten Hoven nu vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Ten Hoven (NL) »

België:
Zoek herkomst van Ten Hoven (BE) »

Heeft de familie Ten Hoven een familiewapen?

U kunt in bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor Ten Hoven te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Ten Hoven die alleen mag gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Ten Hoven bekend?

Zoek naar familiewapen "Ten Hoven"

Kunt u geen familiewapen voor Ten Hoven vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Ten Hoven laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hierna staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Ten Hoven, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Terug in de geschiedenis Ten Hoven

Ook informatie over overleden Ten Hoven-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Ten Hoven

overleden Ten Hoven
Informatie over overleden Ten Hoven familieleden geven veel gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan deze persoon Ten Hoven dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Vastleggen van alle gegevens

Er is vaak zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let bij een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Is familie Ten Hoven van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag eens gesteld: "Is mijn familie of een voorouder wellicht van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Ten Hoven deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Ten Hoven. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De adelijke families

Meer over stamboom Ten Hoven

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Ten Hoven? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Ten Hoven uitzoeken
Meer weten over familie Ten Hoven?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Bood | stamboom Bazelmans | stamboom De Beurs | stamboom Baidjoe | stamboom Van Baak