de beste online bronnen voor

Stamboom Te Nijenhuis


De beste bronnen en gegevens voor stamboom Te Nijenhuis
Benieuwd naar de stamboom van familie Te Nijenhuis? Begin hieronder met een overzicht van aanpak voor de stamboom van uw familie. De links op deze pagina zijn gepersonaliseerd voor uw familie.
Suggestie: naast de online links op deze website, is dit ook een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van uw stamboom Te Nijenhuis in 5 minuten


Het begin van de stamboom Te Nijenhuis is eigenlijk erg simpel. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboom zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Te Nijenhuis
Uw stamboom maken Te Nijenhuis

Stamboomonderzoek naar Te Nijenhuis - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Te Nijenhuis hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Te Nijenhuis.

Op deze site vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Te Nijenhuis, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten zult vinden voor stamboom Te Nijenhuis.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Te Nijenhuis voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Te Nijenhuis
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Te Nijenhuis

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Te Nijenhuis
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Te Nijenhuis

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Te Nijenhuis. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Om rekening mee te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Te Nijenhuis is het belangrijk om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Dezelfde achternaam Te Nijenhuis betekent niet per definitie dat er een verwantschap bestaat (met andere woorden: dat het familie is). Controleer gegevens immer met originele bronnen, zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens mogelijk veel fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Houd bij waar u bepaalde data gevonden heeft. Zodat u het kunt (her)controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Te Nijenhuis zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bronnen om auteursrechtelijke issues te voorkomen EN ook om direct de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


Te Nijenhuis online
Informatie over Te Nijenhuis online ontdekt? Check de bronnen.

De stamboom Te Nijenhuis steeds uitgebreider laten groeien

U wilt de stamboom Te Nijenhuis meer laten groeien? Ga verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Te Nijenhuis. Kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Te Nijenhuis: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Te Nijenhuis: dit betreft onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Te Nijenhuis: dit is stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Te Nijenhuis: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de naam Te Nijenhuis te vinden, de stamvader Te Nijenhuis en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de voorouders.

De stamreeks Te Nijenhuis geeft een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek naar de familie Te Nijenhuis.stamvader Te Nijenhuis
Stamvader Te Nijenhuis is de naamgever van de familie Te Nijenhuis


stamreeks Te Nijenhuis
kwartierstaat Te Nijenhuis
genealogie Te Nijenhuis
parenteel Te Nijenhuis

Online informatie voor Stamboom Te Nijenhuis

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders snel op internet te vinden zijn?Let op: onthoud dat gegevens van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Te Nijenhuis
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Te Nijenhuis

Snel informatie vinden voor de familie Te Nijenhuis? Vind direct resultaat op de volgende sites:

 • MyHeritage.com Te Nijenhuis
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Te Nijenhuis.
 • WieWasWie Te Nijenhuis
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Te Nijenhuis".

 • CBG Te Nijenhuis
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Te Nijenhuis".

 • FamilySearch.org Te Nijenhuis
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Te Nijenhuis.

Wat betekent de naam Te Nijenhuis?

Wat betekent de naam Te Nijenhuis? Uw voorouders hebben een naam aangenomengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Te Nijenhuis vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Te Nijenhuis
Wat betekent Te Nijenhuis?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Te Nijenhuis. Zoek betekenis van Te Nijenhuis »

Nog meer bronnen

U zoekt nog meer bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Te Nijenhuis? Raadpleeg eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Te Nijenhuis
Lees meer over stamboomononderzoek naar Te Nijenhuis

Stamboom Programmatuur

Er is veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens, en de verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let bij een programma op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wie heet er nog meer Te Nijenhuis?

Wie heten er nog meer Te Nijenhuis? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Te Nijenhuis
Wie heet er nog meer Te Nijenhuis? Tip: Speur onbekende familieleden op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Geef de familiegeschiedenis Te Nijenhuis kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Te Nijenhuis
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek het lokale museum


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Te Nijenhuis:

Heeft de familie Te Nijenhuis een familiewapen?

U kunt in bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor Te Nijenhuis te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Te Nijenhuis die alleen mag gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Te Nijenhuis oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Te Nijenhuis bekend?

Zoek naar familiewapen "Te Nijenhuis"

Kunt u geen familiewapen Te Nijenhuis vinden, wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Te Nijenhuis laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse onderdelen. Hierna staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Te Nijenhuis, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Te Nijenhuis
Hoe leefde Te Nijenhuis vroeger? Het beroemde schilderij van Brueghel toont vele middeleeuwse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Te Nijenhuis
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Te Nijenhuis voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Te Nijenhuis, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Krantenartikelen waarin Te Nijenhuis voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Waar komt de familienaam Te Nijenhuis vandaan?

De naam Te Nijenhuis bestaat al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut ziet u waar Te Nijenhuis in Nederland of België veel gehanteerd is - veel gebruik geeft een sterke aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Te Nijenhuis

De naam Te Nijenhuis: Wat is de herkomst van de naam Te Nijenhuis? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Te Nijenhuis (NL) »

België:
Zoek herkomst van Te Nijenhuis (BE) »

Naslagwerken genealogisch onderzoek familie

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel bronnen te vinden hoe men de stamboom van Te Nijenhuis kan uitzoeken. Hierbij een verwijzing naar enkele van de beste boeken. De volgende boeken zijn online te bestellen en kunnen behulpzaam zijn bij stamboomonderzoek Te Nijenhuis:

Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Ben ik familie van de "bekende" Te Nijenhuis?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Te Nijenhuis, de beruchte boef Te Nijenhuis, of filmster Te Nijenhuis? Dat wil niet zeggen dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een algemeen beroemd persoon wil niet zeggen dat u werkelijk familie bent. Er zijn heel veel personen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om uit te vinden of u familie bent van de bekende persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Te Nijenhuis misschien al eens is onderzocht.


Lid van familie Te Nijenhuis ?
Maken bekende of beruchte personen uit het verleden ook deel uit van uw familie Te Nijenhuis?

Google eens op "stamboom Te Nijenhuis" of "genealogie Te Nijenhuis" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Te Nijenhuis:

Historische archieven

De archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om een stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om meer gegevens over uw familie te vinden.

Regionale historische archieven:

Naast archieven hebben gemeenten of steden zelf een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Te Nijenhuis
Vind nog meer informatie over familie Te Nijenhuis in de archieven.

Terug in de geschiedenis Te Nijenhuis

Wanneer u al wat data van familieleden hebt gevonden, kunt u verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt slim vast, zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Te Nijenhuis

overleden Te Nijenhuis
Grafstenen van overleden Te Nijenhuis familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan het familielid Te Nijenhuis dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Schrijfwijzen Te Nijenhuis?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Te Nijenhuis?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Te Nijenhuis. Zoek schrijfwijzen van Te Nijenhuis »

Is familie Te Nijenhuis van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat eens voor: "Is mijn familie of een voorouder wellicht van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Te Nijenhuis deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Te Nijenhuis. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Nederlandse adelijke families

Aavullende informatie voor stamboom Te Nijenhuis

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Te Nijenhuis? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Te Nijenhuis uitzoeken
Meer weten over de stamboomvan familie Te Nijenhuis?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Galle | stamboom Elemans | stamboom Bonke | stamboom Broekhuijsen | stamboom Borggreve