de bronnen voor

Stamboom Ten Ham


De beste bronnen voor stamboom Ten Ham
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Ten Ham? Begin hieronder met een overzicht van aanpak en bronnen voor de stamboom van uw familie. De bronnen zijn specifiek voor uw familie Ten Ham.
Suggestie: naast de online tips op deze website, lees ook eens:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin de stamboom Ten Ham in 5 minuten


Het starten met stamboom Ten Ham is in de basis erg simpel. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboom zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Ten Ham
Uw stamboom maken Ten Ham

Stamboomonderzoek naar Ten Ham - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Ten Ham hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Ten Ham.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Ten Ham, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten zult vinden voor stamboom Ten Ham.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Ten Ham uitvoeren.

Stamboomonderzoek Ten Ham
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Ten Ham

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Ten Ham
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Ten Ham

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Zaken om in de gaten te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Ten Ham is het van belang om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Dezelfde (achter)naam Ten Ham betekent niet automatisch dat er een bloedband bestaat (m.a.w. dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Houd altijd bij waar u bepaalde data gevonden heeft, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Ten Ham zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bron om auteursrechtelijke issues te omzeilen EN om de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Ten Ham online
Informatie over Ten Ham online ontdekt? Check altijd de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Ten Ham

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom op internet te zoeken zijn?Let op: onthoud dat gegevens van anderen onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Ten Ham langzamerhand uit.


familie Ten Ham
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Ten Ham

Snel informatie vinden voor familie Ten Ham? Vind direct resultaat op de volgende sites:

 • FamilySearch.org Ten Ham
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Ten Ham.

 • Zoek "Ten Ham" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • CBG Ten Ham
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Ten Ham".

 • MyHeritage.com Ten Ham
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Ten Ham.

Stamboom Ten Ham steeds uitgebreider laten groeien

Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Ten Ham. Kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Ten Ham: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Ten Ham: dit is onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Ten Ham: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Ten Ham: dit betreft onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de naam Ten Ham te vinden, de stamvader Ten Ham en daarnaast vaak ook de beroepen van de diverse voorouders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Ten Ham geeft ook een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Ten Ham
Stamvader Ten Ham is de naamgever van de familie Ten Ham


stamreeks Ten Ham
kwartierstaat Ten Ham
genealogie Ten Ham
parenteel Ten Ham

Wat betekent de naam Ten Ham?

Wat betekent de naam Ten Ham? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Ten Ham vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Ten Ham
Wat betekent Ten Ham?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Ten Ham. Zoek betekenis van Ten Ham »

Historische archieven

De archieven hebben een schat aan informatie om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om meer gegevens over familieleden te acherhalen.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot hun oude administraties.

informatie Ten Ham
Vind nog meer informatie over familie Ten Ham in de regionale archieven.

Schrijfwijzen Ten Ham?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Ten Ham?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Ten Ham. Zoek schrijfwijzen van Ten Ham »

Heeft de familie Ten Ham een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Ten Ham die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Ten Ham bekend?

Zoek naar familiewapen "Ten Ham"

Kunt u geen familiewapen van Ten Ham vinden, wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Ten Ham laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende delen. Hieronder staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Ten Ham, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Ten Ham
Hoe leefde Ten Ham in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont vele oude Nederlandse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Ten Ham voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Ten Ham in het Nationaal Archief.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Bibliografie Ten Ham
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Ten Ham voorkomt in de geschiedenis.

Waar komt de naam Ten Ham vandaan?

De naam Ten Ham bestaat zeker al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar de naam Ten Ham in Nederland of België veel gebruikt wordt - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel familieleden kunt vinden. U kunt dan in de gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Ten Ham

De naam Ten Ham: Maar waar komt de naam Ten Ham nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Ten Ham (NL) »

België:
Zoek herkomst van Ten Ham (BE) »

Naslagwerken genealogisch onderzoek naar

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel tips te vinden hoe men de stamboom van familie Ten Ham kan opstellen. Hier een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen boeken. De volgende boeken kunnen assisteren bij familieonderzoek naar familie Ten Ham:

Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
 

Wie heet er nog meer Ten Ham?

Wie heten er nog meer Ten Ham? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Ten Ham
Wie heet er nog meer Ten Ham? Tip: Speur onbekende achternaamgenoten op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Stamboom Software

Er is bij stamboomonderzoek zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle data, en hun onderlinge verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Terug in de geschiedenis Ten Ham

Wanneer u al wat gegevens van verwanten hebt gevonden, kunt u verder terug in de tijd. Ook informatie over overleden Ten Ham-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Ten Ham

overleden Ten Ham
Informatie over overleden Ten Ham familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe het familielid Ten Ham dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Extra ideeën voor de stamboom Ten Ham

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Ten Ham? Kijk dan eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Ten Ham
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Ten Ham

Geef de familiegeschiedenis Ten Ham kleur

Stamboomonderzoek geeft vaak alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Ten Ham
 • Bezoek een lokaal museum


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Ten Ham:

Ben ik familie van de "bekende" Ten Ham?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlander, bekende familie Ten Ham, de beruchte crimineel Ten Ham, of filmster Ten Ham? Dat wil niet zeggen dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een beroemd persoon wil niet betekenen dat u per definitie familie bent. Er zijn heel veel mensen die bij toeval eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om te achterhalen of u familie bent van de bekende figuur, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Ten Ham wellicht al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Ten Ham ?
Maken beruchte personen uit het verleden ook deel uit van uw familie Ten Ham?

Google eens op "stamboom Ten Ham" of "genealogie Ten Ham" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie Ten Ham:

Is familie Ten Ham van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat gesteld: "Is mijn familie wellicht van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Ten Ham deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Ten Ham. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Nederlandse adelijke families

Meer over de stamboom Ten Ham

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Ten Ham? Overweeg dan het volgende:


stamboom Ten Ham uitzoeken
Meer weten over de stamboom familie Ten Ham?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Bormans | stamboom Bierling | stamboom Amersfoort | stamboom Bennenbroek | stamboom Beeksma